Nakladač NUJN 150 , NH 100
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakladač NUJN 150 , NH 100
Pozdravujem. Nemáš náhodou foto tej bočnej príruby z vnútornej strany?
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;
Nemám ale je to osazená příruba cca 5mm průměru osazení lícuje s průměrem válce pro otáčení všechny příruby jsem těsnil ručně vyseknutým fíbrem síly 1mm
Tak si odpovím sám. Přes rok nebyl moc čas ale orba se blíží tak jsem se pustil do oprav. Čerpadla přeměřena, tlak dávají a drží správný. Komplet vyčištěna olejová soustava (nádrž, všechny spoje povoleny vyfoukány). Zrepasované pístnice, předělány na dnes běžné manžety. Opraveno malé rameno. Většina čepů vymlácena a vyměněna za nová. Zbývá dát kohouty mezi nádrž a čerpadla. Nalít olej a vyzkoušet. Posílám pár fotek z oprav . Zatím jsem srovnal kameny v tarasu a přeházel hromadu písku.
Pekne si sa s tým nakladačom pohral . To už je riadny veterán, dúfam, že ti bude dobre slúžiť
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
No je to hromada práce ale myslím že on ti to vrátí. Měl jsem také tento bakladač, bohužel byl hodně napaden kutilem. Nakonec jsem ho prodal a postavil vyvážečku.
Děkuji Když to vše stihnu tak v sobotu bude zkouška při nakládce hnoje. Jak ti chodila otoč Hranostaji?
Otoč byla snad nejhorší co na mém nakládači bylo. Člověk vzal za páku a nic pak drb a tak furt dokola.
Doinstalovat sem tam ventily z unhz 500 a pretesnil, bylo to a fousinek lepší ale jen o fous.
Zde foto mého bývalého nakladače
https://www.rajce.idnes.cz/hashas/album ... m-nujz-150
Doinstalovat sem tam ventily z unhz 500 a pretesnil, bylo to a fousinek lepší ale jen o fous.
Zde foto mého bývalého nakladače
https://www.rajce.idnes.cz/hashas/album ... m-nujz-150
Koukám to byla nějaká kombinace . Jinak ta otoč se mě chová dost podobně. Ventilky jsem ladil teď bude nový olej a vše vyčištěné takže jedině mě napadá čerpadlo nebo ta horší varianta ložisko otoče, že by se křížil hřeben a pastorek
No jak sem zmiňoval, můj nakladač byl neskutečně napadený nějakým kutilem.
Tak se mi povedlo v sobotu pohnojit a zaorat. Nakladač v celku šlapal. Po chvíli provozu se ukázali neduhy:
Na dvou víčkách válců vylítli gumičky-asi sem je přetáhl
Na jednom válci mi to teče kolem tyče takže znova a lépe
Otoč funguje lépe ale není to furt ono. Všiml jsem si že když pouštím opěrné nohy někudy jde tlak do otoče a je to jak na předních tak zadních podpěrách tak nevím jestli to může mít souvislost...
Jinak jsem nazul nové pneu a našel místo pod střechou
A pár fotek
Na dvou víčkách válců vylítli gumičky-asi sem je přetáhl
Na jednom válci mi to teče kolem tyče takže znova a lépe
Otoč funguje lépe ale není to furt ono. Všiml jsem si že když pouštím opěrné nohy někudy jde tlak do otoče a je to jak na předních tak zadních podpěrách tak nevím jestli to může mít souvislost...
Jinak jsem nazul nové pneu a našel místo pod střechou
A pár fotek