Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač
Slyšel jsem od Peetana, že majitel lisu, co má teď on to tahal se Zetorem 4011 nebo 5611 v kopcích a dělal senáž úplně v pohodě. Jinak já bych se Z 4011 senáž, snad ani nelisoval, jen seno nebo slámu. Na lisování senáže bych si do budoucna pořídil raději nějakou 6711 nebo raději 6911. To si myslím, že je jistější a možná i kvůli spojce lepší.
Jinak jsem se chtěl zeptat, jak to je s tim lisem JD na ty malé balíky. Hodně by mě zajímalo, jak to je s ND a cenou lisu. Předem dík za odpověď.
Jinak jsem se chtěl zeptat, jak to je s tim lisem JD na ty malé balíky. Hodně by mě zajímalo, jak to je s ND a cenou lisu. Předem dík za odpověď.
- bastardtraktor
Ten John Deere vysokotlaký lis na hranaté balíky se prodává u nás a i v německu tak za 15, 20, 25 tisíc.
Ty díly jsou v USA a asi i v zápdní Evropě, ale naše zastoupení téhle formy jsou samý velký přiblblý frajeři Firmy jako STROM a podobně - jsou pěkný hovada.
Ty díly jsou v USA a asi i v zápdní Evropě, ale naše zastoupení téhle formy jsou samý velký přiblblý frajeři Firmy jako STROM a podobně - jsou pěkný hovada.
ooooooooooooo
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Tak to budeme pristi sezonu zavodit, kdo udela vic baliku
Uvazoval jsem i o montazi nejakeho mechanickeho pocitadla ... protoze v hlave se pri te drine vetsinou moc informaci neudrzi .... pocital jsem to vzdy jen priblizne pri hazeni baliku na huru. (neco jako toto http://vyrobce.svet-nakupu.cz/mechanick ... /dp-36697/)
Co ti o nem vypravel predchozi majitel ? Jak dlouho ho mel a jak slouzil ?
Ahoj
Jirka[/quote]
Ahoj
Tohle jsem nasel v katalogu dilů. nevím jestli jsis uzž toho všimnul....
Jo a ještě předchozí majitel říkal, že všechno v pohodě, jen az na tu jehlu, kterou se mu podařilo sehnat v Německu. Ted už přesel na kulaté balíky, tak proto WELGERa prodával.
Uvazoval jsem i o montazi nejakeho mechanickeho pocitadla ... protoze v hlave se pri te drine vetsinou moc informaci neudrzi .... pocital jsem to vzdy jen priblizne pri hazeni baliku na huru. (neco jako toto http://vyrobce.svet-nakupu.cz/mechanick ... /dp-36697/)
Co ti o nem vypravel predchozi majitel ? Jak dlouho ho mel a jak slouzil ?
Ahoj
Jirka[/quote]
Ahoj
Tohle jsem nasel v katalogu dilů. nevím jestli jsis uzž toho všimnul....
Jo a ještě předchozí majitel říkal, že všechno v pohodě, jen az na tu jehlu, kterou se mu podařilo sehnat v Německu. Ted už přesel na kulaté balíky, tak proto WELGERa prodával.
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Ten John Deere vysokotlaký lis na hranaté balíky se prodává u nás a i v německu tak za 15, 20, 25 tisíc.
Ty díly jsou v USA a asi i v zápdní Evropě, ale naše zastoupení téhle formy jsou samý velký přiblblý frajeři Firmy jako STROM a podobně - jsou pěkný hovada.[/quote]
Kde jsi viděl vysokotlak za 15 aby to nebyla ta šílenost E441, 442 ????
Ty díly jsou v USA a asi i v zápdní Evropě, ale naše zastoupení téhle formy jsou samý velký přiblblý frajeři Firmy jako STROM a podobně - jsou pěkný hovada.[/quote]
Kde jsi viděl vysokotlak za 15 aby to nebyla ta šílenost E441, 442 ????
- bastardtraktor
No tenhle -
http://www.deere.com/servlet/com.deere. ... r=0328%20E
tedy nějaký starší, ale vlastně skoro stejný John Deere
koupili sedláci u nás ve vsi za 1000 Marek ještě těsně před zavedením Eura
a na Ebay se objevují a draží se tak od 500 do 1200E
tedy většinou okolo 1000 E - těch 500 a podobné ceny jsou spíš vyjímka a štěstí asi.
Zde jsou údaje
http://www.deere.com/specsapp/CustomerS ... r=0328%20E
potřebuje to 35 HP,
ale ten starší je trošku uzší, tak mu asi stačí méně.
Tahá se to za Z 4011
http://www.deere.com/servlet/com.deere. ... r=0328%20E
tedy nějaký starší, ale vlastně skoro stejný John Deere
koupili sedláci u nás ve vsi za 1000 Marek ještě těsně před zavedením Eura
a na Ebay se objevují a draží se tak od 500 do 1200E
tedy většinou okolo 1000 E - těch 500 a podobné ceny jsou spíš vyjímka a štěstí asi.
Zde jsou údaje
http://www.deere.com/specsapp/CustomerS ... r=0328%20E
potřebuje to 35 HP,
ale ten starší je trošku uzší, tak mu asi stačí méně.
Tahá se to za Z 4011
ooooooooooooo
- bastardtraktor
Myslíte, že by to utáhl Murgaš ??
Motor má 45 HP a vývodovou hřídel 540 Ot.
Tedy ten motor by mohl mít více koní -
Ten stejný motor na vysoké otýčky má skoro 80 HP, ale v Murgašovi je seřízen na nízké otáčky
Murgaš nemá ale dvojitou spojku.
Ale jak jsem se na ten Lis John Deere díval při práci
tak to má volnoběžku - tedy když se roztočí ten šílený setrvačník a uplně se vyspojkuje, tak se lis točí dál.
Takže když se chce aby lis pracoval i behem zastavenáí musí se rychle spojkovat a vyřadit rychlost pojezdu a a zaserychle spojku poustit, aby se náhon točil.
Zetor má dvojitou spojku, ale ve světě to není u všech treaktorů zcela běžné - většina starších amerických, nebo němekých traktorů dvojitou spojku nemá a museli to s tím nejak dělat.
Motor má 45 HP a vývodovou hřídel 540 Ot.
Tedy ten motor by mohl mít více koní -
Ten stejný motor na vysoké otýčky má skoro 80 HP, ale v Murgašovi je seřízen na nízké otáčky
Murgaš nemá ale dvojitou spojku.
Ale jak jsem se na ten Lis John Deere díval při práci
tak to má volnoběžku - tedy když se roztočí ten šílený setrvačník a uplně se vyspojkuje, tak se lis točí dál.
Takže když se chce aby lis pracoval i behem zastavenáí musí se rychle spojkovat a vyřadit rychlost pojezdu a a zaserychle spojku poustit, aby se náhon točil.
Zetor má dvojitou spojku, ale ve světě to není u všech treaktorů zcela běžné - většina starších amerických, nebo němekých traktorů dvojitou spojku nemá a museli to s tím nejak dělat.
ooooooooooooo
lis na kulaté balíky a zetor 4011?? to jsem teda ještě neslyšel a ani neviděl.Každopádně tam musí trpět spojka jak sviňa.Ale s těma kulatými balíkami je 100 krát méně práce než z hranatými
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
- 6911
- Kontaktovat uživatele:
uz jsem to taky videl hodnekrat - po rovine na redukci da se vse
co se tyce nas, tak mame okolo 12-17ha, vetsinou maji mistni zemedelci neco na praci tak nam sem tam enjaky ten ha na sekani nechaji => mame neco okolo 75baliku + plny vrchni patro(nedokazu to odhadnout ale rekl bych tak maximalne na 10-15baliku)
a neplanujeme si poridit balik, protoze je nemame kam uskladnit pod strechu=>nemuzeme si dovolit zadne strapatace na provazek => jedine sitka
a to takovy balikovac aby balikoval poradne to je min. 80tis a kdyz se neco posere tak budeme v pii... navic tu u nas je hafo lidi s balikovacema=> nedalo by se tu ani prividelat nic s tim balikovacem=> kdyz pocitam jeste sitku,... tak je lepsi dat sousedovy flasku koralky+ nejakou tu kacku tak mu to vzdy nahramebeme a mam baliky hned a bez starosti jak seno tak senaz
dle meho se do 15ha+obcasneho prividelani po sousedech ten balikovac nevyplati kupovat
co se tyce nas, tak mame okolo 12-17ha, vetsinou maji mistni zemedelci neco na praci tak nam sem tam enjaky ten ha na sekani nechaji => mame neco okolo 75baliku + plny vrchni patro(nedokazu to odhadnout ale rekl bych tak maximalne na 10-15baliku)
a neplanujeme si poridit balik, protoze je nemame kam uskladnit pod strechu=>nemuzeme si dovolit zadne strapatace na provazek => jedine sitka
a to takovy balikovac aby balikoval poradne to je min. 80tis a kdyz se neco posere tak budeme v pii... navic tu u nas je hafo lidi s balikovacema=> nedalo by se tu ani prividelat nic s tim balikovacem=> kdyz pocitam jeste sitku,... tak je lepsi dat sousedovy flasku koralky+ nejakou tu kacku tak mu to vzdy nahramebeme a mam baliky hned a bez starosti jak seno tak senaz
dle meho se do 15ha+obcasneho prividelani po sousedech ten balikovac nevyplati kupovat
-
Vychazis ale z predpokladu, ze balikovac ma soused. Kdyz budes v oblasti, kde jich zase az tak moc neni, budes rad, ze budes mit svuj a udelas si praci kdy potrebujes a ne az bude mit nekdo cas. Taky na kulate baliky potrebujes mechanizaci a nebo velky prostor. S traktorem bez celniho nakladace nebo jineho podobneho verglu je budes tezko skladat na sebe. Pri krmeni je s tim taky o furu vic prace, nez ho rozmotas. Velky balik neprostrcis na pudu malym otvorem, nehlede na to, ze na pude ty baliky nenaskladas na sebe. Ne kazda puda snese takove zatizeni .... atd. Kazdy typ baliku ma svoje vyhody a nevyhody, co vyhovuje jednomu, nemusi vyhovovat druhemu
- jirka_holub
Jee toho jsem si nevsiml... jste jsem ten katalog ani detailne nezkoumalv2000m píše:...... Tohle jsem nasel v katalogu dilů. nevím jestli jsis uzž toho všimnul....jirka_holub píše:........ Uvazoval jsem i o montazi nejakeho mechanickeho pocitadla ... ....
Tak to bude jednoduche .... Diky za upozorneni.
Ahoj Jirka
- jirka_holub
Presne jak pisete kluci. Kazdemu sedne neco jineho.
A ciziho si naptat na balikovani je take pekny adrenalin a chodit s prosikem.... zazil jsem to letos, jednu louku uz jsme nestihali dat do tech malych ( odvarili jsme se predchozi den na jine louce) a pocasi se melo pokazit, tak jsem presvedcoval mistniho ciziho najemneho kulateho balikovace at honem prijede .... hruza, jen trnes zda fakt prijede nebo ne...
( Tech 12 baliku jsem nechal na kraji louky na paletach a ted je po jednom davam konim do vybehu do takove ohradky, je to pohodlne. ).
Pro mne je to nejlepsi alternativa to takhle zkombinovat - hodne hranatych a par kulatych.
Ale na pristi rok na ne udelam pristresek ( po povrchu se trochu pokazili ) a balikovac si zorganizuju vcas a na jistotu.
Ahoj Jirka
PS: trapit stareho kmeta z4011 kulatym balikovacem bych neudelal
PPS: S tim wsa 350 delame asi 3ha. Vic uz je fakt vrazda pro lidi. Ta manipulace na vlecku a hazeni na pudu je fakt prace. Nic pro fajnovky
A ciziho si naptat na balikovani je take pekny adrenalin a chodit s prosikem.... zazil jsem to letos, jednu louku uz jsme nestihali dat do tech malych ( odvarili jsme se predchozi den na jine louce) a pocasi se melo pokazit, tak jsem presvedcoval mistniho ciziho najemneho kulateho balikovace at honem prijede .... hruza, jen trnes zda fakt prijede nebo ne...
( Tech 12 baliku jsem nechal na kraji louky na paletach a ted je po jednom davam konim do vybehu do takove ohradky, je to pohodlne. ).
Pro mne je to nejlepsi alternativa to takhle zkombinovat - hodne hranatych a par kulatych.
Ale na pristi rok na ne udelam pristresek ( po povrchu se trochu pokazili ) a balikovac si zorganizuju vcas a na jistotu.
Ahoj Jirka
PS: trapit stareho kmeta z4011 kulatym balikovacem bych neudelal
PPS: S tim wsa 350 delame asi 3ha. Vic uz je fakt vrazda pro lidi. Ta manipulace na vlecku a hazeni na pudu je fakt prace. Nic pro fajnovky
- 6911
- Kontaktovat uživatele:
Jiřin: staci kdyz si koupis vidle do 3bodoveho zavesu
Přesně jak píšete,kolem nás je taky hodně zemědělců co mají lisy na kulaté balíky ale vždycky jak bych potřeboval já tak oni mají svoje práce až až-musel bych čekat.A mít posečeno a usušeno seno a čekat a čekat až on si dodělá svoje...no nevím nebylo by to na moj nervy už tak mám při sklizních sena nervy na pochodu
na kulaté balíky nepotřebuješ čelní nakladač ale dáš si takovou ,,jehlu.. do zadu.Nevím co to dělá s těžšími traktory ale se Z3011 to pěkné mává,hlavně když to je ve vyšší poloze-je to už i slušná páka
Si myslím že kulaté balíky se oplaatí až když už je dost pole 3Ha a víc.
Na krmení jsou asi lepší kulaté ne?teda pokuď je na pastě víc kusů zvířátek.Přivezu balík,přetrhnu provázky,síťku napíchnu vidleme ještě jednou tak aby se balík trochu rozpadl a je hotovo.
Když už jsme u toho jaký rozdíl je mezí síťkou a klasickymi provázky?
na kulaté balíky nepotřebuješ čelní nakladač ale dáš si takovou ,,jehlu.. do zadu.Nevím co to dělá s těžšími traktory ale se Z3011 to pěkné mává,hlavně když to je ve vyšší poloze-je to už i slušná páka
Si myslím že kulaté balíky se oplaatí až když už je dost pole 3Ha a víc.
Na krmení jsou asi lepší kulaté ne?teda pokuď je na pastě víc kusů zvířátek.Přivezu balík,přetrhnu provázky,síťku napíchnu vidleme ještě jednou tak aby se balík trochu rozpadl a je hotovo.
Když už jsme u toho jaký rozdíl je mezí síťkou a klasickymi provázky?
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, no o lisu jsem začal uvažovat, kvůli tomu, že v mém okolí jich není tolik a většina jsou soukromníci, kteří věčně nemají čas. Vím, jak to je. Letos jsem sháněl kombajn, protože ječmen mi pěkně uzrál a zrovna měl o výkendu mělo pršet, tak musel kombajn být na rychlo. Byl jsem u kolika soukromníků a nic, buď neměli sami posečeno a miseli si nechat, taky sekat nebo někteří neměli čas. Kombajn jsem sehnal, až v pátek a to ve 22:30, když jsem jel traktorem pro vůz, který jsem měl u kamaráda, který ho potřeboval půjčit. Ječmen mi stejně trochu zmokl, ale šlo to, protože štěstí bylo, že pršet začalo, až v pondělí. Kombajn přijel v neděli odpoledne a to, až z vesnice, asi 8km daleko. Proto jsem toho mínění, co jsi můžu udělat sám, tak si raději udělám. Nechalo by se to třeba domluvit i předem, ale nikdo neví, jestli se lisu, den předen něco nestane a díly můžou dojíd až pozdě. Jinak mě se zdá lis Hesston za 4011, už taky dost, ale bylo by to, jen na přechodnou dobu a né na nějaké velké výměry. Časem, až budou peníze, tak bych si do lisu pořídil lepší traktor, ale když si vemu i tu K 442, jak tady píšete, tak i do ní bych potřeboval silnější traktor a když vemu dnešní ceny nafty a ta práce s tím a jak to pomalu lisuje, tak to je pro mě na nic. Kdybych se s tím nechtěl živit, tak by mě to, taky stačilo, ale když si to vemu do budoucna, tak stejně bych toho Hesstona musel koupit, tak to vyjde na stejno. Já osobně si nechám poradit, proč ne, ale asi mě nikdo z Vás nepřesvědčí o opaku. Zdar
tak jak to bereš tak jak si to napsal tak máš v podstatě pravdu,koupi toho lisu na hranaté balíky by byla zbytečná investice a pokuď budeš ten lis na kulaté balíky tahat za 4011 jen dočasně tak bych to bral
jo přesně jak si to psal o tom kombajnu,taky se mi to letos stalo akorát s balíkováním.Měl jsem to předem domluvené.Před tím jsem si psal s meteorologem a ten mi říkal že za 2 hodiny jsou srážkyu mě.Balíkovač samozřejmně nikde-zpozdil se o hodinu,to už z dálky bylo vidět první blesky,balíky jsem mu s toho balíkovače přímo rval.Nakonec jsem dojel z poslední fůrou před stodolu a za 5 minut přišel slejvák.Nic přijemného a proto ikdybych měl do strojů vrazit trochu víc peněz tak si to rači koupím a mít pokoj
jo přesně jak si to psal o tom kombajnu,taky se mi to letos stalo akorát s balíkováním.Měl jsem to předem domluvené.Před tím jsem si psal s meteorologem a ten mi říkal že za 2 hodiny jsou srážkyu mě.Balíkovač samozřejmně nikde-zpozdil se o hodinu,to už z dálky bylo vidět první blesky,balíky jsem mu s toho balíkovače přímo rval.Nakonec jsem dojel z poslední fůrou před stodolu a za 5 minut přišel slejvák.Nic přijemného a proto ikdybych měl do strojů vrazit trochu víc peněz tak si to rači koupím a mít pokoj