Spalinový odtahový ventilátor
- vasek775
Re: Spalinový odtahový ventilátor
podeprel jsem ventilator trubkou aby nevysel jen na zdi a pristi rok dam mezi ventilator a zed ty silembloky to by melo stacit
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku
xbedla píše:
Máme DC25S, má odtahový ventilátor. Předtím tam byl kotel na uhlí, myslím Slatina KM.
Ventilátor se samozřejmě sám netočí, musí běžet včetně přikládání pořát. Vedlejší vstup do komína byl z pece, kde to přes popelník trochu táhlo. Ale už je tam zazděná těsná klapka, takže jako by to nebylo. Ladomat máme a topí se do 1500l nádrží. Tah nikdy nikdo neměřil S tím zúžením komína, myslím že nic takového tam není, však ani s topením problém není a nikdy nebyl - jen teďka s přikládáním, kdy kotel prokuřuje do místnosti.
Ještě mě napadlo, může mít vliv, jestli je kotel třeba nějak zakloněný? Zkusím to kdyžtak změřit vodováhou.
nečetl jsem vlákno od začátku, ale k tomu ventilátoru toto : někde jsem četl že u odtahovyho vent. urezne(uhoří) časem ta vrtulka, tak na ňu mrkni. Pokud už je KO, tak už toho moc nevytáhne.
Zdravim:
Vcera jsem volal topenare ze mi spatne hori Kotel.
Na kominove trubce jsem na chvili udrzel ruku a normalne to ma byt okolo 170 stupnu na spalinach.
Rekl mi at kotel pred navstevou vycistim.
Vcera jsem cistil a dostalose i na ventilator.
Byl silne zanesenej.
Lopatky byly prohle smerem k motoru.
Lopatky byly temer ploche - originalne v polovine ohle o 90 stupnu.
Dle navodu Atmosu jsem lopatky narovnal.
Pak jsem na zkousku zatopil.
Topenare uz nepotrebuju.
Hukot jak hrom o kominovou trubku jsem si spalil prst.
Akumulacka 1000L ze 40 na 80 stupnu za 3 hodiny.
Sys. Atmos C18s + ladomat 21(napul otevrenej) + 1000 litru akumulacka.
Máme DC25S, má odtahový ventilátor. Předtím tam byl kotel na uhlí, myslím Slatina KM.
Ventilátor se samozřejmě sám netočí, musí běžet včetně přikládání pořát. Vedlejší vstup do komína byl z pece, kde to přes popelník trochu táhlo. Ale už je tam zazděná těsná klapka, takže jako by to nebylo. Ladomat máme a topí se do 1500l nádrží. Tah nikdy nikdo neměřil S tím zúžením komína, myslím že nic takového tam není, však ani s topením problém není a nikdy nebyl - jen teďka s přikládáním, kdy kotel prokuřuje do místnosti.
Ještě mě napadlo, může mít vliv, jestli je kotel třeba nějak zakloněný? Zkusím to kdyžtak změřit vodováhou.
nečetl jsem vlákno od začátku, ale k tomu ventilátoru toto : někde jsem četl že u odtahovyho vent. urezne(uhoří) časem ta vrtulka, tak na ňu mrkni. Pokud už je KO, tak už toho moc nevytáhne.
Zdravim:
Vcera jsem volal topenare ze mi spatne hori Kotel.
Na kominove trubce jsem na chvili udrzel ruku a normalne to ma byt okolo 170 stupnu na spalinach.
Rekl mi at kotel pred navstevou vycistim.
Vcera jsem cistil a dostalose i na ventilator.
Byl silne zanesenej.
Lopatky byly prohle smerem k motoru.
Lopatky byly temer ploche - originalne v polovine ohle o 90 stupnu.
Dle navodu Atmosu jsem lopatky narovnal.
Pak jsem na zkousku zatopil.
Topenare uz nepotrebuju.
Hukot jak hrom o kominovou trubku jsem si spalil prst.
Akumulacka 1000L ze 40 na 80 stupnu za 3 hodiny.
Sys. Atmos C18s + ladomat 21(napul otevrenej) + 1000 litru akumulacka.
Spalinový ventilátor
Nemá někdo zkušenosti s tímhle http://www.kvalitnikotle.cz/odtahovy-ve ... 0-mm-p2432 ?
Loni jsem dával větší kotel,odtah má 200 mm,komín mám taky 200mm,ale čtvercový a nevymazaný z cihel.
Mám nepatrně problém s tahem,hlavně při zátopu a taky když je venku teplo a praží slunko na komín. To není možné skoro zatopit a kouří se víc z kotle jak z komínu. Vím že ideálně by bylo asi vyvrtat, vyvložkovat komín,ale to je teď mimo moje fin. možnosti.
Loni jsem dával větší kotel,odtah má 200 mm,komín mám taky 200mm,ale čtvercový a nevymazaný z cihel.
Mám nepatrně problém s tahem,hlavně při zátopu a taky když je venku teplo a praží slunko na komín. To není možné skoro zatopit a kouří se víc z kotle jak z komínu. Vím že ideálně by bylo asi vyvrtat, vyvložkovat komín,ale to je teď mimo moje fin. možnosti.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Re: Spalinový ventilátor
Hele a nešel by Ti komín nad střechou zateplit? Já to tak mam (12cm tvrdá fasádní vata) a je to super. Je mi jedno, jestli venku v noci mrzne, nebo přes den praží slunce do komína, zatápím furt stejně bez jakýhokoliv problému.
Se k němu teď nedostanu. Nadstřešní část je cca 4 metry vysoká a v místě kde abych mohl postavit lešení musím rozkrýt půl střechy. To už letos nic. Příští rok,jestli se zbrchám finančně z letošní fasády to nechám vyfrézovat a vyvložkovat. Ale letos už nic. Dalších 100tis už dohromady nedám.
-
- Kontaktovat uživatele:
já tohle dělám tak, že přes komínovou klapku pustím na minutku dvě dovnitř do komína PB hořák, komín chytne tah a tím samým hořákem zatápím. Je pravda, že je novej s ker. vložkou a vatou, takže neohřívám takovou masu. Bez toho mně v létě šel kouř zpátky a válel se po podlaze kotelny jak lemra topím i v létě min. jednou do tejdne kvůli vlhkosti v koupelně.
No přes zimu jsem neměl problém,snad kromě toho že při přikládání jsem začoudil kotelnu. Ten komín je na ten kotel tak na hraně,když je dobře roztopený,přisávací klapka je otevřená naplno,ale jak otevřu vrata na přikládání tak se okamžitě zavře a komín to nestíhá odtáhnout. A zatopit když je venku teplejc jak 15 stupňů a k tomu ještě svítí slunko,skoro nemožné... Proto uvažuju že bych to podpořil tím ventilátorem. Když se podívám na obrázky, tak je vrtulka u stěny té krabice a nejsu si jistý že by to mělo mít nějaký přínos. Proto se ptám jestli nemá někdo nějakou zkušenost.
Opravdu je nutné komín frézovat? Nešlo by ho vybourat a na jeho místě nebo někde vedle postavit nový komín? Chápu, že člověku se do toho nechce, ale jak je ten komín starej a jak má silný stěny, že z něj chceš ještě kus ufrézovat...?
Já jsem si koupil drahej kvalitní komín, takže to stálo tuším 35t Kč. A mám novej komín. Postaví to podle návodu i průměrně zručný kutil.
Já jsem si koupil drahej kvalitní komín, takže to stálo tuším 35t Kč. A mám novej komín. Postaví to podle návodu i průměrně zručný kutil.
Já mám automat a tam ventilátor vyžene ať kouř chce nebo nechce. Kotel je hermeticky uzavřený, takže mám klid.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Je to zděný 3 průduchový z plných pálených cihel,navíc jde přes dvě obývané patra mezi koupelnami a kuchyněmi. Takže zbourat a nový nepřichází v úvahu. Uvažoval jsem o tom že bych ho postavil vedle,ale v jediném místě kde by snad mohl stát je ve stropech íčko... Nad tím jsem uvažoval už když jsem měnil kotel. Byli se tu i dívat kominíci a jedině vyvrtat a vložku. V prvním příspěvku jsem se spletl. Díra je 15x20.Kdyby byla 20x20 nemusím nic vrtat.
Co ten ventilátor? Nemá někdo zkušenost?
Co ten ventilátor? Nemá někdo zkušenost?
Čau. Zkusil bych zateplit rouru co Ti vede od kotle do komína,to by Ti mohlo trošku zvyšit tah. A pokud máš v plánu stejně komín vlozkovat,tak než budou peníze se to dá vyřešit tak, že uděláš v kotelně přetlak. Což uděláš tak že dáš do kotelny ventilátor který bude tlačit vzduch z venku...teda jestli máš nějak vyřešeny přívod vzduchu do kotelny. To Ti bude fungovat, než vyvložkuješ komín... Prostě ho zapneš při zatápění a přikládání... Jestli nemáš přívod vzduchu do kotelny,i tak by ti to mělo fungovat. Stačí třeba připojit ke vypínači na světlo ventilátor a když vejdeš do kotelny a rozsvítí se světlo,tak Ti sepne ventilátor a udělá se přetlak ... Jestli chápeš.... Jaký máš kotel? Klidně sz...
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
Přívod vzduchu do kotelny je otevřeným oknem... Palivo nosím z vedlejší místnosti otevřenými dveřmi. Uhlí z ještě jiného místa přes půl chalupy. Když otevřu dveře do kotelny přetlak bude pryč. Bych musel udělat přetlak v celém sklepě. Kotel mám Rojek KTP 49. Naprostá spokojenost až na ten zátop když ještě není opravdu zima venku a to přikládání když není úplně vyhořelé.
Když před zátopem zapálíš v komíně kus novin, aby se ohřál komín, nemusíš vymýšlet tyhle krávoviny.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Britte vzas mě to z klábosnice,taky to tak dělám je dobrý mět dobré přístup k dvířkám na vybírání sazí.Ale téch novin je negdy potřeba pořádné žvacholec.V případě že chceš další rok vylepšovat komín se to dá jednu zimu udělat takto a máš ušetřenéch šest litrů.
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
Lepsie ako zapalene noviny v komine funguje aj pustena teplovzdusna pistol cez kominove dvierka Inak vyvlozkovanie komina stoji okolo 30 az 45000kc nie 100 000kc