TZ-4K-14 - hydro naviják

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Václav28

Re: TZ-4K-14 - hydro naviják

#301 Nový příspěvek od Václav28 »

Tak bylo potřeba obnovit poškozené vybavení dílny a podařila se i dobrá cena

Obrázek

Obrázek

no a po posledním kšeftíku synátora začala zlobit spínací skříňka a tak došlo na výměnu

Obrázek

Obrázek

a aby toho nebylo málo tak se ozval dobrý kamarád s nabídkou z kovošrotu, možná bude i něco navíc. S pozdravem a dodatečným přáním zdraví, štěstí a hodně km bez oprav do ruku 2025 přeje Venca.

Obrázek
Neříkej, že to nejde, řekni, že to neumíš!

Václav 28

#302 Nový příspěvek od Václav 28 »

Tak přišla dlouho odkládaná práce, venku nic moc a tak jsem se pustil do tekoucího reduktoru. Nemělo to zase tak moc, ale gufera byla hodně nemocná, asi už to není ta kvalita co bývala. S přáním krásného dne zdraví Venca.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Václav28

#303 Nový příspěvek od Václav28 »

Tak jsem si konečně udělal čas, ukončil jeden mizernej kšeft a vrhl se do výroby dalšího navijáku, už se to celkem začíná rýsovat. S pozdravem krásného dne zdraví Venca.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Václav28

#304 Nový příspěvek od Václav28 »

Tak po sestavení všech komponentů navijáku na desce jsem zjisti, že je všechno špatně a kardan by to nedal ani náhodou, tak začala nová skladba abych dostal naviják těsna za traktor a kardan byl v co největší rovině. Jen škoda, že bylo vše již vyvrtáno, takže nové vrtání a pak zavaření nepotřebných děr. Po novém naskládání to bude snad dobré a vše se vejde.

Obrázek

Obrázek

No a aby se mě lépe pracovalo, tak jsem si udělal radost a koupil si magnetickou vrtačku s možností řezání závitů a upínání vrtáků do hlavičky 1,5 - 13 mm a nebo až do dvojky kuželu Morse.

Obrázek

Obrázek

Takže ať se na jaře všem daří, hodně kilometrů, motohodin a to hlavně bez závad a oprav.

Lukashil

#305 Nový příspěvek od Lukashil »

Je videt, ze te to bavi. 8)
Smekam a at se ti dari pri vyvoji dalsich zlepsovaku, i pouzivani stavajicich
Stydím se za tuto zem

Václav28

#306 Nový příspěvek od Václav28 »

V podstatě se snažím zůročit některé dovednosti a je tady spousta suprových lidí, kteří umí poradit. V podstatě jsem vyšel ze stavby předchozího navijáku, ale tady je vše úplně jinak, a za mě je základ dostat vše těsně za traktor, běžné navijáky jsou strašně předražené a hrozně daleko, takže trpí kloub a v podstatě celý traktor. Takže je to pokus omyl, ale žádný učený z nebe nespadl ( ale blbců jak by schazoval, pokus o vtip ).
Takže zítra nějaký kšeftík, pak zahrada a večer zase snad kousek práce. S přáním krásného víkendu zdraví Venca.

Václav28

#307 Nový příspěvek od Václav28 »

Takže přišel okamžik pravdy a pak oči pro pláč, zase se potvrdilo třikrát měř a jednou řež

Obrázek

Obrázek

No a pak to celé dopadlo následovně

Obrázek

Prostě jsem se nevešel, byl moc vysoko a jinde moc v pístnicích, ale nevzdávám to a už je předělaná výška štítu a ladím další komponenty
S přáním krásných dní zdraví Venca.

ITS

#308 Nový příspěvek od ITS »

Tutéž vrtačku jsem koupil do firmy.
Po několika použitích dělá loužičky oleje v kufru. Zjistil jsem to po záruce, takže to už nebudu řešit.
V pohodě závituje M20. Magnet je silný dostatečně, ale i tak je potřeba, při vrtání v poloze, přivázat, aby nespadla. Docela je o tréningu, nacvičit couvání při závitování. Je málo rukou a rozběhy mají divné zpoždění.
Kufr i s dvěma unašeči závitníků má 24 kg.

Václav28

#309 Nový příspěvek od Václav28 »

Tak zase přibyl kousek, ale času je málo, jsou bohužel i jiné činnosti a tak to snad už brzo bude u konce. A jen k té magnetické vrtačce, mám je 1650W je to ta slabší do 2 Morse a pouze 16 nebo 18 závitník, ale za mě a za ty peníze SOPER !!!!!!!

Obrázek

S přáním krásného dne zdraví Venca.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“