Máš to dobře vymyšlenéStuff píše:Já jsem si vyrobil takovouto frézu před TKčko záběr 110cm, ještě jí testuju a vychytávám myšky. No spíš čekám na sníh
snezna freza
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- Vinea 30Hp Comfort
Re: snezna freza
ZETOR 5211
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
to Stuff: Pohon šneku máš vyřešen dobře, jak máš řešené vyhazování sněhu
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Dělal jsem to podle velké traktorové frézy. Uprostřed šneků jsou lopatky a ty vyhazují sníh přímo do komínu. Rozdíl je v tom že šnek musí mít velké otáčky aby sníh vyhodil, oproti fréze s ventilátorem kde šnek pouze pomalu přihrnuje sníh do ventilátoru.
Nic není nemožné, vše je pouze otázka času...
Tak už je to téměř dovychytaný. Celkem slušně se prokouše i hlubokým sněhem. Nehází sníh bůhvíjak daleko, ale stačí to. Fotku z frézování hlubokého sněhu nemám tak aspoň takhle.
- jimird
jsi borec,kolik hodin jsi to dělal a z čeho je ten šnek
výborná práce---čumím
výborná práce---čumím
Tak nějak postupně celé léto. Několikrát jsem to předělával tak aby to správně šlapalo, systém pokusu a omylu. Ještě teď dolaďuji drobný myšky, musím to ještě líp vyztužit atd. Šnek dopadl na podruhý, je to řezaný z trojky plechu v práci na laseru, což je vlastně většina dílů.
-
Frézu máš pěknou. Už jsi ji skoušel v hlubokém sněhu ?
Pokud máš fotky tak je sem prosím dej. Mám v plánu také něco vytvořit. Jen se rozhoduji nad konstrukcí.
Pokud máš fotky tak je sem prosím dej. Mám v plánu také něco vytvořit. Jen se rozhoduji nad konstrukcí.
Tak teď už je kompletně hotovo. Dneska jsem jí prubnul v hlubokém sněhu a je to OK. Akorát ještě musím sehnat větší řetězové kolečko abyxh dosáhl větších otáček a tím bych sníh odhodil dál. Zkoušel jsem najet i do plné výšky sněhu (do nahrnuté hromady) a fréza si s tím poradila. Je fakt že zatím je to pořád jenom prašan, ale když veme 40cm prašanu tak musí vzít i 20cm mokrýho.
-
Dík za fotky a odpověď. Moc se mi to líbí. Oproti dvoustupňové je to jednoduchá konstrukce. Jen mám strach z vibrací při těch otáčkách.
Vibrací jsem se taky nejvíc bál ale je to úplně v poho. A to jsem soustružil čepy na ložiska a potom je teprve navařil, neměl jsem možnost to stočit v kuse. Takže to není ideálně v ose ale jo to
Dal jsem jí teď pořádně pohulit do plnýho záběru a poradila si s tím.
Dal jsem jí teď pořádně pohulit do plnýho záběru a poradila si s tím.
-
vypadá to hodně dobře na to že to zvládá takovouhle kupu sněhu jako jednočiná fréza. Pokud by se ti podařilo v nějaké video tak by to byla paráda. Ještě se zeptám jak se to chová když to nabere nějaké zmrazky?
zmrazky nevím zatím byl pořád jenom prašan, ale párkrát jsem nabral kámen, slušná rána. lopatky ve středu šneku co vyhazujou sníh jsou na dvou M6kách z dvojky plechu (říkám jim obětní člen). Když chytím šutr ohne se jenom ten plech. Nabouchám ho kladivem zpátky, až bude moc zmuchlanej dám novej. Původně to nebyl záměr ale už je to tak. Jinak myslím že ten šnek to v pohodě schroustá.
-
Zdravím, tak je už skoro po sezoně tak je čas myslet na příští rok Nevíte někdo kolik otáček by měl mít ventilátor u dvoustupňové frézy?
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli by jste nemohl napsat nějaké technické parametry Vaší frézy?Třeba průměr té šnekovice,otačky atd.Jinak perfektní stroj.Předem děkuji Marosska
-
Zetor píše:Jj,řešil.Už mám i úhlovou převodovku (mělo to být na motokultivátor MS-16 (Mountfield)),ale když se podívám z okna,tak je zbytečné nějakou stavět Princip viz foto,zdálo se mě to jednoduchy a na naše odklízení by to stačilo.
Neměl by jsi par informací je vypadá to jednoduše ale třeba né jaký jsou k tomu potřeba otáčky aby to vyhazovalo jak je to velký jaký to má asi záběr jak máš vyřešený pohon, jinak moc hezký a jak to funguje jestli se to vyplatí stavět nebo řači koupě frezy se šnekem?