Politika, neshody, atd. VI

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Fizz

Re: Politika, neshody, atd. VI

#12346 Nový příspěvek od Fizz »

Já su troll jo? :smich:

Pokud to znamená makám tak abych si nemusel stěžovat tak asi jo...

Lopaty jsou tu za 200/h a vic... Atd... Dělat blbě placenou práci není hrdinství ale hloupost a hrubost vůči vlastní rodině...
Opakoval bych se.

Když tu pak bourač nabízí dobře placenou brigádu nikdo nemá zájem...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

zetör

#12347 Nový příspěvek od zetör »

Lukashill nemám na mysli volání.
Platíte za všechna média celá rodina i s dětma 1200?
Jsou rodiny co za televize, neomezené paušály a mobily dají i třeba osm tisíc měsíčně.To před deseti rokama nebylo a dá se bez toho obejít i dneska.

Lukashil

#12348 Nový příspěvek od Lukashil »

Dite mame male, a tarif zvyhodneny.
Nic vic ani noviny ani placena tv,.zadny chlast vcetne piva, nekuraci, tedy uznavam 2000kc padnou kazdemu na nutne leky....
Stydím se za tuto zem

cenda.t

#12349 Nový příspěvek od cenda.t »

Fizz píše: ned lis 24, 2024 9:03 pm Já su troll jo? :smich:
Sorry, to nebylo na tebe, ale na kolegu výše..., tedy kolegu z...r

Fizz

#12350 Nový příspěvek od Fizz »

V sak v pohodě... Nejsem citlivka... Jen bych si to připsal do seznamu na vizitku, to tam ještě nemám. Tak si to prozatím škrtám... 8)
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

cenda.t

#12351 Nový příspěvek od cenda.t »

Víš že já se často neprojevuju, ale tohle mi nedalo - opravdu si nestěžuji, ani se nechci vracet zpět, ale fůůůůra věcí mě fakt s..e. A ne, není to fakt závist - zvláště vůči těm, co přijdou k majetku svou pílí a snahou.... :friends:

Vladimír Šimo

#12352 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

čendo, to pivo máš blbě. 2,80 stála 12ka v hospodě do 1985, pak byla za 4,20 ve 3. cenový.

jean

#12353 Nový příspěvek od jean »

Lenže potom mu to už nebude vychádzať, že je dnes draho :) Ešte poprosím cenu benzínu z roku 1988 :smich:

A alkohol bol všeobecne za hlbokého mieru veľmi drahý, šak fľaša stolového vína (hodí sa na umývanie stolov) stála 27 Kčs. "Rum" tuším okolo 50 korún? To na tie platy bol dosť masaker

jen-inzerat

#12354 Nový příspěvek od jen-inzerat »

Čárls píše: ned lis 24, 2024 6:28 pm řeknu to Jináč RVHP radi vyvezem hovno dovezem Furt někdo nechce pochopit Kostka masla 10Kč na hodinu14,50 hrubýho Litr benzínu 4Kč Spočítejte si že slušný plat je zhruba placnu 245 Kč hriubýho a kolik by jste zaplatili za kostku másla v přepočtu Zemědělství JZd dotovaný tak že lidi neplatili daně Takže se tam lidi hrnuli neb to co měl dělník ve fabrice hrubýho tolik měla ženská v kravíně v čistým Takže to někdo zaplatil a kolik zustalo polákum másla hluboce zmraženýho v jejich mrazákách po revoluci neb nikdo neplatil za uschovu a Mohlo by se pokračovat do alelůja
No, nevím jestli je tak úplně správné to takhle srovnávat. Já se za minulýho režimu po vojně, bez koruny v kapse oženil a proto od podniku dostal přidělený stabilizační byt, funglnový. Nějaké akontace a tak, to tehdy neexistovalo, jediná moje investice byla podpis na smlouvě, že u podniku budu minimálně 20 let pracovat a za ten podpis mi tehdy podali klíče. Takže pro mně na 20 let zajištěná práce. Nájemné, topení, elektřina ... celkem měsíčně sakumprásk 420Kčs. Dneska cena toho samého x let starého bytu 3 miliony. Na přestěhování 2 dny placeného volna. Vybavili jsme si ho za novomanželskou půjčku, nějaký poplatek za sepsání či vedení účtu, tak to tehdy nebylo a ze které nám navíc odepisovali po narození dětí. Takže jsme jí splatili skutečně jen 2/3 a bylo. Tehdejší platy, no jenže ono tehdy, mimo jiné, se bral ještě tzv. třináctý plat - podíl na hospodářském výsledku poniku, takže opět zkreslené. A byly podniky a družstva, kde to hodilo klidně i polovinu ročního výdělku navíc a žádná výjimka. Máslo - kolipak se ho tehdy kupovalo? protože jídlo, stravenka na oběd v ceně 8Kčs stála 5,30 a byl za ní tehdy oběd s polévkou. Pro děcka ve škole obědy 28Kčs za měsíc, svačiny zdarma. Auto - benzín, no to jsme si koupili taky, jenže dělnická týdenka do práce stála 7Kčs, děcka měsíční do školy za 16Kčs. V prodejně u nás byly stejné ceny jako ve městě a po celé republice, takže proč jezdit na nákupy. A co tam neměli, to vedoucí tehdy objednala když se jí řeklo. Takže kam tehdy jezdit autem? Tak akorát na výlety o víkendu. Dovolená letní i zimní na horách - na poukaz ROH vyšla levněji, než kdyby člověk nikam nejel a zůstal doma. Školní pobyty pro děcka v zimně na horách a v létě tábory nás tehdy nestály prakticky ani korunu. Platby za zdravotnictví včetně zubaře 1Kčs za recept, zbytečný pokračovat, takhle jak to srovnáváš ty, nezlob se ale to je podle mně pitomost

cenda.t

#12355 Nový příspěvek od cenda.t »

jean píše: ned lis 24, 2024 10:45 pm Lenže potom mu to už nebude vychádzať, že je dnes draho
NIKDE JSEM NEPSAL, ŽE JE DNES DRAHO, jen že někteří vytahují to, co se jim hodí do krámu. Kapišto? A ne, nemám se špatně, jen mě někteří barvoslepí jedinci nadměrně točí.... :vztek:
A že je někdo manták a nepochopí psaný text....tak za to fakt nemůžu... :-/

chobotek

#12356 Nový příspěvek od chobotek »

To je chyba! Praskne ti cévka a budeš tahat nohu. Ale celkově mám radost, že se daří držet jakousi kulturu v téhle zběsilé diskusi. Děkuji, pánové.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

oco13

#12357 Nový příspěvek od oco13 »

Tak aby to bolo komplet hodím niečo aj ja :typek:
Problém nie je v režime alebo zriadení problém je v luďoch. Kto chce nech číta https://ekolist.cz/cz/publicistika/prir ... eji-slyset
Nebudem porovnávať ceny ani platy ani pracovnú morálku , len ma tak napadlo pár nazvov Trať mladeže , Priehrada mladeže, Akcie Z .... :pohar:
Ani nejde o to kolko stavieb sa vtedy vybudovalo, skor mi ide o to porovnanie - vtedy a dnes :stavka: kolko ludí by dnes prišlo zadarmo stavať napríklad dialnicu mladeže??? :typek:
Tam niekde bude pes zakopaný - čím lepšie sa majú jednotlivci tým viac upadá spoločnosť a ujo Calhoun mi to potvrdil svojim myšacím rajom. :wink:

jen-inzerat

#12358 Nový příspěvek od jen-inzerat »

oco13 píše: ned lis 24, 2024 11:26 pm Tak aby to bolo komplet hodím niečo aj ja :typek:
Problém nie je v režime alebo zriadení problém je v luďoch. Kto chce nech číta https://ekolist.cz/cz/publicistika/prir ... eji-slyset
Nebudem porovnávať ceny ani platy ani pracovnú morálku , len ma tak napadlo pár nazvov Trať mladeže , Priehrada mladeže, Akcie Z .... :pohar:
Ani nejde o to kolko stavieb sa vtedy vybudovalo, skor mi ide o to porovnanie - vtedy a dnes :stavka: kolko ludí by dnes prišlo zadarmo stavať napríklad dialnicu mladeže??? :typek:
Tam niekde bude pes zakopaný - čím lepšie sa majú jednotlivci tým viac upadá spoločnosť a ujo Calhoun mi to potvrdil svojim myšacím rajom. :wink:
Tak s tebou taky tvrdě nesouhlasím, omlouvám se.
Takhle - přiznávám, že jsem chodil za minulýho režimu, i když jsem tehdy s komoušema nesouhlasil, makat o víkendech na stavbu nové mateřské školky a pak i na zdravotní středisko. A nebyl jsem zdaleka sám. A se mnou tam tehdy o volnu a víkendech makali i kovaný komunisti, prostě všichni společně, protože jsme všichni věděli, že až to postavíme, tak to bude společné pro nás všechny a naše děti. A chodil jsem tam dobrovolně s těma komunistama proto, že jsem tehdy bezpečně věděl, že ta školka tam bude pro moje děcka a vnuky a žádnej tehdy vládnoucí komouš jí prostě nemůže pro sebe sežrat či zprivatizovat, i kdyby se třeba posral, a že to tam zůstane pro nás a naše děcka, prostě nerozdílně pro všechny. Tak byly tehdy zákony, protože tehdy fakt nehrozilo, že si to nějaký Jakeš, Štrougal, Indra či Husák až to bude hotové, pak sežere a zprivatizuje pro sebe či nějakého kamarádíčka, to fakt tehdy nehrozilo. Dneska by mě na něco takového nedostal ani buldozerem, protože je mi předem jasný, jak by to nakonec dopadlo. To tehdy nebylo v lidech, jak píšeš, ti jsou pořád stejní podle mně. Rodí se, umírají, stejně jako dřív a proto by měli mít i děti, aby po nich něco zůstalo. Rozdíl je v tomhle, podle mně, je právě a pouze v tom režimu. A omlouvám se za upřímnost

oco13

#12359 Nový příspěvek od oco13 »

Ja zase pracujem medzi mladými a vidím to inak :-/ Ludia sa rodia aj umierajú to je pravda , len ich chovanie sa otočilo o 180 stupňov.

jen-inzerat

#12360 Nový příspěvek od jen-inzerat »

Jenže ti dnešní mladí by museli zažít v produktivním věku i ten minulý režim aby mohli porovnat a posoudit. Jenže oni tuhle možnost nemají, smůla ...

Odpovědět

Zpět na „Putyka“