Rotační sekačka ŽTR 165
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rotační sekačka ŽTR 165
Volnoběžku má jen do určitého roku výroby. Přibližně od roku 2000 už je dodáván kardan s volnoběžkou.
Děkuji za reakcemazhor píše:U bubnovek byva kardan s volnobezkou. Ulevis nahonu a prevodovce https://www.kardanka.cz/kloubova-hridel ... 33136.html
Mam žtr 165 rv.2000 a ma samozřejmě volnoběžku v prevodech na stroji
asi
nikdo z nas tady by to na SVEM traktoru bez ni nepoužíval
ale chtěl a znat vaš nazor zda těch 26 kw bude stačit
Díky JZ
V hnacej remenici (tej velkej) je v strede trojkolikova volnobezka (rechtačka). U nas sme tych ZTR-165 mali kedysi aj 15kusov. Kardan sa tam pouzival furt klasika pevny bez akychkolvek spojok.
Zdravím, taky se mi dostal tento stroj do ruk a potřebuju poradit s pár věcma, první je vazelina, jde bez sundávání víka zjistit kolik jí tam je a myslíte že je třeba ji po 20 letech kdy stála v suchu a nejezdila uplně komplet vyměnit?
A druhá věc jsou nože, našel jsem pár typů a nevím které, spíš které jsou lepší protože jsou rovné a pak s takovou vlnkou tak jestli je to jedno a oba sečou stejně nebo třeba s vlnkou je lepší ?
díky
A druhá věc jsou nože, našel jsem pár typů a nevím které, spíš které jsou lepší protože jsou rovné a pak s takovou vlnkou tak jestli je to jedno a oba sečou stejně nebo třeba s vlnkou je lepší ?
díky
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
Okraj spodního talíře je nad držákem kudly, proto je tam ta vlnka. Rovný kudly tam nedáš.
Ahojte. Chcel by som sa opytat, mate niekto skusenost s tym, ze Vam zomlelo ozubenie v prevodovke (hned prve od remenice a na dlhej hriadelke)1x som myslel ze to je kvoli lozisku na hriadelke, no po jeho vymene mi ich zomlelo (skor zarovnalo vsetky zuby) zas a neviem preco. Z mobilu mi nejde vlozit foto tak dufam ze som opisal dostatocne...3 roky kosila super a teraz neviem dokosit hektarovu luku Vopred dakujem za Vase postrehy...
Jak jsi vymezil vůli?
Po vymene loziska na oske som poskladal vsetko tak ako to bolo, no mam pocit, ze niektore tie tenucke vymedzenia (za ozubenim na tej kratkej hriadelke) zomlelo, aspon ked pozeram katalog. Vola medzi ozubenim vsak bola minimalna, skor by som povedal, ze boli tie ozubenia moc natesno.
- Přílohy
-
- foto.jpg (4.94 KiB) Zobrazeno 4947 x
Takže jsi to nevymezil a divíš se, že ti to sežralo zuby? Prostě to vymez na nějakou rozumnou vůli a bude to fungovat, pokud není nějak dojebaná celá skříň. Nevím jak je to dnes ale dřív ta kola byla v páru.
Ahoj,nevíte jak sundat hák co drží pružinu?Svina se ani nehne ,přitom by to mělo být jen nasazený.
Zdravím všechny,
prosím, nevíte někdo jaký je případný technický rozdíl mezi žtr 165 a žtr 165 M, podle návodu má být 165 se závěsem typu "U" provedení pro export a 165M s tímtéž závěsem provedení pro ČR a oboje má od výrobce vystavený TP.
Děkuji.
prosím, nevíte někdo jaký je případný technický rozdíl mezi žtr 165 a žtr 165 M, podle návodu má být 165 se závěsem typu "U" provedení pro export a 165M s tímtéž závěsem provedení pro ČR a oboje má od výrobce vystavený TP.
Děkuji.
Nevíte kde sehnat polepy na žtr 165?
Nazdar, chcem sa spýtať rozobral som bubon na ztr 165 a zdá sa mi že tam niečo chýba. Na hriadeľi čo drží bubon sú dva zárezi v jednom bola segerka a v druhom nič. Je to tak správne?
Čo ide do tejto drážky? Nič som tam nemal.
Aké tesnenie ide medzi tieto dve časti? Lebo gufero dosadá až sem:
Ďakujem za odpoveď.
Čo ide do tejto drážky? Nič som tam nemal.
Aké tesnenie ide medzi tieto dve časti? Lebo gufero dosadá až sem:
Ďakujem za odpoveď.
Ta spodni je na seigerovku, vrchni na o-pruzinku, mam 14 dni po GO
Na peníze se to nevyplatí to musí dělat člověk pro radost
Na peníze se to nevyplatí to musí dělat člověk pro radost
TV826
"Co neroste, to hnije!" :-)
"Co neroste, to hnije!" :-)