bagr MARY
Re: bagr MARY
pěkná práce už se těším na foto kompletní nápravy
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zase trochu pokročil. Přetočil jsem poloosy a vložil jsem je na místo. Vyzkoušel jsem, jestli se při otáčení tím menším účkem nehýbe poloosa do stran nebo v podélné ose ( nasimuloval jsem zatáčení ) a je to dobrý, ani se to nehne. To znamená, že osa otáčení homokinetickýho kloubu je v ose s ložisky zatáčení. Doufám, že je to aspoň trochu srozumitelný
Tak zase pár fotek:
Tak zase pár fotek:
I práce zkurvená, ale dobře natřená, je krásná
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem zase o kousek dál. Zkrátil jsem nápravu, vytočil jsem středící mezikusy a na sucho sestavil jednu stranu. Teď musím zkrátit poloosy z Nivy a naroubovat je na ty z tý Pandy a pak už se to jenom svaří dohromady.
Zase přidávám pár fotek
Zase přidávám pár fotek
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
jo, včera jsem pomáhal kamarádovi odvážet vykopanou zeminu a nakládat ji do kontejneru. On kopal ve vedlejší vesnici někomu bazén a neměl to čím naložit. Tak jsem dostal za 10 hodin 4000 a spotřeboval cca 10 litrů benzínu. Vyvážel jsem to ven ze zahrady až na ulici, kde byl kontejner. Naložil jsem 9 kontejnerů jílu a převozil tak 4 až 5 kontejnerů černozemě na jiné místo na zahradě. Docela dobrá práce a zase můžu nakupovat nějaký díly. Aspoň se kousek toho bagru zaplatil i když proti tomu co mě už stál, je to kapka v moři.
Ty "jeklové panty" se mně líbí. Opravdu moc. Jen mám strach, že při vhodném poskočení s nákladem se to ohne. Dej tam nějakou výztuhu proti svislému zatížení, místa tam trošku ještě je. Ten jekl není možno srovnávat s těmi profi tenkými odlitky a výkovky. Jekl je blato.
-
- Kontaktovat uživatele:
to je jasný, už je mám vyrobený, ale musím je tam navařit až na konec, protože by tam bylo málo místa a nevyměřil bych poloosy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zase po tejdnu marodění chvilku něco dělal. Zkrátil jsem poloosy z nivy a stočil je na soustruhu. Zejtra vytočím spojovací díl. nahřeju ho autogenem a nalisuju do něj poloosy.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak, náprava je pohromadě. Padnul na to celej víkend, bylo tam moc věcí na točení na soustruhu a to zdržuje.
minsammler - mohu se optat proč je daná na polose trubka s těmi 2x otvory?? To je pro spěvnění svařovaného místa na poloose??
Nahoře této stránky je zkrácena náprava - uříznout ji flexou bych pochopil,ale jak jste udělal na uřiznutých koncích to osostružení pro sesazení dílu pro ukončení nápravy??.To se přeci najednou jako celek s obalem diferenciálu nevejde do soustruhu.Nebo je na to nějaký fígl??
Nahoře této stránky je zkrácena náprava - uříznout ji flexou bych pochopil,ale jak jste udělal na uřiznutých koncích to osostružení pro sesazení dílu pro ukončení nápravy??.To se přeci najednou jako celek s obalem diferenciálu nevejde do soustruhu.Nebo je na to nějaký fígl??
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
- jirka_holub
Jaky mas prumer tech koncu poloos a jaky bude vnitrni prumer spojovaci trubky? Zajima me o kolik se dela rozdil pro ohrati a nalisovani. A z jakeho matrose bude ta spojovaci trubka?. A bude to nalisovane drzet nebo to ještě nejak pojistis svarem?minsammler píše:.......... Zkrátil jsem poloosy z nivy a stočil je na soustruhu. Zejtra vytočím spojovací díl. nahřeju ho autogenem a nalisuju do něj poloosy.
..
aha uz to vidim na dalším obrazku.. navrtat a pojistne svary.
řekl bych že je to nasazená trubka v trubceHonza_2 píše:minsammler - mohu se optat proč je daná na polose trubka s těmi 2x otvory?? To je pro spěvnění svařovaného místa na poloose??