zdar chlapi jaké máte zkušenosti z obrábění těchto ocelí
jedná se mi jak jdou tyto oceli vrtat, frézovat a popřípadě jakými nástroji nejlíp
dále jak se tyto oceli ohýbají a zakružuji a lisují zda u toho nejsou nějaké zkryté problémy
obrábění a tváření Oceli HARDOX, WELDOX
Moderátor: Mikro
Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze
Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze
Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
-
- DODOTRAK
Re: obrábění a tváření Oceli HARDOX, WELDOX
Hardox a veldox obrabam jedine TK nástrojmi a ide to vcelku fajn z ohýbanim nemám skusenosti ale firma čo nás zasobuje tymto materialom to robí bežne a bez problemov
-
popiš trošku přesnějš co chceš dělat ...
s hardoxem mam celkem dost zkušeností ... od H400 až po H600 ... ohýbáme i zkružujeme ... ale na radu záleží co chceš ...
jinak největší problém s ohýbáním a zakružováním je ten že to firmy nechtějí moc dělat protože jim to ničí nářadí ...
jestli budeš ohýbat a kroužit tak hlavně doopravdy Hardox ... at ti nedají XAR, DILLIDUR, ROC a další ... nemáme s nimi při ohýbání dobré žkušenosti ...
s hardoxem mam celkem dost zkušeností ... od H400 až po H600 ... ohýbáme i zkružujeme ... ale na radu záleží co chceš ...
jinak největší problém s ohýbáním a zakružováním je ten že to firmy nechtějí moc dělat protože jim to ničí nářadí ...
jestli budeš ohýbat a kroužit tak hlavně doopravdy Hardox ... at ti nedají XAR, DILLIDUR, ROC a další ... nemáme s nimi při ohýbání dobré žkušenosti ...
-
Asi takhle přemýšlím že si vyrobím teleskop hr ruku
Jednu menší mám doma a tak chci vyrobit větší lehčí a hlavně delší a když jsem se díval na materiály tak nejvhodnější je veldox a pak hardox aspoň jsem to tak vydedukoval
Strojní zázemí mám a tak přemýšlím že si to nechám vypálit a na ohraňovacím lisu ohnout dle potřeby zbytek pro mne není problém
Proto se ptám na zkušenosti s těma materiály při jejich opracování těmi to stroji - frézká souřadnicová vrtačka popřípadě horizontální vrtačka
Zakružování by bylo pak na jiný stroj zase ten zde nechci zatím uvádět.
Jednu menší mám doma a tak chci vyrobit větší lehčí a hlavně delší a když jsem se díval na materiály tak nejvhodnější je veldox a pak hardox aspoň jsem to tak vydedukoval
Strojní zázemí mám a tak přemýšlím že si to nechám vypálit a na ohraňovacím lisu ohnout dle potřeby zbytek pro mne není problém
Proto se ptám na zkušenosti s těma materiály při jejich opracování těmi to stroji - frézká souřadnicová vrtačka popřípadě horizontální vrtačka
Zakružování by bylo pak na jiný stroj zase ten zde nechci zatím uvádět.
nabízíš nebo hledáš službu obrábění zmíněné oceli?
Na dotazy jsou tady jiné místa !
Na dotazy jsou tady jiné místa !
-
nenabízím,
jen jsem hledal někoho ze skušenostmi těchto oceli
chci s ní něco vyrobit tak se jen ptám každá dobrá rada dobrá myslím že tyto oceli mohou zaujmout více lidí než mne
jen jsem hledal někoho ze skušenostmi těchto oceli
chci s ní něco vyrobit tak se jen ptám každá dobrá rada dobrá myslím že tyto oceli mohou zaujmout více lidí než mne