To riadenie sa upravuje len preto lebo si nevedia s motorom dat rady ako ho dopasovat tak volia lahšiu cestu a to tym že pokazia to čo je dobre a fungujeOM4 píše:Neviem, či moja odpoveď je vzhľadom k dátumu Tvojej otázky ešte aktuálna , ale napíšem môj názor k uvažovanému spojeniu
podvozok T 805 + motor Avia.Samozrejme k tomuto podvozku pripojíš s patričnými úpravami /príruba, spojková hriadeľ s vypínaním spojky, úprava uloženia spojovacích pák riadenia ... / hociaký motor. Avia motor detailne nepoznám, ale predpokladám, že je značne ťažký - ja by som do tohto podvozku dal motor z Golfa 1.9 D , ktoré sa montovali do Felície.
Tento by určite menej zaťažoval prednú nápravu, a i samotné osadenie je bez zásahov do podvozku/ spojovacie páky riadenia/
Ale videl som Avia motor osadený v T 805 podvozku, takže ide to. Jediný problém ťažkého motora s veľkým Mk je spotreba poloosí. Tento problém majú aj podvozky osadené motormi Zetor. Zaujímavé , že niekto ide dlhé roky bez výmeny. Zrejme za tým bude
traktor T 805
- fabikmiroslav
Re: traktor T 805
Dobre už bolo
OM 4 Ja som zasa zpoza manínov a mal by som na Vás dotaz kto Vám robil kolečko na vývod kardanu (naviják ....) a cena?
ozubenné koleso mi daroval kamarát tak asi 25 rokov dozadu. do traktora som ho zabudovale pred asi 4 rokmi. výkres asi mám
ale cena výroby dnes ? kto spoza manína robí 805 traktor? ak sme nedávno u mňa debatili pred garážou tak som v obraze.
ale cena výroby dnes ? kto spoza manína robí 805 traktor? ak sme nedávno u mňa debatili pred garážou tak som v obraze.
Mozem sa este raz spitat ako mas upravenu prevodovku
Mám skúsenosti s týmto strojom.na ňom je vymakaná každá maličkosť.Je úplne super
SZ nemám ani neviem co to je a ako ho ziskam
no nekúp to za 33 €
Zdravím ! Krásna mašinka. Dávam dokopy takú istú,čo stála 30 rokov v pajte.Chcem sa opýtať,z čoho sú tie struny na prednej náprave? A ešte ,či ste s týmto riešením úplne spokojný,alebo keby ste robil ešte raz,tak či by ste urobil nejakú úpravu.Ide mi o to,že či by sa tam neuživil nejaký tlmič.Či to nejak nepodskakuje za jazdy len na samotných strunách.
struny sú zo Škody 100 - zadné. traktor pri jazde na ceste ide bez problémov, neprejavuje sa absencia tlmičov.
v budúcnosti chcem urobiť úpravu na prednej náprave, nakoľko struny pri jazde do kopca napomáhajú dvíhaniu
prednej časti traktora. teraz si to ani neuvedomujem , ale v začiatkoch som mal pri jazde do koca pocit že už už
bude traktor len na zadných.
v budúcnosti chcem urobiť úpravu na prednej náprave, nakoľko struny pri jazde do kopca napomáhajú dvíhaniu
prednej časti traktora. teraz si to ani neuvedomujem , ale v začiatkoch som mal pri jazde do koca pocit že už už
bude traktor len na zadných.
pekny trakturek a aji s cisloem to se da na slovensku postavit na papiry
- fabikmiroslav