Štěpkovač z receptáře (21.12.2008)
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- Zetor
Štěpkovač z receptáře (21.12.2008)
Viděl jste to někdo?Co si o tom myslíte?Zdá se to jednoduchy,ale nemá to žádny podávání takže když nechce přijít o ruku,tak mu kus té větve zůstane v celku.Pro ty co to neviděli,je to motor s převodovkou (údajně z kravína ze škrabáku) na které je hřídel a na ní nože.Nože se otáčejí 120ot/min proti pevné hraně.Nemá to podávání,takže délka štěpky závisí na rychlosti vkládání materiálu.Moc se mi líbil dopravníček který štěpku může házet rovnou do kotelny.Pás na dopravník někde koupili,zbytek udělali doma.
Je to tady ,ale jen samotnou reportáž se štěpkovačem jsem nenašel
http://www.iprima.cz/index.php/plain_si ... name)/date
Je to tady ,ale jen samotnou reportáž se štěpkovačem jsem nenašel
http://www.iprima.cz/index.php/plain_si ... name)/date
Re: Štěpkovač z receptáře (21.12.2008)
Já se rozmýšlím mezi dvěma stěpkovači. Chtěl jsem koupit starší řezačku na kukuřici (asi Pottinger) oddělat ty špice, vyndat nějaké ty kudly a upravit to na štěpku okolo 5 cm. Jenže mě odradila cena, jeden překupník je tady prodává za 25 tis. bez DPH. Nebo to postavit jako v tom receptáři, ale s podáváním.
RE:Trago105
Já ho mám taky předělanej z drtiče na kukuřici.Viděl Jsem pár drtičů kukuřice ,ale ne každej je na tuhle úpravu vhodnej.
Ale pokud ten drtič sháníš,tak bych o něčem levnějším věděl.
Já ho mám taky předělanej z drtiče na kukuřici.Viděl Jsem pár drtičů kukuřice ,ale ne každej je na tuhle úpravu vhodnej.
Ale pokud ten drtič sháníš,tak bych o něčem levnějším věděl.
-
mrknete do technicke problemy -cyklovac hydrauliky.zacinam nad tim premyslet!!
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Skoro přesně tohle mám taky, jen je to o trochu starší provedení, ročně děláme tak 15 m3 štěpky a zatím docela pohoda.Tahám to za Suprem a bere to bez problémů asi tak do 7 cm ale třeba břízu, borovici nebo nejakou osiku to vezme i o nějaký ten cm na průměru víc a v poho. Na bubínku jsem nechal jen polovičku nožů a podávání mám nastavený na rychlejší( delsi stěpky).
Třeba jednou dojde na to a podaří se předělat na podvozek aby bylo vkladani kolmo ke směru jízdy... ale to je zatim jen takova vize...
Třeba jednou dojde na to a podaří se předělat na podvozek aby bylo vkladani kolmo ke směru jízdy... ale to je zatim jen takova vize...
Zdravím..zháním drtičku na dřevo i s podavačem,kvůli bezpečnosti (není však nutné)...průměr dřeva do 10cm.Potřebuji podrtit rámy z oken, kvůli přepravě na skládku, abych nevozil vzduch...je v tom někdy i železo(panty atd.) z čehokoliv upravený..hlavně funkční koupím, nebo potřebuji poradit z čeho a jak si to mohu nechat udělat... nejlépe když by mi to byl někdo schopen udělat...díky
to železo vidím jako dost velký problém
- Rostislav
Ahoj já teda štěpkovač nemám z receptáře ,ale dělaný doma .Teda respektive sestavený z dílů co doma zůstaly z různých strojů.A taky není tak velký, co se používá za traktory ,ale malý mobilní a hlavně udělá práci kterou od něho potřebuji .Dnes už vím ,že jsem udělal chybu a to že fréza měla být větší průměrově ,aby štěpkovač sežvýkal větší průměry větví.
Protože mě zvládne jenom průměr 40mm a chtělo by to i více, no bohužel ,ale od té doby co jsem ho udělal nepálíme žádné větve ,vše se štěpkuje a v zimě se s tím topí.
Foto mám jenom při stavbě, komplet štěpkovač nikdo nenafotil takže celé až příště . A to už jede dva roky.
Protože mě zvládne jenom průměr 40mm a chtělo by to i více, no bohužel ,ale od té doby co jsem ho udělal nepálíme žádné větve ,vše se štěpkuje a v zimě se s tím topí.
Foto mám jenom při stavbě, komplet štěpkovač nikdo nenafotil takže celé až příště . A to už jede dva roky.
- Pavel M461
- Kontaktovat uživatele:
tak sem hodť ještě nějaký fota... nad tímdle jsem přemýšlel taky.. ale nevěděl jsem kde sehnat frézu, tak jsem žačal přemýšlet nad jinýma spůsobama...
Když tì všechno zradilo, ...... .
Pomùže ti K L A D I V O !!!!! :-D
Pomùže ti K L A D I V O !!!!! :-D
- Rostislav
Prozatí nějaké video napiš jestli to jelo abych věděl tady to je:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/441 ... .19MB.html
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/441 ... .19MB.html
- Rostislav
tady je to foto. Motor z kalového čerpadla 1.5kw i vypínač ,šneková převodovka z nějakého dopravního pásu (nevím převod 60:1)
- mareko
Slušná práce tu frézu jsi dělal z jakého materiálu? byla potom nějak upravená myslím kalená atd?
diesel to je koncert
- Rostislav
fréza je z mat.tř. 19830(co jsem sehnal a nemusel za to platit ,jinak to byl zbytkový mat.co se vyhazuje;tzv. výpich),kalená a popuštěná (aby nebyla moc tvrdá).Kvůli křehkosti.