Dotaz na to co to je?

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Chose11

Re: Dotaz na to co to je?

#1321 Nový příspěvek od Chose11 »

Už vím, za chvíli dám obrázek a nezáviske na Peter768.

Obrázek
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

Vedra

#1322 Nový příspěvek od Vedra »

other-side II píše: čtv říj 31, 2024 4:16 pm tady těžko říct, spíš čekám nějaké duby, buky, případně nějaká pláňata, aby to nalákalo zvěř na mušku vábiTele

agrolesnictví je produkt moderní doby, už nevím, 100ks stromů na 1ha orné/TTP, jsou na to nějaký dotace, ale co si budeme povídat, nikdo nekontroluje udržitelnost, takže kdoví, kolik tam toho zbyde za 2-3 roky
Co jsem na to tehdy koukal tak se to kontroluje a když nepřežijou tak ti vezmou dotaci komplet. Hlavně mě odradilo to, že to chtějí převážně rozptýlené, tzn. obrovské náklady na ochranu proti okusu a jak mezi tím chceš kosit nedopasky, vláčet atd.

pavel sk

#1323 Nový příspěvek od pavel sk »

Ked som to mal postavit v autoparku poprve, tak sme to s dvoma dalsimi spolubojovnikmy skladali hodinu. Predtym som to zlozene v zivote nevidel a ani ziadnu dokumentaciu od toho nenasiel. Ono tychto "žeriavou" bolo viac typov. Ja viem zatial o dvoch. Tento diel je k novsiemu prevedeniu ako sem.prihodil Chose11. 8) Konzolu starsieho prevedenia a nou aj zosilneny naraznik mam na P-V3S. Ono je to byvala skrinovka PAD.

Peter768

#1324 Nový příspěvek od Peter768 »

Ja som bol na ZVS v roku 2001 v Nitre pod zoborom a na PV3S som sa viezol len raz, aj to mi dal kamarát zašoférovať. PADku som veru nešoféroval ani raz. Raz T-148 a pridelenú som mal T-815 8x8. Takže Pavel ŠK dobrá hádanka 8)

vitex

#1325 Nový příspěvek od vitex »

A nyní mě zajímá,kde je to v té sestavě namontované?

pavel sk

#1326 Nový příspěvek od pavel sk »

Spaja to hlavne ramena tyče hore do tvaru V. Ramena su dolnymi koncami kotvene na naraznik auta. Cez to sedlo pre lano na tej konzole sa zavesilo na lano ktore viedlo cez voditka na prednych hornych rohoch skrinovej nadstavby a konce lan sa kotvili hore v strede blatnikov nad kolesami zadnych naprav. Tam mali skrinovky vystuhy s kotviacimi čapmi. Na to velke oko tej ķo junzoly sa zavesil hupcuk. Ono bolo toho viac prevedeni.

pavel sk

#1327 Nový příspěvek od pavel sk »

Peter768: Ja som bol tiez v Nitre pod Zoborom VU 2629 u RVŠKT dva mesiace v PŠ-ke v 1999 :)

other-side II

#1328 Nový příspěvek od other-side II »

já neznám rozpočet/ceník, tak nedokážu posoudit, ale obecně si myslím, že když ti něco uschne a ty to vyměníš, tak je klid, samozřejmě se o to musíš starat tak, aby to neuschlo, a kontroly probíhají třeba na podzim? netuším jaká je tam udržitelnost - 5 let? 3 roky?

stát dostává z EU strašně moc peněz na přírodu, ale fakt strašně moc, podporuje to horem dolem, snižuje nároky na papíry a zvyšuje částky, a vůbec to nepomáhá, míjí se to účinkem

trochu mimo jsou CHKO a NP, tam je jiný režim, dost omezený

ale mimo to, obecně, není zájem, vloni se v PLZ kraji dělal za dotace OPŽP jeden jediný úses

já jsem teĎ ve fázi, že bych skupoval podmáčenky a dělal tam vodní plochy, ale i toho tu na západě moc není, nejvíc se tu prodávají zemědělský pozemky s nálepkou "investiční" kde jsou ceny 400/m2
Vedra píše: úte pro 10, 2024 8:49 pm
other-side II píše: čtv říj 31, 2024 4:16 pm tady těžko říct, spíš čekám nějaké duby, buky, případně nějaká pláňata, aby to nalákalo zvěř na mušku vábiTele

agrolesnictví je produkt moderní doby, už nevím, 100ks stromů na 1ha orné/TTP, jsou na to nějaký dotace, ale co si budeme povídat, nikdo nekontroluje udržitelnost, takže kdoví, kolik tam toho zbyde za 2-3 roky
Co jsem na to tehdy koukal tak se to kontroluje a když nepřežijou tak ti vezmou dotaci komplet. Hlavně mě odradilo to, že to chtějí převážně rozptýlené, tzn. obrovské náklady na ochranu proti okusu a jak mezi tím chceš kosit nedopasky, vláčet atd.
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.

Peter768

#1329 Nový příspěvek od Peter768 »

Pavel SK: Ja si bol hore, nad vami... VÚ4405 rakeťáci... Vtedy Protilietadlová raketová skupina a cvičili sme v lese pri Nitre, tab bola tá S300 čo darovali Ukrajine. Tam som jazdil aj s tou T-815 8x8. A s T-148 len jeden otoč z NR do ZV.

pavel sk

#1330 Nový příspěvek od pavel sk »

Ja som tam bol preveleny s Martina v PŠ-ke ako starsi automechanik na kolesovu techniku. Potom spät do Martina. Tam som bol do konca vojny u 5.raketoveho pluku u rakiet SS-23 točka a raketovych systemov 9k714 a tiez rakietLuna a OKA. Taky BAZ 6944 to bola masina :) 8)

Čárls

#1331 Nový příspěvek od Čárls »

Jen odpověď BZK bezzákluzový kanon na tom jsem něco podobnýho viděl byla na čáře vlastně podobný rakometu ale na jednu ránu https://www.vhu.cz/exhibit/82mm-bezzakl ... non-vz-59/
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Hranostaj

#1332 Nový příspěvek od Hranostaj »

Nevíte někdo co přesně to bylo? Našli jsme to kdysi v kůlně a tet sem na to narazil při úklidu.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Killer Koly

#1333 Nový příspěvek od Killer Koly »

nejspis soucast balonove sondy ke sledovani pocasi. poustelo se to na letistich, sledovalo to prubeh teploty, tlaku atd. kazdopadne docela vzacnost
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

StaPo3011

#1334 Nový příspěvek od StaPo3011 »

modulátor k meteorologické nebo špionážní sondě, viz
https://www.westbohemia1945.cz/sbirka/p ... y-a-sondy/

Hranostaj

#1335 Nový příspěvek od Hranostaj »

Jo jako nějaká sonda to vypadá. Má to na sobě očko a zbytek nejakejch provázků. Byla v tom baterie ale ta se rozpadla na sračku tak ta už není.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“