Vlek Deza 3500

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
P.S.

Re: Vlek Deza 3500

#136 Nový příspěvek od P.S. »

Vždyť si káru doma vyrobenou můžeš normálně přihlásit, když dodržíš nějaká pravidla. Na úřadě řeknou co potřebují.

Zetornik

#137 Nový příspěvek od Zetornik »

Širone, máte pravdu s tou opravou, navíc když člověk se zamyslí o něco více, tak ta větší investice na počátku zamezí větším potom v průběhu.. Jinak šesti tunu si myslím že 100% nevyužiji, i ta tří tunka by měla rezervu ... Ale právě Molčík se mi zdá o dost dražší, ZDT také, co jsem koukal tak malé, použité 1,5 tuny se dají sehnat slušné, za pár desítek tisíc, ale ložná plocha 2x1 metru je na mě málo ... Spz je jeden z hlavních požadavků, taky jsem vedle dost frekventovaných silnic, kde bych se bál s dvoukolákem bez spz vystrčit čumák .. Takže dám na vás a ještě nějakou dobu počkám a přišetřím si .. :friends:

PS: příliš se v tom nevyznám :co?:

Jindra

#138 Nový příspěvek od Jindra »

kára se dá postavit na papíry, je několik možností třeba přes ten úřad nebo přes někoho kdo na to má schválení a je ochotný za dodržení určitých podmínek na to ty papíry udělat. ale jinak myslím že deza je dobrá volba z hlediska úspory času, práce i starostí :) a na domácí využití určitě stačí
kdo si hraje nezlobí

Zetornik

#140 Nový příspěvek od Zetornik »

P. S. Děkuji za návrhy, ale abych řekl pravdu tak DEZA mi vyhovuje tou cenou, co jsem se dočetl tak je to pod sto tisíc a Molčík se stejnou nosností mi prodejce řekl cca sto dvacet tisíc korun. Jak jste tu psali o postavení káry na papíry, poohlídnu se po tom, protože zatím by to se to vyřešilo na nějakou chvíli, než našetřím na DEZU, ale když zjistím že je to příliš komplikované a drahé tak se na to vykašlu. Káru mám celkem slušnou.. Jinak jsem jsem tu studoval forum tak DEZA se mi jeví jako solidní přívěs za solidní cenu...
Každopádně děkuji za všechny rady .. V této oblasti jsem nováčkem a vím málo ;)

P.S.

#141 Nový příspěvek od P.S. »

Přívěs se taky dělal z polského rozmetadla RCW. Použije se podvozek a vyrobí jen korba.

P.S.

#142 Nový příspěvek od P.S. »

Pronar

Obrázek

Zetornik

#144 Nový příspěvek od Zetornik »

Děkuji moc, jdu studovat uvedené materiály ;)
Plus nevíte kde cca mám hledat podmínky stavu káry a jak přihlásit podomácku vyrobenou kárku? ;-)

P.S.

#145 Nový příspěvek od P.S. »

Dojdi na úřad. Jinak je povel pro úřady od ministerstva přihlásit, ale úřad.....

Zetornik

#146 Nový příspěvek od Zetornik »

Každopádně moc děkuji za rady 8) :friends:

Jindra

#147 Nový příspěvek od Jindra »

ono taky záleží čím se taková kárka tahá :)
kdo si hraje nezlobí

dolls
Kontaktovat uživatele:

#148 Nový příspěvek od dolls »

Zdravím,
nevím jak je to s přihlášením po domácku dělané káry, ale dovezl jsem sklopku z PL a dnes jsem byl na dovozové technické a zbývá už jen dojít na magistrát a vyfásnout doklady a RZ. A mohu jezdit po silnicích jak Franta Zetor - 260.

P.S.

#149 Nový příspěvek od P.S. »

Dovoz je taky řešení.

DYK

#150 Nový příspěvek od DYK »

Je pravda, že všechny "káry" označené jako traktorový vlek mají úřady přihlásit - dohlásit. Je to jediné správné řešení. Ovšem ne domácí výrobu!!! Teda ne bez zahájení řízení ke stavbě takového vleku, podmínek v něm obsažené a končící zkouškou. Zkouška není nijak obsáhlá a netrvá dlouho, ale stojí peníze. Byť je to vlek do 25km/h. Až se člověk seznámí se vším, co to doopravdy obnáší a "na kolik to vyjde", to všechno, pak asi pouvažuje nad tím, jestli není lepší přecejenom koupit hotový přívěs, vyfasovat k němu TP a jít to jen zaregistrovat a je po úřadování. Zjevně nečtete forum. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=87259 Zajímalo by mě, jak by to dopadlo, kdyby si někdo koupil "čínský" nepapírový přívěs a požádal chlápka o "papíry".
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“