Traktor Jara1303
Traktor Jara1303
Vážení, chtěl bych Vám předtavit můt traktůrek, velkého pomocníka v domácnosti, kolem domu a dříve i na poli. Dnes už jenom orba sem,tam a vyorávání brambor.
rok výroby - 1986
rekonstrukce - 2011-2012
motor- š 1202 nyní 1203 po GO
převodovky- první š 1202 po GO- 4 +R. kvalt
- druhá celek -spojka+převodovka 3+R + samosvorný diferenciál + redukce z T 805
celé z nějaké US řezačky New Holland 30-40let stáří
náprava přední - dělaná, kola z š 1202
náprava zadní - celek
brzdy zadek - hydraulické
kola - př. 16" zadek 11,2 x 24
řízení - Orsta hydraulka
příslušenství - vlek hydraul. sklápěcí na cca 25q
- pluhy 3x
- kultivátor
- čelní nakladač odkládací r.v.2011-2012
hydraulika - zadní 3 bod.+ 2x rychlospojka
- přední na připojení čelního nakladače
šířka - 130 cm, na střed kol 110cm
rozvor - 180 cm
celková délka - 250 cm
rok výroby - 1986
rekonstrukce - 2011-2012
motor- š 1202 nyní 1203 po GO
převodovky- první š 1202 po GO- 4 +R. kvalt
- druhá celek -spojka+převodovka 3+R + samosvorný diferenciál + redukce z T 805
celé z nějaké US řezačky New Holland 30-40let stáří
náprava přední - dělaná, kola z š 1202
náprava zadní - celek
brzdy zadek - hydraulické
kola - př. 16" zadek 11,2 x 24
řízení - Orsta hydraulka
příslušenství - vlek hydraul. sklápěcí na cca 25q
- pluhy 3x
- kultivátor
- čelní nakladač odkládací r.v.2011-2012
hydraulika - zadní 3 bod.+ 2x rychlospojka
- přední na připojení čelního nakladače
šířka - 130 cm, na střed kol 110cm
rozvor - 180 cm
celková délka - 250 cm
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Re: Traktor Jara1303
zajimavé strojek,Podle fotek fešná mašinka
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
Zetor 5718
Jsem tu nový a velice rád pročítám věškeré diskuze a je tu hóóóódně zajíavostí a zajímavých strojů.
Chtěl bych letos přes zimu přidělat přední náhon, je to dost nutné na pohyb s nakladačem. Pohon bych chtěl vzít ze druhého celku, nějakou přesuvnou spokou na hřídeli, ale bombónek bude spočítat převody protože zadní převodovka nemá vývod. Kluci poradí mě někdo !!!! Jak na to a hlavně s tím převodem . Předem Vám děkuji.
Chtěl bych letos přes zimu přidělat přední náhon, je to dost nutné na pohyb s nakladačem. Pohon bych chtěl vzít ze druhého celku, nějakou přesuvnou spokou na hřídeli, ale bombónek bude spočítat převody protože zadní převodovka nemá vývod. Kluci poradí mě někdo !!!! Jak na to a hlavně s tím převodem . Předem Vám děkuji.
pěkné je to! Uvítal bych ještě pohled na spojení zadní nápravy s převodovkou a motorem.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Parádní strojovna,hlavně ten čelák ale traktor je taky vymazlenej. Mám taky pár dotazů,třeba je rozdíl v tom,jak se dají pístnice na čelák,koukám že je máš obráceně,má to nějaký význam,poslední dobou je to dost vidět. A ty trubky hydraulický na čeláku,dají se koupit nějaké hotové včetně holendrů,nebo to je dělané na zakázku nebo snad doma??? Děkuji
písty mám obráceně, protože mám hydr. rozvod po ramenech (všechno pěkně pohromadě) a je to lepší vzhledem k pohybu hadic, trubek ty zůstávají pevně (pístnice spojenás ranemem) , jenom tam, kde se to pohybuje jsou hadicové přechody, prostě mě to tak líp vycházelo i na připojení k rozvaděči
turbku jsem koupil černou pr. 10x1 udělal malou obybačku a naohýhal podle šablony (drátek), nakoupil prstýnky a převlečné matice na trubku pasuje M14x1,5, jednoduché a levné .
matáce + prstýnek 8,-10,-Kč, metr trubky pr.10x1 cca 10,-Kč, funguje, neteče, drží !!!
Přikádám foto spojení přední převodovky s celkem (spojka+převodovka+samosv.dif.)
když tak bych to vyfotil vic detailně !
kluci, poradí mě někdo s tou přední nápravou (jakou a jestli někdo nemá), spojení se zadní převodovkou ??? děkuji
turbku jsem koupil černou pr. 10x1 udělal malou obybačku a naohýhal podle šablony (drátek), nakoupil prstýnky a převlečné matice na trubku pasuje M14x1,5, jednoduché a levné .
matáce + prstýnek 8,-10,-Kč, metr trubky pr.10x1 cca 10,-Kč, funguje, neteče, drží !!!
Přikádám foto spojení přední převodovky s celkem (spojka+převodovka+samosv.dif.)
když tak bych to vyfotil vic detailně !
kluci, poradí mě někdo s tou přední nápravou (jakou a jestli někdo nemá), spojení se zadní převodovkou ??? děkuji
Zdravím do vlčnova pěkný traktor a především ten čelní nakladač je parádní
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Kolego, nářadí za traktor jak v JZD, ale žádná fotka z polnich prací Chtělo by to napravit.
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
Zetor 5718
-
Pěkné, především se mi moc líbí ten systém odpojování čelního nakladače, včetně rozvaděče!
můžeš trošku popsat jak to funguje s těmi zářeznými prsteny? díky
můžeš trošku popsat jak to funguje s těmi zářeznými prsteny? díky
pro Romana, když se dělalo na poli nebyly kamery, teď už jenom ořu a semtam vyorávám erteple, ale právě sem dodělal nový obracák na ruční obrácení, takže až bude v barvě určitě pošlu fota a pokud budu orat tak i víďo, jinak co využívám nejvíce je nakladač a vlečka a přes zimu chci dodělat předek, protože k tomu nakladači je to dost nutné !!!!
Nevím jaks to myslels s týma zářeznýma prstenema ?
Zapojení je otázka 1 minuty a to samé vypojení, funguje to uplně perfektně, nejprve sem to chtěl dělat napevno , ale bohu dík, že sem to udělat na odpojení, 2. rychlospojky, 2 čepy, trohu přemýšlení a je to !!
Nevím jaks to myslels s týma zářeznýma prstenema ?
Zapojení je otázka 1 minuty a to samé vypojení, funguje to uplně perfektně, nejprve sem to chtěl dělat napevno , ale bohu dík, že sem to udělat na odpojení, 2. rychlospojky, 2 čepy, trohu přemýšlení a je to !!
-
můžeš prosím popsat jaký prstýnek jsi tam dával? to se navařovalo nebo se to jen stáhlo matkou? díky
a na ten nakladač ne nemůžu vynadívat. To odpojování je bomba. Na druhou stranu třeba v práci jsme to sundávali jednou - aby jsme to vyzkoušeli a to nakladač zdaleka nevyužíváme každý den. Ale u domadělu je to něco jiného.
a na ten nakladač ne nemůžu vynadívat. To odpojování je bomba. Na druhou stranu třeba v práci jsme to sundávali jednou - aby jsme to vyzkoušeli a to nakladač zdaleka nevyužíváme každý den. Ale u domadělu je to něco jiného.
zářezný prstýnek nasadíš na trubku a dotáhneš převlečnou matkou, jednoduché jak fackahajney píše: můžeš prosím popsat jaký prstýnek jsi tam dával? to se navařovalo nebo se to jen stáhlo matkou? díky
http://www.az-sroubeni.cz/detail/zarezny-prstynek/
Ahoj kluci,
trochu bych chtěl obnovit téma.
Včera jsem vozil dřevo tak pár fotek a jedno videjko !!
Až dodělám Vlčnovjana 4x4 pustím se do GO vlečky.
Dodělával sem tam hydraulické brzdy a zprvu to brzdilo jak šlak a teď je trochu problém.
Mám tam nápravu z T805 a ty původní prasátka byly trochu vyrezlé. Myslíte, že by tam pasovali prasátka jiná, třeba z AVIE.
Jak budu dělat s nakladačem dám další video !!!
Jara
trochu bych chtěl obnovit téma.
Včera jsem vozil dřevo tak pár fotek a jedno videjko !!
Až dodělám Vlčnovjana 4x4 pustím se do GO vlečky.
Dodělával sem tam hydraulické brzdy a zprvu to brzdilo jak šlak a teď je trochu problém.
Mám tam nápravu z T805 a ty původní prasátka byly trochu vyrezlé. Myslíte, že by tam pasovali prasátka jiná, třeba z AVIE.
Jak budu dělat s nakladačem dám další video !!!
Jara