¡Tom píše:Brutus. Ta èerveno bílá kombinace barev je také pìkná. Jak tìžký to utáhne pøívìs? A jaká je maximálka? Pokud by to šlo, tak mùžeš pøevážet to JCBèko na podválníku za ním
Promoò - znovu a znovu ti to píšu Tome
èti pozornìji - o rychlosti tam píšu.
jedna rychlost 20,5 km/h jak je udávána a platí pro motor slabší, tak jak ho poštelovali pro tento tarktor.
Ale po pøeštelování na témìø dvojnásobný výkon to jezdí - alespoò kolegovi s tím èerveným Murgašem cca 40 km/h, ale má tam i vìtší kola - tvrdí, že prázdný Murgaš je trošku rychlìjší než prázdný Zetor 40 a asi i jakákoli jiný Zetor. Jenže na tìch kolech pak bude jeho stroj pøíliš rychlý tøeba na sekaèku. Chtlo by to redukci
Kolik to utáhne je jedna vìc a kolik to má schváleno v ÈR vìc druhá.
Právì mi hledaj ty údaje a dìlají výpis v tom zkušebním ústavu.
Nùže se stát, že to nebude mít schválený závìs, nebo bude a ani tam nebude udána hmotnost vleku - uvidíme.
Vlek co k murgašovi specielnì prodávali má nosnost 1500 + hmotnost vleku. - je ale lehký - protože je to urèeno pro práci ve svazích a ve skutènosti po rovinì utáhne daleko vìtší.
Spíš mi žekni co si myslíš o tìch pro mì nepochopitelných strojích k Murgašovi pøipojitelných.
Ten podivný plaák na stohy, vytrkávaè roští.......
Docela se mi líbí ta sklopná korbièka. Je posazená na zadku a jde až za sedaèky.Dá se asi použít jen když tam nemáš støechu - zadní sloupky by pøekážely.Sklápí se napojením na ramena, která jsou pod korbièkou.
Mìøil jsem to na svym stroji - dala by se tam dát korbièka cca 1,9 x 1,7 m plochy / širší, neýž delší/ - to jest jako menší kárka. Ale asi bych ten zadek pod temi plechy vyztužil. Taková pøíruèní korbièka
Zapomìl jsem napsat dùležitý údaj
Urèeno pro práci na svazích do 28 stupòù / respektive boènì 25 stupòù
A objevil jsem googlem /vše bylo v azbuce/ nìjaké knížky o Murgaši v Bulharských knihovnách a píšu si s jedou knihovnicí Vaniou.
Je tam návod k sazeèi brambor a podobnì.
Dále jsou i nìjaké práce uložené na univerzitì, kde to vyvýjelí / okopírovali od Razanta/
Našla i nìjaký návody a brožury o údržbì k nìjakýmu jinýmu Murgašovi 15 - prej je menší s dvouválcem, ale jinak velmi podobný.