Možnosti 6.5hp motoru

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
chavier
Site Admin

Možnosti 6.5hp motoru

#1 Nový příspěvek od chavier »

Jak víte naše "soutěž" je omezena výkonem motoru 6.5hp, což je takový 4 taktní Berlan.
Takový motor jsem viděl tak na čerpadlech apod. malých věcech, proto se ptám, myslíte, že motor je schopný při celkovém převodu 1:90 utáhnout nějaký 300kg vážící "samolez" do kopce?

Říkal jsem si, že hodně se v traktůrcích používá Jawa250, ale ta je číselně výkonnější. V sekačce mám 11hp a s malou rezervou mě to uveze.

Kdo by našel nějaké video s tímto motorem v traktoru budu rád.

brigadnik
Kontaktovat uživatele:

Re: Možnosti 6.5hp motoru

#2 Nový příspěvek od brigadnik »

Tenhle motor mam v samodělu, kterej vyrábím. Níže dvě videa z loňskýho léta, kdy probíhalo testování, ještě to zdaleka nebylo hotový. Moc síly ten motor nemá, ale stačí to.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od Atlan »

Ja by som si to do trektora nedal je to slabe, ale napriklad dvojosaky o takomto vykone su bezne... Ako keed podradis tak vijdes ale zase trepat sa po osfaltke s nakladom na 1, rychlostou sneka lebo motor je slaby, zase po rovine to rozgulas...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

chavier
Site Admin

#4 Nový příspěvek od chavier »

brigádníku díky za video !

Uvidíme co z mého plánu bude, motor mám se setrvačníkem a plánuji 4x4, váhově to bude odhadem 200kg, 1.qvalt mám v celkovém převodu 1:90, tak jsem zvědavý.

Jinak pište své postřehy dál.

brigadnik
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od brigadnik »

Atlan píše:Ja by som si to do trektora nedal je to slabe, ale napriklad dvojosaky o takomto vykone su bezne... Ako keed podradis tak vijdes ale zase trepat sa po osfaltke s nakladom na 1, rychlostou sneka lebo motor je slaby, zase po rovine to rozgulas...
Záleží co od toho člověk očekává. Pokud to má bejt jenom na nějaký ježdění kolem baráku, občas přivést káru dřeva nebo zorat malou záhomenku, tak to myslim stačí a vzhledem k ceně je to bezkonkurenční motor. Jasně, že za ty peníze můžu sehnat nějakej motor z 250 kejvy, ale nebude tak kultivovanej a tichej. Tohle je komplet motor s nádrží, eletrikou, vejfukem, jenom nalít olej, benzín a nastartovat. Já to mám přes převod řemenem k převodovce z PF62 viz tady
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 4&start=15

Vlasatej

#6 Nový příspěvek od Vlasatej »

mám na jednoosáku 5koňovej BS motor a zvládne 6 pytlů brambor + těžkej vares vozík (s kolama od auta). Problém není většinou v síle ale v přenosu na podklad - na špatným povrchu se to zahrabe. Na podzim sem od souseda navozil asi 40metráků uleženýho hnoje a přežilo to - vždycky plnej uplácanej vozík.
Jen počítej že při takovém záběru motor dost žere, a taky se dost opotřebovává.

chavier
Site Admin

#7 Nový příspěvek od chavier »

Tak 6 pytlu neni moc. Ja jsem si s varim odjezdil svoje, vykonove to bude stejne, ten 1q zvlada hodne, jak uz nemohl, tak to klozalo ve spojce, no jsem zvedavy co z toho meho vytvoru bude.

Vlasatej

#8 Nový příspěvek od Vlasatej »

no, 6 pytlů sou 3 metráky + metrák vozejk + metrák já na sedačce :) + metrák jednoosák = cca 6 metráků :)

brigadnik
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od brigadnik »

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#10 Nový příspěvek od Atlan »

6,5 nebrat radsej si priplatit a zobrat 13ps navyse ma starter, tahal som nejaku hlinu a na 4 do kopca to nechcelo ist (kopec je silne slovo), tak som chodil na 3, a bol sa problem pohnut v fakt velkom kopci zdochol motor nemam redukovanu 1tku.
takych 15-22ps by bolo akurat.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Brit

#11 Nový příspěvek od Brit »

Je skoro neuvěřitelné co takovej kocour utáhne ale osobně bych volil dýzla z osobáku. Už jen pro ten pocit, že tam mám skutečný motor :) Jinak moc pěkná práce. Na tu orbu jsem čuměl jak bacil do lékárny.

chavier
Site Admin

#12 Nový příspěvek od chavier »

brigádníkovi se klaním ! to je neuvěřitelné :potlesk:

PS: na mikro traktor je diesel z osobáku nereálný.

brigadnik
Kontaktovat uživatele:

#13 Nový příspěvek od brigadnik »

u motoru z osobáku bych měl strach, že to ten zadek z pf nevydrží, víc než 15HP bych na něj nedával

Brit

#14 Nový příspěvek od Brit »

Netušil jsem že to máš tak poddimenzované. Myslel jsem, že to máš stavěné jako traktor na zahradní práce. Ten zadek z pf při tomhle zápřahu asi stejně dlouho nevydrží. Jinak parádně provedený postrk.

brigadnik
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od brigadnik »

nemyslim, že by to bylo poddimenzovaný, utáhne to pluh, brány a vše co potřebuju, naopak jsem od toho čekal míň než je skutečnost. Je to traktor na zahradní práce a do lesa a v lese to vyjede taky neskutečný kotáry:) Vzhledem k hmotnosti je to tak akorát. Má to uzávěrku, na trojku to jede cca 12-15km/h
Mimochodem, péefa je značně naddimenzovaná na to k čemu byla určená
víc je to tom tady
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=39544

Odpovědět

Zpět na „Motory“