Sršeň

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
dejva105

Re: Sršeň

#241 Nový příspěvek od dejva105 »

Není můj :D Má ho strýc, ještě před 4 rokama s ním byl na Slovensku :) Ale už je celkem dost shnilej :( Ale má o něm zájem nějaký sběratel na renovaci a chce ho dát do muzea, tak uvidíme, jak to dopadne :)

dejva105

#242 Nový příspěvek od dejva105 »

Tak jsem o víkendu dovařil nabodovanou řadicí páku a že to vyzkouším. No ..ale už když jsem s tím řadil "na sucho", tak se mi zdálo, že to má nějak kratší chody a jakoby tam ty kvalty nešly. No tak jsem to nastartoval, ale bohužel se nerozjel :'(

Bylo mi to divné, protože chody na škodovácké kulise stačí na zařazení kvaltu na té Avii (respektive to tak plno lidí má a funguje jim to). Začal jsem tušit, že by se mohlo jednat o problém v převodovce, ale přes to jsem radši zkusil zpět namontovat staré řazení. No a taky nic. Zařadím rychlost, pustím spojku, mírně se to jakoby dostane do záběru, ale nejede. :(

Tak si říkám, že jsem asi při tom testování nové kulisy musel zasukovat rychlosti. Ikdyž je mi to divné, protože aby byly zasukované rychlosti u Avie - o tom jsem ještě nikdy neslyšel :shock: :(

Každopádně je to asi jediná možnost, čím by to mohlo být. Že tam budou třeba zařazeny z poloviny dva kvalty a tím pádem to nechce jet. Navíc mi teď nejde absolutně zařadit jednička.....

Tak asi sundám víko a mrknu dovnitř. Zkusím porovnat vidličky a uvidím... :) Nebo co myslíte? :)

Daddy

#243 Nový příspěvek od Daddy »

Hmmm - divné :( :-/ . Napadá mě, jestli se Ti nepovolilo zajištění "palce" na hřídeli ve víku řazení a ten "nechodí" do krajních poloh.....

dejva105

#244 Nový příspěvek od dejva105 »

Na Avia clubu mi taky řekli, ať zkusím sundat to víko a porovnat vidličky. To jsem měl v plánu. :) U Avií to zasukování není údajně tak časté, ale když je prý někdo šikovný, tak to také jde :D Tak doufám, že to bude tím. Nebo je ještě možnost ten "palec", jak píšeš, ale tak to se uvidí, až to rozdělám ;-)

Daddy

#245 Nový příspěvek od Daddy »

Stačí dát dolů víko řazení, ale to určitě víš :) (nakonec jsi ho musel mít dole při otáčení na druhou stranu kvůli řazení s kulisou 1203). Pozor na pružinky zajišťující polohy zařazených stupňů.

dejva105

#246 Nový příspěvek od dejva105 »

jojo, já jsem napsal jen "víko" ale myslel jsem víko řazení :) Na pružinky si pozor dám, s tím počítám. Nechtěl bych, aby se ztratily někde uvnitř skříně :-/

lukin amater

#247 Nový příspěvek od lukin amater »

Zdravím, mohl bych mít jeden dotaz? Kolik prosím měří motor i s převodovkou na délku? Diky moc

dejva105

#248 Nový příspěvek od dejva105 »

Máš na mysli délku včetně redukční převodovky, nebo jen motor se samotnou převodovkou? :)

lukin amater

#249 Nový příspěvek od lukin amater »

I s redukční převodovkou

dejva105

#250 Nový příspěvek od dejva105 »

lukin amater píše:I s redukční převodovkou
Tak jsem to byl změřit a má to přibližně +- 160 cm :)

Daddy

#251 Nový příspěvek od Daddy »

Už řadíš?

dejva105

#252 Nový příspěvek od dejva105 »

Tak jsem zkusil sundat víko řazení a mrknout se na vidličky. Ty byly po sundání ale úplně v rovině. Zkoušel jsem s nimi řadit a chody mají podle mě dobré a slyším, že tam kvalt zapadne :) Když jsem dal víko zpět, tak mi to řazení bez nastartování jakš takš šlo, ale podle mě tam ty kvalty prostě opět nechtěly zalézt :-/ Cítil jsem v ruce, že to tam prostě není ....

Tak jsem to nastartoval a najednou mi to tak celé "ztuhlo" ...nešlo mi pořádně se ani dostat doleva na řadu, kde se řadí 4 a 5...kvalty tam prostě nebyly a nejelo to. Pouštím spojku, dostává se jakoby do záběru a pak to povolí a motor rachtá s vyšláplou spojkou na místě. :'(

Na Avia klubu mi bylo řečeno, že je dost možné, že by mohla být v háji spojka. Ale zas mi nejde do hlavy, jak by se pokazila spojka, když jsem stál na místě a nikam s tím nejel?! ... :'( Jen jsem dal jinou kulisu řazení a "nasucho" řadil...pořád mi to nejde do hlavy.... :(

Daddy

#253 Nový příspěvek od Daddy »

Nevím, jakoý máš na spojce přítlačák - jestli ještě starší typ s packami anebo novější lamelový. Je možné, že se Ti nějaká páčka uvolnila (anebo ubrousila) a problém je na světě :( . Teoreticky může být také nemocné spojkové ložisko, ale nevím, zda i to by mohlo způsobit tento problém :-/ . Další možnost je špatná lamela - sjeté anebo utržené obložení.
Bohužel Tě asi bude čekat "půlení" - motor ven a spojku překontrolovat :( .
Ještě mě napadá, jestli Ti neodešlo nějaké ložisko v převodovce a hřídel v ní má možnost nežádoucího pohybu (ať už axiálního nebo radiálního) a "šprajcuje se" :-/ .
Ale všechno je to pouze teorie - možná poradí někdo se zkušenostmi........

dejva105

#254 Nový příspěvek od dejva105 »

Nestraš :smich: :smich: Doufám, že to půlit nebudu muset. Spojku jsem kontroloval, když jsem měnil převodovky :) Lamela byla dobrá a nebyl tam žádný problém.

Ještě vyzkouším něco popáchat s řazením, ale pokud se to nepovede, tak hold budu muset sundat motor, jak říkáš, a mrknout na tu spojku :)

Jen je mi strašně divné, jak by se mohla pokazit spojka, když nedostala pokouřit, nikdy neprokluzovala, vypínala bez potíží a ani jednou s ní nebyla potíž :-/

kutilluke

#255 Nový příspěvek od kutilluke »

asi chyba MATRIXU 8)

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“