Sklonomer na Z 7245 Horalsystém
Moderátor: Lukashil
Sklonomer na Z 7245 Horalsystém
Zdravím horalsystemákov. Nievie niekto poradiť ako zapojiť sklonomer na Z 7245 horal ? Idú z toho dva káble - viď foto. Zároveň sa chcem opýtať ako to môžem vyskúšať či je to funkčné a ako sa s tým robí. Je tam nejaký otočný knoflík ktorým sa volia stupne a hore je nápis Reset. Z tohoto fóra mám stiahnutú schému el. inštalácie Z 7245 ale sklonomer tam zapojený nie je. Ďakujem vopred za Vaše rady a odpovede.
http://www.ekonomik.tym.sk/z7245+krpan/
___________________________________________http://www.ekonomik.tym.sk/z7245+krpan/
- MeNadruhou
Re: Sklonomer na Z 7245 Horalsystém
To je uplně jednoduchý. připojíš to na kostru a na baterku. tlačitko reset zmačkneš na rovině, tim se nastavi 0, a pak tim otočnym si nystavíš maximální sklon. to je celý
Díky moc. Vyskúšam to. Dúfam, že to nebude pokazené.
Skúšal som ten sklonomer. Idú do neho dva káble - čierny a hnedý. Ak je čierny pripojený na + pól a hnedý na - pól tak stále píska aj keď ho všeliako nakláňam a aj ked otáčam knoflíkom a svieti pri tom vždy zelená kontrolka. Ak to zapojím opačne, tak nepípa vôbec nikdy ale stále svieti len zelená kontrolka. Asi je to pokazenééééé... Tlačítko reset tam nieje to som sa zmýlil. Iba na vrchu krabičky je nápis TEST. S knoflíkom sa nedá nič iné robiť len točiť dookola. Vie niekto ešte v tejto veci poradiť ?
- MeNadruhou
asi ho budeš muset rozebrat, a podívat se jak to tam vlastně funguje... nebo nějaký elektrikář...
-
Většinou cítíš kolik to vydrží a navíc jak jsem sedl do traktoru to bylo první co jsem vypnul to vříská furt jen traktor trošku poskočil
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán
zelená kontrolka svieti na sklonomeri stale. Ostatné sa rozsvecujú podľa momentálneho sklonu traktora, resp. všetky 3 kontrolky svietia ak je prepínač v polohe TEST-vtedy okrem toho aj pípa sirenka. Sklonomer sa da napojiť aj na vypínač-to pre toho, komu pípanie prekáža.filippo píše:Skúšal som ten sklonomer. Idú do neho dva káble - čierny a hnedý. Ak je čierny pripojený na + pól a hnedý na - pól tak stále píska aj keď ho všeliako nakláňam a aj ked otáčam knoflíkom a svieti pri tom vždy zelená kontrolka. Ak to zapojím opačne, tak nepípa vôbec nikdy ale stále svieti len zelená kontrolka. Asi je to pokazenééééé... Tlačítko reset tam nieje to som sa zmýlil. Iba na vrchu krabičky je nápis TEST. S knoflíkom sa nedá nič iné robiť len točiť dookola. Vie niekto ešte v tejto veci poradiť ?
Dušan
- vasek775
a kolik traktor vydrží vubec sklon než padne myslím normální jízdu dekuji za odpověd
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku
V návode sú nejaké sklony, záleží však na rozchode kolies.vasek775 píše:a kolik traktor vydrží vubec sklon než padne myslím normální jízdu dekuji za odpověd
- MeNadruhou
mrkni se na jutube, tam je pá fakenfárerů co to předvádí...vasek775 píše:a kolik traktor vydrží vubec sklon než padne myslím normální jízdu dekuji za odpověd
třeba:
http://www.youtube.com/watch?v=l8USEfhn ... ature=fvwp
http://www.youtube.com/watch?v=Syv6gn4- ... C99919AD28
http://www.youtube.com/watch?v=ae4iS-Ik ... re=related
sprava doľava: 13,15,17,2O,TEST 1? TEST 2 viac by sa otočiť nemal daťfilippo píše:Skúšal som ten sklonomer. Idú do neho dva káble - čierny a hnedý. Ak je čierny pripojený na + pól a hnedý na - pól tak stále píska aj keď ho všeliako nakláňam a aj ked otáčam knoflíkom a svieti pri tom vždy zelená kontrolka. Ak to zapojím opačne, tak nepípa vôbec nikdy ale stále svieti len zelená kontrolka. Asi je to pokazenééééé... Tlačítko reset tam nieje to som sa zmýlil. Iba na vrchu krabičky je nápis TEST. S knoflíkom sa nedá nič iné robiť len točiť dookola. Vie niekto ešte v tejto veci poradiť ?
s naklaňaním opatrne, žiadne rýchle pohyby, môžu sa pretrhnúť ortuťové stlpce
stačí krabičku nakloniť pod 45-50 stupňovým uhlom
zelená kontrolka svieti stále, zvyšne prebleskujú ako farebná hudba
reset možno bol na predchádzajúcich typoch sklonomeru
Dušan
- Peti
- Kontaktovat uživatele:
Zadanie bolo jasné, plán bol dobrý akurát naostro v traktore sa to chová chaoticky. Až bude čas tak sa to snad niekedy doladí.
snaha bola, pokus bol... tu máte výsledok:
snaha bola, pokus bol... tu máte výsledok:
Když to funguje tak se v tom nevrtej!
Petiho Zetor - 6911
Petiho Zetor - 6911
MeNadruhou píše:To je uplně jednoduchý. připojíš to na kostru a na baterku. tlačitko reset zmačkneš na rovině, tim se nastavi 0, a pak tim otočnym si nystavíš maximální sklon. to je celý
Reset je iba na staršom type sklonomerov, na novom DSH 026 nie. Pri spravnom zapojení sklonomeru a zapnutí kľučika v spinacej skrinke sa rozsvieti zelená kontrolka. Spínač sa točí sprava do ľava na polohu test 1 a test 2 kedy sa rozsvietia všetky tri kontrolky a huka sirénka
Dušan
pri spravnom zapojení svieti zelená po zasunutí kľučika. Prepínačom toč smerom sprava do ľavá do polohy TEST 1 a TEST 2, kedy sa musia rozsvietiť všetky 3 kontrolky a hukať sirénka. NEDOPORUČUJEM všelijko preklaňať, lebo sa pretrhnú ortuťové stlpce.filippo píše:Skúšal som ten sklonomer. Idú do neho dva káble - čierny a hnedý. Ak je čierny pripojený na + pól a hnedý na - pól tak stále píska aj keď ho všeliako nakláňam a aj ked otáčam knoflíkom a svieti pri tom vždy zelená kontrolka. Ak to zapojím opačne, tak nepípa vôbec nikdy ale stále svieti len zelená kontrolka. Asi je to pokazenééééé... Tlačítko reset tam nieje to som sa zmýlil. Iba na vrchu krabičky je nápis TEST. S knoflíkom sa nedá nič iné robiť len točiť dookola. Vie niekto ešte v tejto veci poradiť ?
Dušan