Terra

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Terra

#181 Nový příspěvek od DYK »

Já myslím, že si rozumíme. Převodovku musíš otočit a tím pádem se otočí i závěs a ty radličky budeš mít stejně, jak to má Chobotek. Zdá se mi, že to Chobotek takhle má, jen mě matou pneumatiky. (směr dezénu). Řadící páka je i u T20 na levé staně, ne? A já ji tam teď nevidím.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Brendak

#182 Nový příspěvek od Brendak »

Když se otočí převodovka , aby se jelo na spátečku. Nebo jinak řečeno , když se otočí motor. Tak ve předu bude držák na závaží. Tak jako když se oře , nebo vyorávají brambory.
P1020315[1].JPG

DYK

#183 Nový příspěvek od DYK »

Pak budeš muset povolit ty dva šrouby a otočit závěs na převodovce, motor nechat jak ho máš, aby byly radličky před koly. Jiná cesta není.

Brendak

#184 Nový příspěvek od Brendak »

Jo jo.

milstav1

#185 Nový příspěvek od milstav1 »

Brendak píše:Jo jo.
No kluci a proč ty hrobkovače nemate za teru proč to otáčíte ??

DYK

#186 Nový příspěvek od DYK »

Jednak to tak má být a proč? No protože se stroj líp vede v těch jamkách, které radličky před koly udělají. Když to bude vzadu tak zahrnovat je vůbec nemyslitelný, protože kola budou sjíždět na jednu nebo druhou stranu a když budeš teprve vytvářet důlky pro sadbu, může stroj před radličkama "plavat" do bokůa bude to jak když čibneš hada, prostě v obou případech křivý. Já tomu nikdy teda nepřišel na chuť a je to od výrobce z nouze cnost. Když jsem sázel Vari tak sazečem a byl pokoj.

milstav1

#187 Nový příspěvek od milstav1 »

DYK píše:Jednak to tak má být a proč? No protože se stroj líp vede v těch jamkách, které radličky před koly udělají. Když to bude vzadu tak zahrnovat je vůbec nemyslitelný, protože kola budou sjíždět na jednu nebo druhou stranu a když budeš teprve vytvářet důlky pro sadbu, může stroj před radličkama "plavat" do bokůa bude to jak když čibneš hada, prostě v obou případech křivý. Já tomu nikdy teda nepřišel na chuť a je to od výrobce z nouze cnost. Když jsem sázel Vari tak sazečem a byl pokoj.
tak to sem tak ikde neviděl a to unas na dědine je hodně ter jinak ja naryhoval a zahrnoval rukama tak jak všecí

DYK

#188 Nový příspěvek od DYK »

Co jsi neviděl, sazeč, nebo způsob sázení? Tady jde o to, že byl požadavek nasázet hned do drůbků, aby se to dalo chemicky ošetřit proti vlevvelu, jstli si to dobře pamatuju.

Brendak

#189 Nový příspěvek od Brendak »

Zdá se mi to nebo je u chobotka rozchod kol větší jak u mě?

DYK

#190 Nový příspěvek od DYK »

Nezdá. Chobotek má nastaveno, je tam vidět dlouhá a krátká poosa, na 610 mm a ty na 480 mm. Jen ta delší.

Brendak

#191 Nový příspěvek od Brendak »

A pokud bych to nerozšířil , tak by byly řádky moc u sebe? A máte to tak rozšířené nastálo?

DYK

#192 Nový příspěvek od DYK »

Právě že by byly řádky moc u sebe. Byly by 480mm a to je přece málo namísto šedesáti centimetrů. Já se přiznám nechápu, k čemu by se dnes ještě dalo to užší nastavení kol použít. K orbě to není, protože to pak pluh ploupe jen takovou šlupku a na sázení brambor taky ne. Snad k radlici. Musíš dát rozteč kol 610 mm a pěkně na středy pneu doladit radličky.

Brendak

#193 Nový příspěvek od Brendak »

Asi to předělám na tu větší rozteč. Ale do ted´ jsem s tím normálně oral , dělal řádky na brambory jednou radlicí a vyorával brambory. Jinak už jsem našel doma držák na ty dvě radlicky. Jenom se bude muset dokoupit jedna radlice. Ale musím se podívat po prodloužení na kola a po delším šroubu. :)

DYK

#194 Nový příspěvek od DYK »

Já si myslím, že šroub najdeš u těch poloos a měl by jsi najít delší poloosy, ne prodloužení. Terra měla obě rozteče a k nim dva páry poloos. Teda myslím. Ty nástavce se začali dělat až na Vari v době, kdy z kulaté poloosy vznikla šestihraná. Ale bez záruky. Dneska mám v hlavě obzvlášť "zataženo". Jo a koukej je najít, protože z Vari na terovou převodovku polosy nepasujou na 100%, stažení ničí dole prachovku plech aspol.

Žebrák

#195 Nový příspěvek od Žebrák »

Nebyly náhodou tří rozteče poloos?
Janka Radotín, Trusty Bentley JAP London, Tj-6,5-1,Tj-5, PF-62, ŽtM-107-H-2, Zetor 15, Deutz D25, Traktorbagr Predátor a další...

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“