Vari a lištová kosačka
Moderátor: DYK
Vari a lištová kosačka
Zdravím, mám taký dosť veľký problém. Mám vari a známy mi dal lištovú kosačku a keď som to išiel spojazniť, tak som zistil, ozubenia niesu rovnaké. Chem sa opýtať či sa tam dá dokúpiť nejaká redukcia, alebo či sa to dá nejako viriešiť...
Maťo
Maťo
Re: Vari a lištová kosačka
Existuje redukce mezi "staré" převodovky a "nové" nářadí. Jestli je něco i naopak si nejsem jistý a netroufám si odhadnout. Zavolej do Vari, tak ti řeknou. Mě vždy rádi poradili.agromato píše:Zdravím, mám taký dosť veľký problém. Mám vari a známy mi dal lištovú kosačku a keď som to išiel spojazniť, tak som zistil, ozubenia niesu rovnaké. Chem sa opýtať či sa tam dá dokúpiť nejaká redukcia, alebo či sa to dá nejako viriešiť...
Maťo
Ano, redukce existují. Novější typ má tisícihran, starší myslím šestihran. Vari si za to ale nechává krvavě zaplatit, stojí to snad přes tisíc korun. Však oni ti to řeknou přesně.
Pivo je moje palivo.
Samotnýho jsi mě zaskočil a ještě dneska, později ti natíšu, jestli to jde s tou redukcí opačně. Redukce vznikla proto, aby se na starou převodovku T19 dalo dát "novější" aktivní příslušenství s drážkováním ČSN. Podle všeho to vypadá, že jsi dostal lištovku tzv."manžetovku" a cena "zadarmo" tomu odpovídá. Je třeba počítat s tím, že kdyby se vyskytla nějaká závada na převodovce lišty, bude dnes velice obtížné něco sehnat. Nové ND ani náhodou ostatní co kdo má doma, nebo z vraku jiného stroje. Nejchoulostivější je právě páka kmitající lištou a právě k vůli ní je spousta těchto lištovek mimo provoz.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Totiž vtip je v tom, že stará T19 má na výstupu hřídel. Na lištovce a spol je hřídel s navlečenou spojkou s vnitřním drážkováním, která se pérem natlačuje na hřídel v převodovce. U nové DSK je to naopak. V převodovce je vnitřní drážkování, do kterého zapadá hřídel na nářadí. Spojení staré T-19 a nového nářadí se dělá takovým kouskem v různými vnitřními drážkováními. Čela hřídelí jsou totiž těsně u sebe. Ta spojka stojí tuším něco jako 840Kč. Když dáš staré nářadí do nové převodvky DSK, bylo by třeba něčeho jako malé hřídelky z různými drážkováními. Nicméně jsem přesvědčen, že se ti to ani nepodaří zasunout do sebe, protože jsou tyhle kusy prostě delší. Ale novou DSK jsem v ruce neměl, tak nemůžu soudit.
Snad jsem to vysvětlil. Katalogy náhradních dílů asi napoví.
Snad jsem to vysvětlil. Katalogy náhradních dílů asi napoví.
-
Redukce na nové příslušenstvý k T-19 stojí 1890,-
Tady je ještě asi origo redukce k T-19 http://shop.monsta.cz/default.asp?cls=s ... xt=redukce
Tady je ještě asi origo redukce k T-19 http://shop.monsta.cz/default.asp?cls=s ... xt=redukce
Má cenu do toho tolik investovat? Já bych to asi neudělal.
Pivo je moje palivo.
No tak přeba nás to vyšlo levněji, než kupovat novou převodovku. A hlavně to před pár lety (3) stálo mezi 700 a 800 Kč. Tazateli ale jde o opačný případ a ten si myslím, že je neprůchozí. Doporučuji zavolat do Vari, oni budou vědět nebo řeknou, kdo to ví
Takže jde to i opačně. Staré T19 mají jakousi Gudbroďáckou šestidrážku to i na těch starých aktivních adaptérech, takže znovu, jde to. Nejde to jen v případě, že tazatel má DSK316 s vypinatelným vývodem. Tam to nejde použít žádným směrem. No a protože se začnou dělat všechny DSK 316 s vypinatelným vývodem postupně to vyprchá. Ta redukce je tak drahá, bohužel, ale je to na zvážení zda ty peníze dát či nikoli, jinak ta darovaná lištovka asi nepojede.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- šaman
ja kupoval tu redukci relativne nedavno za nejakych 900,-
A ako si ju kupoval??? Cez internet???
Maťo
Maťo
- šaman
ee u nas v "normalnim" obchode s nahradnima dilama pro vari.
http://www.vopa-shop.cz/
http://www.vopa-shop.cz/
-
Čau lidi taky sem se sem přihlásil protože mám taky Fortschritt E931.50 je to ta verze se spátečkou.
Už dlouho my, ale dělá starosti mám ho už tak 30 let a 20 let byl nepoužívaný protože mu tam v tom výlisku jak sou kola praskl řetěz, ale to sme opravily a docela dobře asi rok jezdil jenže pak přestával chtít startovat tak sme to znovu rozebrali a ale jen takovej ten kryt na spojce a zistily sme že válec se točí, ale převodovka ne.
Tak sme nejdřív mysleli že to rozděláme jenže sme se nedostali ani za ten kryt jak je tam ten větrák.
No tak sme se na to vyprdli a skoušeli sme s tim kolem co je na spojce hejbat a pomalu to šlo až to povolilo.
tak sme to skusily nastartovat a chytlo to, ale asi po 10 sekundách to v tom zapraskalo a chcíplo to a zase se to zaseklo.
tak tu spojku znovu oddělal a s fortchrittem se zaklepal do stran a vyndal sem asi deset ulámanejch zubů, kus ňákýho kolečka a takový úlomky.
No a pak to povolilo a hned to chytlo a zase to jelo.
Asi 2x jsme s tím vyjeli a v pohodě a potřetí nám to za boha nechtělo chytnout.
Tak sem koupil svíčku "BRISK NR15C" jako do fichtla, ale nepomohlo to a tak sme to s kámošem dovezli na kopec a na 2 sme to roztlačily a parkrát to ve válci bochlo jak dyby to už chtělo nastartovat, ale nechytlo tak sme to skoušely nastartova ještě vrtačkou (vyšší otačky), ale na to to taky nechytlo a kámoš my říkal že by to mohlo být elektrikou, protože ta svíčka nedávala skoro žádnou jiskru jenom hodně malou a tak to teď stojí ve stodolea čeká na opravu a ještě jsme zjistily že nám nefunguje zpátečka takže ty zuby budou asi z tý spátečky.
Tak kdyby někdo věděl jak pomoct tak napište.
Jarda Marcal
E-mail : jaroslav.marcal@seznam.cz
Tak kdyby někdo věděl ja tomu
Už dlouho my, ale dělá starosti mám ho už tak 30 let a 20 let byl nepoužívaný protože mu tam v tom výlisku jak sou kola praskl řetěz, ale to sme opravily a docela dobře asi rok jezdil jenže pak přestával chtít startovat tak sme to znovu rozebrali a ale jen takovej ten kryt na spojce a zistily sme že válec se točí, ale převodovka ne.
Tak sme nejdřív mysleli že to rozděláme jenže sme se nedostali ani za ten kryt jak je tam ten větrák.
No tak sme se na to vyprdli a skoušeli sme s tim kolem co je na spojce hejbat a pomalu to šlo až to povolilo.
tak sme to skusily nastartovat a chytlo to, ale asi po 10 sekundách to v tom zapraskalo a chcíplo to a zase se to zaseklo.
tak tu spojku znovu oddělal a s fortchrittem se zaklepal do stran a vyndal sem asi deset ulámanejch zubů, kus ňákýho kolečka a takový úlomky.
No a pak to povolilo a hned to chytlo a zase to jelo.
Asi 2x jsme s tím vyjeli a v pohodě a potřetí nám to za boha nechtělo chytnout.
Tak sem koupil svíčku "BRISK NR15C" jako do fichtla, ale nepomohlo to a tak sme to s kámošem dovezli na kopec a na 2 sme to roztlačily a parkrát to ve válci bochlo jak dyby to už chtělo nastartovat, ale nechytlo tak sme to skoušely nastartova ještě vrtačkou (vyšší otačky), ale na to to taky nechytlo a kámoš my říkal že by to mohlo být elektrikou, protože ta svíčka nedávala skoro žádnou jiskru jenom hodně malou a tak to teď stojí ve stodolea čeká na opravu a ještě jsme zjistily že nám nefunguje zpátečka takže ty zuby budou asi z tý spátečky.
Tak kdyby někdo věděl jak pomoct tak napište.
Jarda Marcal
E-mail : jaroslav.marcal@seznam.cz
Tak kdyby někdo věděl ja tomu
Zdravim lidi, chtěl jsem se zeptat jestli by šlo převést nějakou redukcí spojku vari s motorem bridget straton 25,5mm? díky..