Štěpkovač z řezačky SP-152
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Štěpkovač z řezačky SP-152
Zdravím,tak před měsícem jsem pořídil štěpkovač z řezačky SP-152.Průběžně sem dám fotky,ale teď to musím teprve nafotit.Možná v tom někdo pozná svůj bývalý stroj Na stroji jsou horší nože,tak bych byl rád,kdyby někdo poradil kde je nechat vyrobit a jestli bude ideální je nechat udělat z hardoxu 500,nebo je lepší jiný materiál.Potom bych byl rád kdyby někdo poradil,co je to za páčku u vývodových hřidelů převodovky na posuv materiálu do řezačky,je zajištěna závlačkou.
Re: Štěpkovač z řezačky SP-152
Nejdou mi sem vložit fotky tak sem je šoupl na rajče,snad bude odkaz fungovat.
http://12misa.rajce.idnes.cz/stepkovac/
http://12misa.rajce.idnes.cz/stepkovac/
Chlapi,poradil by mi prosím někdo s předěláním pohonu vkládání větví do štěpkovače?Chtěl bych to předělat na hydromotor,stím aby se dali měnit otáčky a tím i délka štěpky.Také kvůli tomu,že teď je posuv moc rychlý a tím nic moc bezpečný.
mohl by jsi prosím změřit rozměry nožů v řezačce?
MOJE AUKCE =>>> http://aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=10788130
Změřit je můžu,ale až zítra,nemám ho teď doma a zítra pojedu štěpkovat,tak to oměřím.
Ahoj,
můžeš mi prosím změřit jaké tam jsou řemeny, počet a průměry řemenic.
Děkuji.
Děkuji.
Chlapi,omlouvám se,ale vše oměřím během týdne.Bohužel mi zdravotní problémy nedovolily vylézt z postele,natož vyrazit štěpkovat.
V pohodě .
Taky mám štěpkovač ze 152řezačky a sem sním spokojenej pohon mám přes řemeny a vkládání taky zítra dodám foto.
To by bylo super kdyby jsi sem nějaké ty fotky dal. Kdyby jsi měl prosím i nějaké video,tak to by byla paráda,rád bych viděl ten stroj pracovat,hlavně jak to rychle žere materiál.Ten můj posuv je dost rychlej,tak potřebuju dodělat nějakej takovej trychtýř,aby se člověk nedostal do kontaktu s podávacíma válcema.Přemýšlím kvůli tomu i ten posuv předělat na hydromotory a měnit rychlost otáčení a tím i velikost štěpky.Mám odštěpkováno přes 15 tun a jsem s tím velice spokojen,jen musím doladit věci ohledně bezpečnosti.
Jinak chlapi v sobotu Vám to už oměřím
Ahoj,tak nože mam 470x105mm.Milangb píše:mohl by jsi prosím změřit rozměry nožů v řezačce?
Ahoj,tak jsem to dnes změřil.JH píše:Ahoj,
Děkuji.
Hlavní řemenice co je na hřídeli od náhonu má průměr 300mm,od ní jsou řemeny na řemenici hřídele k nožům,ta má 130mm,za ní je ta samá řemenice na pohon vkládacího ústrojí.Řemenice na reverzní převodovce má255mm.Drážky na řemen jsou hluboké 14mm na všech.Řemeny jsou široké 16mm.Bohužel rozměry řemenů již nejsou čitelné,tak délky nevím.
Chlapi,ta převodovka má také 2rychlosti na vkladání?Popřípadě jak se to přeřazuje?díky
Díky a čím to honíš? Nemáš ještě nějaké foto jaká je z něj štěpka, a jaký max průměr štěpkuješ?