Fikejzova 67

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
fikejz

Re: Fikejzova 67

#151 Nový příspěvek od fikejz »

Dnes jsem po práci pokračoval s nástřikem. Ještě zbývá to překulit zpět na břicho a dostříkat shora a tam kde jsem něco přehlédl.
Obrázek Obrázek Obrázek
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

fikejz

#152 Nový příspěvek od fikejz »

Překuleno a dostříkáno. Ještě jsem v mezičase stihl flexou s dráťákem očistit, odmastit, natřít odrezovačem, vykytovat nejhorší díry po korozi, přebrousit a nastříkat plničem podlahu a některé díly z konstrukce sedačky.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Tomas6

#153 Nový příspěvek od Tomas6 »

Pěkně pokračuješ. Jsem zvědavý na výsledek.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

fikejz

#154 Nový příspěvek od fikejz »

Dnes dostaly blatníky lak z lícové strany. Do dokonalosti to má daleko, ale už to není takový pomeranč, jako prve. První jsou jen barvou, a potom ještě s lakem.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Jsem zvědavý jak to bude vypadat zítra a až to zatvrdne a bude to v rámu. Snad se většina vad schová.

ota

#155 Nový příspěvek od ota »

Jakou barvou stříkáš, že dáváš lak až druhý den? Dávám svousložkový lak vždy ,,do živého". Co mám zkušenost, tak větší pauza není dobrá. Dělá to pak jako na starších 1 oktávkách, lak se loupe od podkladu. Kdysi jsem se informoval přímo u výrobce a kupodivu mi přepojili pána co dělal v té firmě jakéhosi předvaděče stříkání a hodně jsme si pokecali. Asi 1,5 hodiny po telefonu. Bylo to tuším Feicolor. A on mi vysvětloval co a jak. No měl jsem si to psát! Bo si pamatuju jen pár rad. On doporučoval lak stříkat u polyuretanu asi za hodinu po odtěkání rozpouštědel při 24°C.
Já jsem si dneska míchnul 0,2 l samozákladovacího polyuratanu a nastříkal jsem panty k té 3,5 tunce a jeden disk pro rezervu. Panty jsem včera upravoval, na frézce jsem provrtával díry. Bo ty pásky co se dávají pod vraťáky zevnitř měly u jedné díry jinou rozteč. O půl díry vedle. A trochu jsem je zkracoval, aby nebyly zároveň s vrchní učkem sajtny. A na tu rezervu jsme zapoměli když jsme stříkali rám. Ten polyuretan co na to mám je super. Za hoďku jsem to otočil, už to nelepilo a stříknul z lícové strany. Zrovna načisro. Tlustou vrstvu. To aby měl syn co kutit. Na víkend jedem s manželkou pryč.

fikejz

#156 Nový příspěvek od fikejz »

Oto je to v jeden den, do živého. To o prvních bylo o čumkartách, ne o dni.

fikejz

#157 Nový příspěvek od fikejz »

Blatníky jsou v rámu. Nečekal jsem, že montáž bude po nalepení těsnění na rám takové peklo! Začal jsem šroubovat z jedné strany a pak jsem zjistil, že to na druhé nevychází ani při přitažení truhlářskou svěrkou. Takže odšroubovat a začít jinak až třetí pokus se setkal s úspěchem. Ještě, že jsem nevrtal díry pro osmičky šrouby jak mám zvykem osmapůlkou vrtákem, ale obšlehl jsem velikost z původních. Tuším tam byly desítky díry? Dnes jsem připojoval osvětlení SPZ ke kabelu v zadním světle.
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

fikejz

#158 Nový příspěvek od fikejz »

Dnes jsem přivezl novou čalouněnou střechu na kabinu. Je to ta s vyvýšeným prostředkem. Hned jsem ji natěšený posadil na kabinu, abych zjistil, že jsou jinak panty a celá střecha je nad rámem nějak vysoko. Na tom předním dorazu sedí a při pohledu zpředu to vypadá, že u téhle střechy ten doraz nemá být. Vzadu zas jako by panty neměli být nad rámem, ale až za ním? Nemáte někdo povědomí co vše má být jinak?

pavel sk

#159 Nový příspěvek od pavel sk »

U 69tky mame panty navarene na bok jokla. Nie hore. Niejak takto: Obrázek Obrázek Okolo ramu neni navarene nic ako mas ty, a ani tam nepatri to tesnenie a ani ten doraz v predu. Tesnenie je len na samotnej streche.

ota

#160 Nový příspěvek od ota »

Když nám přišla nová střecha na traktor tak se panty musely předělat. Posadili jsme střechu jen tak na zkoušku a nad rámem by prostrčil ruku. V předu seděla a postupně dozadu byla škvíra. A ještě pak na bokách byla nová střecha širší než rám. Museli jsme uřezat panty a spasovat to znovu. A ty boky vyplnit nalepovacím těsněním. Jinak by tam v zimě asi nasněžilo. Střecha neseděla na rámu. Ta stará byla jak prdel na hrnci parádně seděla. Ale co jsou vzadu panty tak tam to všechno chybělo. A vprostřed byla zlomená. Předtím než se traktor dostal k nám jezdil na kravíně a někdo vždycky střechu otevřel a když vjel na přípravnu chytil střechou za překlad nad vratama. A střecha byla polámaná jako sviňa. Proto se dávala nová. Ale ten starej poslepovanej slepenec seděl dobře. Sice panty v tom laminátu střechy už nebyly. Ale tak nějak to tam sedělo.

red.bill

#161 Nový příspěvek od red.bill »

Střechy to je kapitola sama pro sebe. Původní kopita neexistují tak záleží podle jakýho vzoru to kdo obšlehnul a jak moc si to zjednodušil... v bejvalý práci nám neseděla ani střecha v pantech na 72. Musely se panty na střeše o cca 1cm zkrátit. Tvarem docela seděla dobře. Pakárna byla pod nalepeným čalouněním protáhnout kabel k zadnímu stěrači, nevim proč ho tam jelimani nedali, dnes už tam třeba je...

fikejz

#162 Nový příspěvek od fikejz »

Koukal jsem ještě po dalších traktorech a co kus to nějaká změna. Některý tam mají nalepený na horní ploše rámu nalepovací těsnění ve tvaru hranolu, někdo má stejné těsnění jako já a panty nahoře tak jako to měla ta původní střecha, jiný má s tímhle těsněním panty vzadu jak Pavel sk, no zkrátka asi existují všechny možný kombinace všech dostupných dílů.

Jo s kabely to ještě bude boj! Měl jsem si pořádně rozmyslet co odkud a kam povede ještě před stříkáním rámu, abych mohl alespoň k předním blinkrům a obrysovým světlům, plus nahoru ke stěrači a pracovním světlům natáhnout dráty rámem. Teď budu muset vrtat díry do laku, nebo to tahat v těsněních skel.

fikejz

#163 Nový příspěvek od fikejz »

Po delší době jsem zas o kousek pokročil a po obroušení, odrezení jsem nastříkal plničem zbylé díly kabiny:
Obrázek

fikejz

#164 Nový příspěvek od fikejz »

Tak a je to nastříkaný vrchní barvou.
Obrázek

fikejz

#165 Nový příspěvek od fikejz »

Kabina ustrojená, natahané kabely a nasazeny skla s výjimkou zadního prostředního. To jsem zapomenul koupit, tak to až po víkendu.
Nařezané těsnění, natažená a zavázaná plasto-drátěná prádelní šňůra a vedle namazáno montážním mazivem
Obrázek Obrázek
Nasazeno do rámu kabiny a začínám vytahovat šňůru a nasazovat těsnění na lišty rámu:
Obrázek Obrázek
Pro dnes hotovo. Nejhůř šly ty boční velký skla. I ve dvou bylo co dělat. Ty malý co jsou vepředu dole, dole ve dveřích, vzadu po stranách a oválné dole pod zadním oknem šly úplně v pohodě v jednom a dokonce i bez přísavek a jiných pomůcek. Postačila jen ta šňůra a mazivo:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4712-6745“