stiepkovac H1
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- halagacka1
stiepkovac H1
tak aj ja uz finisujem na mojom stiepkovaci bude to ako tito pani predo mnou nejake upravy aby to slo za traktor aj elektromotorom 4kw,2stvorhrany 60na 60, loziska jedna strana 1209dvojr.gulickove druha strana sudkove ozubene kola reduktor t 805 130mm,ram z platni 20mm,noze rezacka z kukurice 100na 10mm, kamarat to uz finisuje na sustruhu ostava vyrobit drazky na ozub.kola a remenice a skelet fotky samozrejme dodam ak to niekoho zaujima chcem to namontovat na oj vlecky a cez kardan hnat a dopravnik do vlecky ale to ukaze prax napady su len to zrealizovat
Kto nic nerobi,nic nepokazi
- Zetor
Re: stiepkovac H1
Určitě to zajímá, fotky dodej . Na oji vleku to tady má MICHALZ a má to za Zetorem 25K. Mě se to moc líbí, na jednu cestu vezeš štěpkovač a vlek. Někdo může argumentovat, že se dá na štěpkovač navařit závěs. To samozřejmě jde, ale fungovat to bude podle mě jen s prázdným vlekem. Když si představím, že táhnu plnou 5ti tunu štěpek za ,,kšandy,, a ještě je mezi tím štěpkovač,předemnou terén, kde jedu s prázdnym vlekem na plnej s uzávěrkou, tak nevím no... (teď trochu přeháním, ale to samé sjezd z kopce). S tím dopravníkem to bude paráda .
- halagacka1
akurat dorabam vyvodovy hriadel na navijak aby bol pohon na stiepkovac,povodne som aj ja chcel dat na stiepkovac oj ale uz tam mam bebechov dost a takto to zabolcujem na ojo mam vysuvne 3m a pripojim kardan a stiepkujem a do vlecky to nejak treba pospekulovat ale asi tam dam uhlovu prevodovku 1-40a gumovy dopravnik vlecka neni velka ale 3m tam vojde a z lesa mam morovy kopec bude problem s tymy mojmi zelezami zist na prazdno foto bude
- Zetor
Ten dopravník je potřeba promyslet, abys pak, až navaříš úchyty na štěpkovač nezjistil, že to mělo být jinde a jinak. Tím vším už jsem si taky prošel, sice ne u štěpkovače, ale nic moc to pak odřezávat a svařovat znova . Inspiraci bych hledal na foru, dopravík má pan Bibos a ještě tu byl minimálně jeden...
- halagacka1
pridavam nejake fotečky ešte mi to treba zmontovat brzdia ma dražky na pera to je moj večny problem treba ešte navrtat diery skelet nahon a nejake drobnosti len mi to nejako nevychadza s časom
To vypadá dobře
- halagacka1
tak nastal veliky pokrok štiepkovač teda hlavy skoro hotova treba našrobovat nože a dorobyt plecharinu a je to mmam kolesa na 12klinok a moc sa mi to nepozdava chcelo by to asi prerobit na zverne puzdra RCK 70 nevie niekto kde ich kupit niekde na slovensku foto dodam
-
http://www.ulme.sk/katalogy/hnacie_elem ... puzdra.pdf
Ale zatiaľ som od nich nič nekupoval, lebo reťazové kolesá, trapézové tyče a pod. majú dosť predražené (asi o tretinu).
Napr. upínacie púzdro UK11 T78207 vychádza okolo 55 eur s dph, ale keďže som zmenil konštrukčné riešenie danej veci, tak som už nehľadal alternatívneho dodávateľa upínacích púzdier
Ale zatiaľ som od nich nič nekupoval, lebo reťazové kolesá, trapézové tyče a pod. majú dosť predražené (asi o tretinu).
Napr. upínacie púzdro UK11 T78207 vychádza okolo 55 eur s dph, ale keďže som zmenil konštrukčné riešenie danej veci, tak som už nehľadal alternatívneho dodávateľa upínacích púzdier
- halagacka1
tak to som konecne zlozil len som asi nejak nahovno vypocital dlzku nozov tak sa mi to viac prekryva ostrie nejde proti sebe ale zasebou tak mam obavy ako to bude stiepkovat poradte kde zohnat prevodovku vhodnu k zmene otacok z el.motora 1450na cca 200 chcem to hnat traktorom aj elektrikou vdaka
o kolik jdou nože za sebou?
- halagacka1
ahoj robi to dost sa to tak strieda nejde to uz inac dat lebo to inac opiera o hlavy skrutiek ono dlzka ostria co trci je 35mm som sam zvedavy pomylili ma tie stvorhrany 60na 60 stacilo mi 50na 50 prinajhorsom zozeniem ine kolesa ako mam z t 805 ktore maju priemer 135mm a rozrezem to stredom a zvetsim osovu vzdialenost podla kolies ale to sa uvidi ako to bude stiepat malo by to fachat lebo ostrie tesne mina plochu noza naproti len ci to bude dostiepavat
- quicksilver
Pokud máš ale přece udělané drážky tak, aby šly nože přesně k sobě, tak nejde, aby se překrývali
Výroba drážkových (náhonových) hřídelů. Libovolné délky a jakékoliv úpravy.
obrábění
Můj štěpkovač: http://www.youtube.com/watch?v=4RoC5rESlQU - bližší info a cena přes SZ
obrábění
Můj štěpkovač: http://www.youtube.com/watch?v=4RoC5rESlQU - bližší info a cena přes SZ
Pokud má svěrná pouzdra, tak si hřídele pootočí dle libosti.
- halagacka1
nemam dražky ale nože uchytene na štvorhranoch ttak že tak ale štiepe to prebehla mala skuška čakam na sverne puzdra a facha to
- halagacka1
TAK PREBEHLA Už SKUšKA a dost som stoho sklamany budem musiet vyhodit jednu čast s nožmi a namiesto nej tam dat ocelovy valec a nože pojdu tesne popri nom a len jedenu čast s nožmi aby to dobre odštiepovalo bude asi menši štiepany priemer ale takto to zle odsekava a vetšie priemery dusy testovane na elektromotore 7kw a pprevod cca 400otačok čo myslite malo by to byt lepšie nie s tym valcom