Jak vypustit plyn z nadrze ?

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
PA

Jak vypustit plyn z nadrze ?

#1 Nový příspěvek od PA »

Obraz000.jpg
obe dve medene trubicky jsou odstipnuty
Na mě se nemusí řvát , mě to stačí říct 16x.

AlexTc

Re: Jak vypustit plyn z nadrze ?

#2 Nový příspěvek od AlexTc »

Pokud ho nechceš zachránit tak povolit tu přírubu a pustit to prostě ven, pokud možno někde mimo zdroje něčeho co by ho mohlo zapálit :trik: :) .Otevřením toho kohoutu to nejspíš nepůjde,mělo by to mít ventil proti nadměrnému průtoku

Jan_2

#3 Nový příspěvek od Jan_2 »

No vypada dost plna, bacha na sklepy a kanaly - LPG je tezsi nez vzduch. Takze nekam do prirody a pockat si na nejakej peknej den na pousteni draku.

Pokud se povoleji ty ventily ( otazka je ktery je vstup a ktery vystup , ja je mel naproti ) , tak to zacke utikat, ale rychlost nic moc.
Mozna jeste skusit kontaktovat nekoho, kdo ma rucni pumpu a prepumpovat to do 10 kg bomby, nebo 33.

Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

PA

#4 Nový příspěvek od PA »

no , ja prave zachranovat radsi nic nechci , ale ja kdyz povolim ty dve kolecka , tak se nic nedeje. povolil jsem je teda jen tak , ze sly volne tocit , a skoro hned zase byl doraz. jestli je tam prilepeny sedlo , nebo co , nebo je aktivovanej nejakej stop ventil , na to se prave ptam , pac mam obavy , abych ty kolecka jeste silou vic nepovoloval , pak tam neco rupne a holomraz kolem , v lepsim pripade , natoz povolovat prirubu , to v zadnem pripade.

mam jeste jinou , a tam je elektroventil , ten kdyz elektrikou otevru , tak to strika az moc , skoro jako snehovej hasicak. tam jsem uvazoval nasunout a stahnout svorkama cervenou hadici co bejva na acetylen a na druhym konci PB redukcak , a vylezdit to postupne plynovym horakem na ipu. akorat nevim , jestli se v teto poloze nadrze odebira plyna faze , nebo kapalna ?

Sniper

#5 Nový příspěvek od Sniper »

PA: A jseš si jistý, že je tam plyn? Nemáš tu nádrž blbě položenou, že ti plovák ukazuje nesmysl. :) Pokud tam plyn je a ty s nádrží zašploucháš, tak musíš slyšet, jak se přelívá. Nemusíš mít z toho strach, jen s nádrži nedělej poblíž ohně, topení a něčeho, co způsobuje jiskry, třeba i od statické elektřiny, takže bacha na oblečení.
Známý na to má nervy, já ne, ale on demontoval ventil, ten mu vystřelil a zbytek LPG normálně přelil do kýblu, jsme na to čuměl jako prase. Tam není nějak extra veliký tlak. Plnící ventil je ten s hrubší trubkou 8mm a měl by tam být zpětný ventil, takže přes něj to nevyopustíš. Ta 6mm trubka s šipkou "ven" je výpustný, resp. nasávací do motoru. Ten ventil musí jít vyšroubovat lehce o cca 4-5x 360° a musí to začít normálně syčet. Jenže je to na prd, to ti hned zamrzne a ucpe se to. Já vypouštěl cca 15 litrů asi 2 dny. To je lepší to hodit do auta a vyjezdit :-)

A ještě mě napadlo, když ty trubky nějaký chytrák štípnul, tak doufám, že jsi je šroubovákem opět narovnal tak, aby to byla zase trubka, jinak to nevypustíš :)

A samozřejmě nádrž musíš položit tak, jak byla v autě. podle foto ji máš zjevně "hore kokotom" a to pak toho moc nevypustíš :) Je tam kapalina a sací hrdlo vede až dolů. Plyn se z toho stává až v atmosféře.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

hajney

#6 Nový příspěvek od hajney »

tak na to bych nervy neměl. Kdyz jsem ho vypouštěl já, tak na ventilu jsem vyšrouboval šroubek tak unikal plyn, ale i když byla nadrž skoro prazdna tak to trvalo dlouho.

ola

#7 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,nepíšeš lěsti tu nádobu chceš na neco využiť,nebo sa teho enom zbaviť.Pokáď enom zbaviť,tož nebylo by lěpší zavésť to nekom do šrotu,gde likvidujů auta a fertik,ať sa starajů oni.Zhodů okolností sem býl lóní v jednom šrotě,zrovna tam mastili do číny jakési auto,stáli s ním ze tři metry před vratama a kerýsi tam po čemci asi týsnůl a to vám býl taký fičák,že sa z tama všeci vynésli,jak kaně.Ve vratoch stál jakýsi pošuk s cigárem v pysku a čuměl na ně jak gdyby sa nechumelilo.Já sem stál daľéj a tož sem si teho všim,řvu po něm alě ten tam stál dáľ s hubů otevřítů,jak nejaký Otík a ani si nemysľél.Až ńa slyšeli ti ostatní a tož mu to vyrazili z rypáka,začali tam po tem na zemi důpať,jiskry enom schodily a zjebali ho jak sysla,kurva,ten vám chytíl očistec.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

PA

#8 Nový příspěvek od PA »

Nadrz je asi tak 1/2 - 3/4 naplnena , podle vahy a splouchani. Tlak odhaduju kolem 7-10at. Z ty druhy nadrze to fici mlhu asi 4-5m daleko.
Ja bych prave rad , kdyby tenhle multiventil nekdo znal , a vedel presne , jak se ma chovat.

Chci to na vzduchojem.
Narovnat konec trubicky radsi ani ne , kdyz jsem videl , jak fici ta druha nadrz , at je to pro zacatek trochu skrceny.
Na tu polohu jsem se ptal proto , ze pro odber plynu pro PB horak bych potreboval odebirat z prostoru , kde neni kapalina , ale plyn. Tak jak by to melo byt natoceno , abych odebiral plyn , jako u normalni PB flasky.
Prelejvat PB do kyble za normalni teploty bez pretlaku? Tomu nebudu verit , kdyz to neuvidim.

rezis

#9 Nový příspěvek od rezis »

PA píše: Prelejvat PB do kyble za normalni teploty bez pretlaku? Tomu nebudu verit , kdyz to neuvidim.
Jo jo jde to. Normálně ta kapalina (propan butan) vaří a teče jako voda. Pokud vše povolíš musí to frčet pryč. Ještě mě napadá jestli tam není vůle. Umě to šlo kousek normálně a pak z tuha . Takže zkus povolit více
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

rezis

#10 Nový příspěvek od rezis »

Našel jsem další způsob jak to vypustit :D

Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

P.S.

#11 Nový příspěvek od P.S. »

Bez problémů jsem nádrž po zrušeném autě vypálil ve sporáku na chatě a pak nadrž použiju jako vzdušník ke kompresoru.
Přílohy
Popis.jpg

petr laz

#12 Nový příspěvek od petr laz »

To kolecko u sipky z nadrze povol a plin (pokud neni chyba v multyventylu musi jit vypoustet) muzes za nej klidne vzit i (se slusnosti) kombinackami.
Zkus zahybat s nadrzi, pokud tam je plg musi se pohybovat raficka pokud neni zrada v nadrzi. mnozstvi zjistis tak ze naklonis nadrz na 30 stupnu to je normalni montazni poloha (nakloneni multyventylu) od neho vede na dno nadrze trubka ktera odebira tekutou fazi (to co je na videu je odpusteni pretlaku nadrze plinna faze) pokud je trubka zmacknuta (strihnuti moc velky uhel zalomeni trubky) budto urizni nebo srounat).
Tesneni mezi nadrzi a multakem je O krouzek. Takze pokud budes pres trubku bude strikat tekuta faze pocitej s tim ze misto kam to dopadne zamrzne trubka se ojini. Kdyz povolis sroubi tak nebude cesta zpet protoze O krouzek to vyhodi z drazky kdyz budes mit multak nahore na nadrzi bude utikat plinna faze. K zamrznuti bi nemelo dojit pocitej stim ze to nebude hned protoze tam nebu moznost odberu lpg a v nadrzi bude tekuta faze bublat.
Hlavne jak uz bylo receno je to tezsi nez vzduch takze kanal a jine diry.
Pro dalsi bych se musel podivat po sesitech.

Klidne me opravte uz je to vice jak 15 let co jsem byl na skoleni.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

Shrek

#13 Nový příspěvek od Shrek »

:smich:
Normalne povol tech par imbusu a vylej to na zahradu.... Nelekni se ze zacatku, malicko to odfoukne, zasyci, ale pak tam normalne uvidis varici se kapalinu, bod varu je nekde u -40 uz si to nepamatuju.
Do srotu chodi hafo aut s lpg, takze se neboj ze radim neco co jsem x-krat nedelal....
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

PA

#14 Nový příspěvek od PA »

rezis píše:Našel jsem další způsob jak to vypustit :D
:) no ja to pepovi traktorovi nabizel , to by potom ani nemusel bastlit ten ventilator na rozhaneni teplyho vzduchu.

no ja se prave neodhodlam k ty prvni fazi povoleni imbusu. ja sem totiz takovej strasne lekavej.

u ty prvni nadrze s elektroventilem jsem zkousel pripojit PB horak , vcelku to jde , ale porad se mi nedari najit polohu nadrze , kdy by mi sla plynna faze. on mi ten redukcak pak celkem mrzne.
a taky sousedi co sli kolem se nejak divne divali , kdyz sem tam s tim saskoval a PB mi tekl po dlazbe.

petr laz

#15 Nový příspěvek od petr laz »

Jak sem psal 30 stupnu je normalni nataveni tak bere z nadrze kapalinu musis natocit obracene pokud chces plin.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“