BRONTOVE ZETORE 25A a 25K+prislušenstvo
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
Re: BRONTOVE ZETORE 25A a 25K+prislušenstvo
zdar Mihi no zavaži som nemal žadne pohoda ale proti kopcu mato trocha stavalo ale nic važne asi jak z taškyma brankama ale bude lepši ked dopredu zavadim tu moju bednu cca 80kg mihi najnovšie musim urobyt nahon na to hydraulicke čerpadlo ale po pokusoch je to komplikovanejši jak sem misleu aby to aj vyzeralo aj bolo plne funkčne ale zaklady už su len to poskladat dalej nasleduje GO miešačky stauba kadibudy na stavbu a nejaku budu na pozemok lebo nemožem dene jazdit po ceste ked nemam ty slavne čisla, vyrobyt tie sklapacie klanice na tu novu vlečku lebo najar sa risuje zas drevo a treba to využit zakat je poruke a nejake drobnosti vymena oleju v motoroch no do jari je teho habadej a dovy co dojde ešte do rany aj som nasluboval že znamim vyrobym hydraulicke kalačky tak sa nebudem nudit a žena može dalej nadavat na houby je jedno že byvam inde u svokrovcu a dilnu mam o 4km dal cez kopec u tatu a po robote stihnem houby.
zdeniku moc dik
zdeniku moc dik
No Bronťo popravdě jsem si říkal, zda jsi vůbec člověk, to co si vytvořil se nedá snad stihnout po odpolednách po práci . Už jsem se několikrát inspiroval ze tvých fotek, máš to všechno pěkně sladěné i pohledově, teď právě uvažuji nad hydraulickým rozvaděčem a dost silně zvažuji stejné umísťení u závěsu, jaké máš ty. .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
- Biggles555
Moc pěkné Bronťo ........dobrá práce,ať se daří
ZETOR práce s ním je hračka, je to naše značka...
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
VELCÍ KLUCI mají rádi VELKÉ HRAČKY
ZETOR 3211 ZETOR 6211
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
VELCÍ KLUCI mají rádi VELKÉ HRAČKY
ZETOR 3211 ZETOR 6211
Páčilo by sa mi keby si ešte pred zimou urobil nejaké videjko ako to maká....
Mihi
Mihi
Mihi
mihi bude robiť lopatu
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...
Ahoj Bronťo.
Chtěl jsem se teď o Vánocích pustit do montáže čerpadla z TK na řemenici.
Řeším ale dilema:
Dokáže si čerpadlo z TK nasát olej z převodovky???
U TK je čerpadlo dole pod hladinou oleje. CO jsem se ptal, čerpadla zubová si nasát olej neumí, že to prý umí čerpadla srdcová. Já se v tom nevyznám, ale nevíš, zda to s tím čerpadlem z TK skutečně půjde?
Díky.
Chtěl jsem se teď o Vánocích pustit do montáže čerpadla z TK na řemenici.
Řeším ale dilema:
Dokáže si čerpadlo z TK nasát olej z převodovky???
U TK je čerpadlo dole pod hladinou oleje. CO jsem se ptal, čerpadla zubová si nasát olej neumí, že to prý umí čerpadla srdcová. Já se v tom nevyznám, ale nevíš, zda to s tím čerpadlem z TK skutečně půjde?
Díky.
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
no nevim či dokaže ale konštrukcia čerpadla je stejna jak čerpadlo hydrauliky z 25 a to olej saje musiš to vyskušat neviem ale neviem aky maš olej v prevodovke načo to chceš použivat ak iba na svoj vlek vpohode ale ak aj na ine a olej v prevodovke sa ti zmiša z rietkym tak poteče všade a prevodovka bude hučat jak šlak.
ja mam nachystane čerpadlo PZ2-19-KS hydraulika krištal to saje lebo take mam aj na nakladači ale chcem ho napajat olejom z hydrauliky no ešte som sa ktomu nedostal ale snat do jari to bude.
ja mam nachystane čerpadlo PZ2-19-KS hydraulika krištal to saje lebo take mam aj na nakladači ale chcem ho napajat olejom z hydrauliky no ešte som sa ktomu nedostal ale snat do jari to bude.
Tak to je pravda, že z té přvodovky to kvůli té hustotě nebude asi nejlepší. Zdá se mi ale, že na sklopení vleku je 8 litrů ze skříně hydrauliky málo...
Já si myslel, že jsi tam z důvodu možnosti vypínání čerpadla chtěl dát čerpadlo z TK...???
Jde o to, že když ho nebudu používat , chtěl jsem jsem ho vypnout, aby mi neubíralo výkon.
Jinak vím, že čerpadlo i saje, ale musí být zatopené. Můj dotaz spíše zněl, že si myslím, že po vypnutí čerpadla (čerpadlo z TK to umožňuje) steče z přívodní hadice k čerpadlu olej do skříně hydrauliky. Po opětovném zapnutí čerpadla, bude chybět olej v hadici mezi mezi čerpadlem a skříní hydrauliky a myslím si že čerpadlo si pak už nenasaje.
Jedině to čerpadlo nevypínat. Ale i tak při dlouhodobějším odstavení (třeba přes zimu) si nejsem jistej, zda tam ten olej nesteče.
A jinak čerpadlo v hydraulice Z 25 je na dně skříně, takže je zatopené stále, kdežto od řemenice bude vždy nad hladinou.
Jinak mám echo od chlapů z hospody, že klínový řemen běžné hydraulické čerpadlo neutáhne. Že už to někdo zkoušel, ale nevím - je to neověřená informace...
Já si myslel, že jsi tam z důvodu možnosti vypínání čerpadla chtěl dát čerpadlo z TK...???
Jde o to, že když ho nebudu používat , chtěl jsem jsem ho vypnout, aby mi neubíralo výkon.
Jinak vím, že čerpadlo i saje, ale musí být zatopené. Můj dotaz spíše zněl, že si myslím, že po vypnutí čerpadla (čerpadlo z TK to umožňuje) steče z přívodní hadice k čerpadlu olej do skříně hydrauliky. Po opětovném zapnutí čerpadla, bude chybět olej v hadici mezi mezi čerpadlem a skříní hydrauliky a myslím si že čerpadlo si pak už nenasaje.
Jedině to čerpadlo nevypínat. Ale i tak při dlouhodobějším odstavení (třeba přes zimu) si nejsem jistej, zda tam ten olej nesteče.
A jinak čerpadlo v hydraulice Z 25 je na dně skříně, takže je zatopené stále, kdežto od řemenice bude vždy nad hladinou.
Jinak mám echo od chlapů z hospody, že klínový řemen běžné hydraulické čerpadlo neutáhne. Že už to někdo zkoušel, ale nevím - je to neověřená informace...
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
no pozri ja to zatim mam z hydrauliky zapinam tam vlek je tam jeden pist z 9 tony zapinam tam zdvych z desty a nigdy sa my nestalo žeby olej došeu inak do ty skrine vleze aj 12l bezteho aby to na kopci negde presakovalo. ja to budem vypinat bude tam i prevodovka do pomala a vypinani jak na kompresore z 25, čerpadlo v z 25 je kuštek pod pulku vyšky skrine a ket maš ramena v pulke a ešte zdvyhaš tak už olej saje z 5cm, ale je pravda toto bude stale sát a že klinovy remen to neudrži pozri na stroje samo domo 90% to ma cez remen a navyše na tk je to teš cez remeň dokonca 10mm a mam skusene že čerpadlem zhasnem motor na tk a tu bude 17mm remen je prauda prevod na tvrdo je lepši len tu je ta nevyhoda tej spojky ked zmaškneš vypneš nahon. ale toto je muj nazor ale musim to vyskušat uvydim.
Ja mám piest z S5T (120/100/80/60mm) vyklopí mi to do polovice 4. valca.
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
može byt tento tčg 2800 3 pisnice a tušim 120/100/80 a vyklopi vždy. v tom pripade je to ozaj na fuz štvorkolku z 2 hevermy to nezmakne ale cucat olej z prevodovky u 25 to neni asi dobre to račej dalšiu nadrž.
Ja som uvažoval aj o paralelnej nádrži. Stačilo by doplniť napr 6kg hasičák a prepojiť s hydraulikou.
Díky za rady.
Vzít olej z hydrauliky - přesvědčili jste mě, že to bude lepší.
Čerpadlo přes klíňák - je pravda, že kombajn fortschritt E 512 měl také čerpadlo přes jeden klíňák. E 514 už měla klíňáky dva.
Stále si ale nejsem jist, že se to nebude zavzdušňovat.
Nebojím se toho, že když se nebude používt čerpadlo dva dny, že by z toho olej ušel, přece jen drží jako v pipetě.
Mám na mysli, že způsob je podobný jako u motorových hasičských stříkaček s vodou. Nejdříve se voda musí nasát do čerpadla (zalít čerpadlo), a pak už čerpadlo stříkačky vodu tlačí a třeba z rybníka saje. Dokonce i když se stříkačka zhasne, nemusí se znova sát pokud se nerozebere sací potrubí.
Já co se setkal se stroji s hdyraulickým zařízením, tak měli čerpadlo oproti s kříni s olejem vždy níže, takže v klidovém stavu je čerpadlo zatopeno.
Kdy se chystáš namontovat to čerpadlo ty? A z jakého důvpdu ho budeš ještě zpřevodovávat?
Díky.
Vzít olej z hydrauliky - přesvědčili jste mě, že to bude lepší.
Čerpadlo přes klíňák - je pravda, že kombajn fortschritt E 512 měl také čerpadlo přes jeden klíňák. E 514 už měla klíňáky dva.
Stále si ale nejsem jist, že se to nebude zavzdušňovat.
Nebojím se toho, že když se nebude používt čerpadlo dva dny, že by z toho olej ušel, přece jen drží jako v pipetě.
Mám na mysli, že způsob je podobný jako u motorových hasičských stříkaček s vodou. Nejdříve se voda musí nasát do čerpadla (zalít čerpadlo), a pak už čerpadlo stříkačky vodu tlačí a třeba z rybníka saje. Dokonce i když se stříkačka zhasne, nemusí se znova sát pokud se nerozebere sací potrubí.
Já co se setkal se stroji s hdyraulickým zařízením, tak měli čerpadlo oproti s kříni s olejem vždy níže, takže v klidovém stavu je čerpadlo zatopeno.
Kdy se chystáš namontovat to čerpadlo ty? A z jakého důvpdu ho budeš ještě zpřevodovávat?
Díky.
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
peter o tej nadrži sem uvažoval aj ja vpodstate dat ju do tej istej vyšky ako je hydraulika a prepojit to hadicu
Rad 5 ja som sa nesnažil ta presvečovat ja len rikam svoj nazor ale pozor hasicke strikačky a tieto čerpadla maju na sacim koši spetnu klapku co by teš nebol zli napat len nevym jak by sa to chovalo v tomto pripade
Pýtaš sa proč to prevodujem mam 3 duvody za 1 traktor ma 1800ot čepadlo v nominale 2000ot cca jednake ale remenica na traktore je cca200mm a taku istu pod alternator nenatlačim takže tam dam 100mm ale to my dvyhne otačky na 2nasobok čiže ich poterbujem stiahnut spet pomocu prevodu za 2 ked chcem mat čerpadlo pekne uložene vedla motora pod altikem tak aby vyšel aj remeň aby nešuchau o konzolu prednej napravy potrebujem opačne otačky jak su na klike rieši prevod za 3 jednoduche vypinani posunutim prevodoveho kolečka.
skušal sem tam čerpadlo dat opačne vedla masky mal som vyrobeny domek z ložiskama aj uchyt na konzolu napravy bolo to hrozne škarede a nevyšeu remeň musel by mat otlačaci kolečko a navyše to vypinani na 2veci.
Rad 5 ja som sa nesnažil ta presvečovat ja len rikam svoj nazor ale pozor hasicke strikačky a tieto čerpadla maju na sacim koši spetnu klapku co by teš nebol zli napat len nevym jak by sa to chovalo v tomto pripade
Pýtaš sa proč to prevodujem mam 3 duvody za 1 traktor ma 1800ot čepadlo v nominale 2000ot cca jednake ale remenica na traktore je cca200mm a taku istu pod alternator nenatlačim takže tam dam 100mm ale to my dvyhne otačky na 2nasobok čiže ich poterbujem stiahnut spet pomocu prevodu za 2 ked chcem mat čerpadlo pekne uložene vedla motora pod altikem tak aby vyšel aj remeň aby nešuchau o konzolu prednej napravy potrebujem opačne otačky jak su na klike rieši prevod za 3 jednoduche vypinani posunutim prevodoveho kolečka.
skušal sem tam čerpadlo dat opačne vedla masky mal som vyrobeny domek z ložiskama aj uchyt na konzolu napravy bolo to hrozne škarede a nevyšeu remeň musel by mat otlačaci kolečko a navyše to vypinani na 2veci.