Belarus EO 2621 aneb můj zivot s východoevropským strojem.

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Odpovědět
Zpráva
Autor
duchodce

Re: Belarus EO 2621 aneb můj zivot s východoevropským strojem.

#106 Nový příspěvek od duchodce »

S nájezdovkama mám dost špatné zkušenosti . I když tam dáš hydraulické tlumení tak se to dokáže "rozhoupat" zvlášť když je na vleku větší váha. Na autě je to trochu něco jiného ,ty potřebuješ aby to zabrzdilo občas "najednou" když tě to začne někam s kopce tlačit .Viděl jsem na dovolené kdysi geniální věc - prostě dlouhý lanovod končící u páky něco jako"ruční" brzdy a to "rychloupínáním" připevněno vedle sedačky řidiče traktoru.Podmínka že na nápravě existují původní ruční brzdy.No a do budoucna uvažovat o instalaci vzduchové soustavy . Zapomeň na to že "nebudu vozit velké náklady "- budeš, jako každý kdo si pořídí jakýkoli verk do baráku - posledně jsem to dovezl taky ,tak pro ten drobek se přeci nebudu vracet..... :nene:
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

Šrotík

#107 Nový příspěvek od Šrotík »

Rozhodně nepočítám s tím, že bych ten vlek kdovíjak šetřil, ale rád bych se vždycky vlezl do 3,5 tuny nákladu, což znamená asi 5 tun celkově. Základ na vzduch doma mám. Mám tu kompresor ze ZT, nějaký regulátory a vzduchojem z liazky. Ještě bych musel sehnat ovládací a pracovní válce a pospojovat to.

pedro643

#108 Nový příspěvek od pedro643 »

To bude parádny vlek 8) Škoda že u nás nie sú také poklady v šrote. Podľa mňa by bolo najjednoduchšie spraviť hydraulické brzdy. Nad kvapalinovými brzdami na traktor rozmýšľam tiež. Už nejaký ten čas ležia diely v regále

Šrotík

#109 Nový příspěvek od Šrotík »

Jaký hydraulický brzdy na to budeš dávat? Já jsem měl představu něčeho běžné dostupnýho z auta, třeba z Octavie. Z bubnů udělat unašeče na kotouče a k tomu vyrobit držáky na třmeny. K tomu samozřejmě dvě pumpy, abych zachoval půlený brzdy.

pedro643

#110 Nový příspěvek od pedro643 »

Chcem to spraviť presne tak isto. Mam doma kotuče aj s prasiatkami s 1 RS octavie. Pumpi mam zo zetora asi z 3011 len neviem, ci nebudú malé. Rozmyšlal som nad predálmi zo zetora 72xx nech nemusím vyrábať nové alebo pouužiť original pedále a napojiť ich nejak na pumpy. Rozmýšľal som že by som prerobil aj spojku ale tam by to chcelo dva pracovne valce kôly blokovaciemu mechanizmu aby nevyskakovali rýchlosti a to netuším ako spraviť

Peter768

#111 Nový příspěvek od Peter768 »

Chlapi, a lamelové brzdy z novšieho bielorusa by tam nepasovali? Bielorus traktorbager s hranatou kabinou mal také lamelové brzdy a brzdilo to celkom dobre.

pedro643

#112 Nový příspěvek od pedro643 »

Podľa mňa by pasovali veď obal prevodovky je rovnaký (aspoň si to na 99,99% myslím) Podľa mňa aj tie bubnové dobre brzdia, teda dobre brzdia ak si správne nastavené.

Šrotík

#113 Nový příspěvek od Šrotík »

Tak nevím, co dělám špatně. Na brzdách mám nové čelisti a gufera, odmaštěný bubny a stejně na nich můžu stát jako na rejči a brzdí to celkem vlažně. Asi na to teda budu muset ještě kouknout.

pedro643

#114 Nový příspěvek od pedro643 »

Máš dobré nastavené brzdy? Voľný choď pedálov by mal byť max 3cm. Nastavovali si brzdy aj tým 4hranným šrobom čo je v zadu na brzdách? Ten za má zašrobovať na doraz a potom povoľovať kým nebudeš počuť cvaknutie. V prípade že by potom zaberali pedále každý v inej polohe tak ich zdrovnaš na tiahlach. Pozriem to ešte v návode či nepíšem sprostosti.

Šrotík

#115 Nový příspěvek od Šrotík »

Volný chod mám asi 4cm. Čtyřhranem jsem točil, ale nedělá to vůbec nic. Ono to začne brzdit rychle, ale ten účinek na jedoucí traktor není nic moc. Kubíkovou lejtu s tím ubrzdim, ale víc bych rozhodně ani nezkoušel. Ručka udrží traktor v kopci bez problému.

Peter768

#116 Nový příspěvek od Peter768 »

Asi obloženie nesedí na bubon celou svojou plochou = slabý účinok.

pedro643

#117 Nový příspěvek od pedro643 »

Nemôžeš čakať že to bude brzdiť ako auto. Nikde som nenašiel akú vzdialenosť prejde traktor pri úplnom zastavení. Určite by stálo za pokus pozrieť na to obloženie či to brzdí celou plochou a skontroluj aj bubny či nie sú v nich vydraté drážky od nitov a dať ich pretočiť.

Nastavenie bŕzd je úplne jednoduché tak hurá do toho a daj potom vedieť či nastal rozdiel v brzdení
Obrázek

Šrotík

#118 Nový příspěvek od Šrotík »

Priority se přesunuly jinam a to k elektrice. Rozpadnul se mi držák žárovky na osvětlení budíků a kvůli tomu mi vzplanul traktor. Naštěstí se povedlo požár rychle zlikvidovat a odnesla to jenom elektrika pod budíkama. Ta už je nová, ale sháním ideálně nové ty držáky na žárovky. Neví někdo, kde je sehnat, nebo nahradit, případně číslo dílu?

pedro643

#119 Nový příspěvek od pedro643 »

No k...a ešte šťastie že sa to podarilo uhasiť. To sa ti rozpadla obímka na žiarovku či nejaký držiak tej obímky? Neviem ako to vyzerá, nemá som ešte rozobratú pristrojovku. Skús pohľadať na alegre či to tam nebude

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“