Naviják V3S - volné odvíjení lana
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Odvíjení lana.
Mám tam udělanou zubovou spojku. Jednoduchý, spolehlivý s minimální námahou při odvíjení. Někdo tu sice tvrdí, že to jde i přes šnek a řádkovač, ale chtěl bych ho vidět s 50 metry lana a úvazky do kopce, 2x -3x za sebou
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Naprostej souhlas...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
- pepa.traktor
Čau Zdenku a máš spojku se šikmým zubem nebo kolmým,snad mi rozumíš.
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Mám tam spojku s kolmým zubem, nemá to pak takovou snahu vysouvat se ze záběru
- pepa.traktor
dobrá díky Zdenku
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
-
Teď jsem si všimnul reakce na můj příspěvek. Kdo nevěří ať tam běží. Nemám ponětí, o kolik mně to jde tíž než třeba Zdeňkovi B. ale normálně to tahám i do kopce. Když je to úplný prďák, odvinu si lano na místě z navijáku a jdu. To se ale stává málo kdy. Dělám dřevo jen pro vlastní potřebu a jak ten naviják mám, tak ho mám.Zdeněk B. píše:Mám tam udělanou zubovou spojku. Jednoduchý, spolehlivý s minimální námahou při odvíjení. Někdo tu sice tvrdí, že to jde i přes šnek a řádkovač, ale chtěl bych ho vidět s 50 metry lana a úvazky do kopce, 2x -3x za sebou
Proto znovu tvrdím, jde to lehce a vím to z vlastní zkušenosti.
Mirek
-
Naviják V3S - volné odvíjení lana
ahoj kluci chtěl bych znovu otevřít téma na volné odvíjení lana navijáku v3s. už se to tu několikrát probíralo ale bohužel z fora se toto téma už smazalo tak pokud by jste chtěly přispět fotkama , nákresama nebo zkušenostma budu rád.předem dík panter
-
Re: naviják v3s
přesně to teď taky řeším, navíc jsem si vymyslel ještě rádiový dálkový ovládání, tak tam budu musej ještě zapasovat spojku abych to v tahu rozepl - vypadá to na spojku z avie.
Nevím, kolik plánuješ tažnou sílu, ale každopádně spojka z avie moc nepřenese. Uvědom si, že tyhle spojky přenáší kroutící moment v řádech stovek N.m (asi 300N.m??), zatímco pro naviják potřebuješ kroutící moment v řádech tisíců N.m (cca 3000N.m)-konkrétně pro tažnou sílu 3000kg a průměr bubnu 200mm je to asi 2950N.m. Předpokládám, že máš na mysli spojku přímo na bubnu.
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
tady je par fotek pro inspiraci - viewtopic.php?f=13&t=329&hilit=Pepinuv+Ursus&start=15
mne se vsak tahle reseni tak nelibi, nelibi se mne to ze to snekovy kolo neni nijak pojisteny a to v axialni smeru takze ho tam nic nedrzi, je fakt ze tam sice zadna sila neni ale preci jen je to takove divne... takze me reseni by mnelo vypadat nasledovne:
a par slov k obrazku, to zlute je buben navijaku, zelene snekove kolo, modre je razeni a cervene je jakasy prilozka ktera bude drzet snekove kolo v jeho poloze a zaroven tam bude mensi vulu aby kolo volne klouzalo, pokud nebude zarazeno.tady je fotka z predu bez razeni: tady je videt jak prilozka bude prisroubovana 8x 12kou sroubem ti bude i pomahat prenaset moment.. takze asi tolik.. zatim je to vse bezrozmerne o vikend jsem to nejak nestihnul domerit..
mne se vsak tahle reseni tak nelibi, nelibi se mne to ze to snekovy kolo neni nijak pojisteny a to v axialni smeru takze ho tam nic nedrzi, je fakt ze tam sice zadna sila neni ale preci jen je to takove divne... takze me reseni by mnelo vypadat nasledovne:
a par slov k obrazku, to zlute je buben navijaku, zelene snekove kolo, modre je razeni a cervene je jakasy prilozka ktera bude drzet snekove kolo v jeho poloze a zaroven tam bude mensi vulu aby kolo volne klouzalo, pokud nebude zarazeno.tady je fotka z predu bez razeni: tady je videt jak prilozka bude prisroubovana 8x 12kou sroubem ti bude i pomahat prenaset moment.. takze asi tolik.. zatim je to vse bezrozmerne o vikend jsem to nejak nestihnul domerit..
Naposledy upravil(a) Pepino dne pon úno 22, 2010 8:01 pm, celkem upraveno 1 x.
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Koupím VELOREX 350 na stavu nezáleží, pokud možno s doklady, nebo zvlášť.
Predem dik..
Predem dik..
-
spíš jsem myslel že ji dám někam mezi náhon a šnekový převod naviáku, ale jak na tím tak dumám, bude to asi oříšek.
nevíte jak to mají dělaný originál naviáky - chci tam dát zubovou spojku ovládanou vzduchem a myslím že až to bude v tahu a budu to chtít rozpojit budou zuby pěkně zakouslý a nepůjde to.
nemám to na profi těžbu, bude to spíš na probírky.
nevíte jak to mají dělaný originál naviáky - chci tam dát zubovou spojku ovládanou vzduchem a myslím že až to bude v tahu a budu to chtít rozpojit budou zuby pěkně zakouslý a nepůjde to.
nemám to na profi těžbu, bude to spíš na probírky.
-
nevíte ještě o jiném řešení???
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud to chces dat mezi snek a pohon tak to tam ani nemusis davat, protoze stejne budes prekonavat odpor snekovyho prevodu.. pokud chces pouzit zubovku tak normalne se dava mezi mezi snekovy kolo a buben..
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Predem dik..
Predem dik..
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
jeste jedno reseni bbylo pouzit misto ty hridele co tam je na pevno dat tam hridel ktera bude otocne ulozena a bude pevne spojena se snekovym kolem a bude bude na tehle hridele tak oocne ulozen a s tou hrideli se bude spojovat nejakou spojkou..ale nevim jak by jsi zachoval radkovani.. ono vymyslet se da cokoliv ale clovek si pak musi uvedomit jestli by nebylo jednodusi ten navijak udelat z gruntu novej..panter-josef píše:nevíte ještě o jiném řešení???
Predem dik..
Predem dik..
-
řádkování tam nemám, sehnal jsem ho bez.
ještě mě tak napadlo jelikož mám 4011 a ta má náhonovou spojku s pojezdovou na noze, že bych dal vzduchový brzdový válec pok kabinu na spojkový pedál a tím ho mačkal - potřebuji nějak odlehčit tah, aby mi rozepla zubová spojka na naviáku.
ještě mě tak napadlo jelikož mám 4011 a ta má náhonovou spojku s pojezdovou na noze, že bych dal vzduchový brzdový válec pok kabinu na spojkový pedál a tím ho mačkal - potřebuji nějak odlehčit tah, aby mi rozepla zubová spojka na naviáku.