Motor IFA 1 válec diesel

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
jirka_holub

Re: Motor IFA 1 válec diesel

#31 Nový příspěvek od jirka_holub »

Pokud tam mas i elektriku12V, tak tam dej ventilator z topeni stare skody 100 nebo 1203ky, hledal jsem ted obrazek a zrovna je nekdo prodava, ale jiste to sezenes i nekde ve tvem okoli:
http://autobazar.hyperinzerce.cz/vetera ... a-nymburk/

milanhb1

#32 Nový příspěvek od milanhb1 »

Dík za tip,
myslíš,že by to uchladil ventilátot na chladič 12v z Pandy, ten ofuk by snad mohl stačit.
Elektriku 12v u motoru nemám,ale na kliku se nechá dát řemenička plus relé a altík.
Milan

jirka_holub

#33 Nový příspěvek od jirka_holub »

milanhb1 píše:Dík za tip,
myslíš,že by to uchladil ventilátot na chladič 12v z Pandy, ten ofuk by snad mohl stačit.
Elektriku 12v u motoru nemám,ale na kliku se nechá dát řemenička plus relé a altík.
Milan
nevim zda to bude stacit... byl to jen napad...
ale ventilator z chladice je prece delany na velkou plochu, kdezto tady to potrebujes uzce smerovat jen do toho oplechovani na valec.. proto mi ten fukar z topeni prijde urcite vhodnejsi.

milanhb1

#34 Nový příspěvek od milanhb1 »

ten proud vzduchu by se pustil přes setrvák tím labirintem co fouká setrvák normálně.Kbyby se to tam dalo i s tou saharou ,aby to trochu vedlo .No uvidíme na inzeráz se koukala spousta lidí,ale reakce žádná.
Někdo nabízí v Lounech motor komplet za cca 6000,-,ale to už se mi do toho nechce dávat.
Jak Tobě slouží-používáš ho vůbec?
Milan

krejdo

#35 Nový příspěvek od krejdo »

Tak to tady chvíly čtu, tento motor byl používán i v malích válcích na válcování asfaltu a žádný přídavný větrák nepotřeboval ani v letních měsících, je jen potřeba aby byl zaplechováný tak jak má být aby proud vzduchu šel přes válec. Tomu to motoru trochu tepla nevadí ba naopak chytne pak i bez žhavení když je ohřátý. Pár let jsme ho měli doma na traktůrku.

milanhb1

#36 Nový příspěvek od milanhb1 »

V originále je takovej jakoby žaluzijovej (jakoby věnec) ventilátor přišroubovanej přímo asi čtyřma šestkama šroubama na obvodu setrváku a je schovanej v bloku motoru.Je to trochu vidět na některých videich.
Trochu tepla tomu motoru určitě vadit nebude,ale když jsme ho zkoušeli tak topil doceka dost,Měl bych strach při delším provozu,že prdne hlava nebo se zadře vršek.
půjčil jsem si fotku s tím zeleným motorem a když se bpodíváte do bloku na setrvák,tak je tam ten ventilátor krásně vidět.
Milan
Přílohy
kvd.JPG

krejdo

#37 Nový příspěvek od krejdo »

To jo, ty lopatky tam být musí, můžete vložit fotku jak to máte vy?

Možná budu mít setrvák na prodej, v případě potřeby.

milanhb1

#38 Nový příspěvek od milanhb1 »

Potřeba by byl určitě,pokud máš , tak dej návrh momentálně mi na tom visí dodělání hydrauliky na bagříku..
zkusím dát foto
ze setrváku jsem odmontoval vše co šlo,
po okraji setrváku jsou vidět stopy po lamelách ventilátoru
byl asi na těch dvou šteftech a přišroubovaný čtyřma šestkama šroubama )závity jsem jim protáhnul.
Díky za zájem Milan
PS:Obrázek mi nejde vložit i když má jen 127kb
Pošli mi na sz meil.adresu

Marek17

#39 Nový příspěvek od Marek17 »

dusan19 píše:Je to dekompresny ventil ked startujes hlavne cez kluku. Skus potocit motorom a uvidis rozdiel. Skus ju dat raz do jednej a potom do druhej strany. Pre moju potrebu staci. Mal som aj mam slaviu 1D80 ale ta robi velky hluk lebo je iba dvojtakt a toto je stvortakt. Startuje aj pri minus 20 ked mas zhavic. Bez zhavica to nenastarujes. Da sa v pohode kupit ten zavic. Ja som nezohnal original ale podla dlzky tycinky zhavica kupis. Posielam dake foto.

Ako to máš prosímťa sprevodované a z čoho je tam spojka lebo ja mám tiež ten motor a staviam si traktor ? Za odpoved vopred dakujem

el fuego

#40 Nový příspěvek od el fuego »

zdravim,mam ten motor na trakturku,chtel bych ho zrepasovat podfouklo mi tesneni pod valcem a tece olej, daji se nekde sehnat dily?potreboval bych valec po vybrusu s pistni sadou a naky to tesneni ... tan zelenej motor co tu je,to tu nekdo generalkoval,nebo je to jenom stahla fotka? dik za pripadnou odpoved.

jirka_holub

#41 Nový příspěvek od jirka_holub »

Vybrus dela treba firma Pobuda v Hodonovicich(Baška) nebo i jine brusirny. Das jim valec oni jej vybrousi a daji ti novy pist. Je to stejne jako na multikravu 22, ta ma vsak dva valce. Jine brusirny se doctes na webu http://www.multicar22.cz v sekci poradna.
Nebo vinzerci na tom webu se vyskytuje clovek, ktery prodava hodne novych dilu a nabizi i vybrusove sady ( valec pist )

ps: mas ten trakturek tu na webu?

el fuego

#42 Nový příspěvek od el fuego »

ne zatims ne,ale dam to sem,ale diky za odpo

jirka_holub

#43 Nový příspěvek od jirka_holub »

jirka_holub píše:.........
Nebo v inzerci na tom webu se vyskytuje clovek, ktery prodava hodne novych dilu a nabizi i vybrusove sady ( valec pist )
.......?
http://stroje.bazos.cz/inzerat/55604141 ... 9GT124.php

MiroslavTrnka9303

#44 Nový příspěvek od MiroslavTrnka9303 »

daj tam ventilator z trabanta

MiroslavTrnka9303

#45 Nový příspěvek od MiroslavTrnka9303 »

zdravim aj ja mam moturek v traktore spravil so komplet GO nastartuje ale strasne dimy cerpadlo po repase vstrekovac tiez len neviem nastavit predvstrek uz som aj manual ale volajak stale nic

Odpovědět

Zpět na „Motory“