Elektromobilita reálně - Fiat 500e test, recenze

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
oco13

Re: Elektromobilita reálně - Fiat 500e test, recenze

#1216 Nový příspěvek od oco13 »

jean píše: sob kvě 18, 2024 11:39 am Tak sa snazis tu slepu cestu vyriesit tym, ze mas tri auta?
Zo 6tich?? to vôbec nie je zlý postup a v prevadzke už len dve , s dôchodkom ostanú len traktory
Kolko aut mali tvoji rodičia a starí rodičia - boli menej šťastní??
Čím sa ludia majú lepšie tým je svet horší.
Kde sú tie časy keď sa na akcii Z zišla celá dedina a išli stavať kulturák alebo dom smútku. Keď rodičia prišli domov z roboty zobrali motyky a išli okopávať kukuricu alebo jednotiť repu. A my decká s nimi. Vtedy som nadával, teraz nadávam sám sebe , že som tak nevychoval aj svoje.
Pre Zetora - ano tie časy by sa mali vrátť, nie na stromy ale do roboty. 8)
Čo nám prinesie elektromobilita - zmiznú kolony? bude okolo panelákov viac stromov namiesto parkovísk, dostaneme sa z bodu A do bodu B rýchlejšie alebo s menším stresom??? :jazyk: :jazyk:

zetör

#1217 Nový příspěvek od zetör »

Tohle vzpomínání na zlatý časy a bránění se pokroku.Takhle by jsme to nikam nedotáhli.Elektromobily tu jsou a budou a já si ho jednou koupím určitě taky.

oco13

#1218 Nový příspěvek od oco13 »

zetör píše: sob kvě 18, 2024 12:20 pm bránění se pokroku.Takhle by jsme to nikam nedotáhli.Elektromobily tu jsou a budou
Nie je to branenie sa pokroku ale myšlienka na jeho spomalenie :chytry: Ovela múdrejší ludia ako ja varujú, že civilizacia dospeje do bodu, keď ju vlastný pokrok zahubí.
https://www.interez.sk/vedec-vytvoril-u ... tastrofou/
toto je predobraz toho kam smeruje ludský pokrok - chceme raj a blahobyť :hm: máme ho mať :pohlavek:

jean

#1219 Nový příspěvek od jean »

Otec bol mechanik, takze aut mal vzdy dost. A ano, boli menej stastni ako ja, preto som dostal sancu naucit sa nieco, co nevie kazdy, aby som sa mal dobre. A ja pracujem kurva dost, neviem, co ti brani makat od nevidim do nevidim. Vcera som bol v robote 12 hodin, dnes uz robim tri hodiny a zajtra robim zas. Preco si mal 6 aut, ked su take zle? Romanko, takto fungoval aj Stalin s Leninom, obaja kazali ludom pracovat a byt skromni a sami mali rollroyce... Chegevara ako spravny revolucionar sa narodil so zlatou lyzickou v prdeli, do dospelosti nerobil nic a potpm siel robit revoluciu. Tak skus pouvazovat nad tym, ci je mudre kydat na auta, ked si bez nich nevedel fungovat znacnu cast zivota. A preco ti treba traktor? Moj dedo mal 4 hektare a traktor nemal. Aj traktor robi nehody, ma emisie.

oco13

#1220 Nový příspěvek od oco13 »

zetör píše: sob kvě 18, 2024 12:20 pm já si ho jednou koupím určitě taky.
Už tvoj starý otec si ho mohol kúpiť
https://fontech.startitup.sk/ludia-uz-p ... -odsudili/
ale neurobil to, ani moj, ani susedov, ani velmi múdri a velmi bohatí ludia neprieč generáciami ich húfne nekupovali , prečo asi?? asi boli blbí :vysmech:

oco13

#1221 Nový příspěvek od oco13 »

Jean - ak si si nevšimol ja nikdy nekydám na autá , ja sa vždy obraciam na ludí, lebo tam je jadro problemu.
Jednotlivec nezmení nič. Je len velmi málo jednotlivcov čo dokázali strhuť masy a historia ich aj tak odsúdila.
Takže mne stačí ak nadávam na ludí všeobecne. Človek ako jednotlivec vie byť super, v momente ako vytvorí skupinu je z neho tupé stádo
Neponúkam žiadne východiská, myslím si že neexistujú. :typek:
Tým že naši predkovia boli menej šťastní ich robilo lepšími ako sme my. Lebo mali väčšiu motivaciu svet okolo seba zlepšovať, my ho už len ciciame a devastujeme. :rohy:
Naposledy upravil(a) oco13 dne sob kvě 18, 2024 1:43 pm, celkem upraveno 1 x.

jean

#1222 Nový příspěvek od jean »

Nie, nemohol, auta boli pre vybranych sudruhov a neskor na dlhe poradovniky. A ked uz bolo mozne kupit aspon ojazdene za cenu noveho, tak zomrel.

Aha, jednotlivec nezmoze nic, tak ty budes mas auto a ti druhi nech su uvedomeli a nech nemaju. Ja by som uz radsej nepokracoval. Pripominas mi Gretu. Aj ta isla do New Yorku na karbonovej jachte za dva miliony, aby radila ludom, ze maju byt doma....

Scasti som uznaval stareho Gotta, lebo ked sa ho novinari opytali co bude robit na dochodku, tak povedal, ze si uzije zaribene peniaze. Ziadne vyhovorky ani pokrytectvo. Nech uz sluzil akemu chcel rezimu, spieval dobre.
Naposledy upravil(a) jean dne sob kvě 18, 2024 1:46 pm, celkem upraveno 1 x.

oco13

#1223 Nový příspěvek od oco13 »

jean píše: sob kvě 18, 2024 1:42 pm Nie, nemohol, auta boli pre vybranych sudruhov a neskor na dlhe poradovniky. A ked uz bolo mozne kupit aspon ojazdene za cenu noveho, tak zomrel.

Aha, jednotlivec nezmoze nic, tak ty bude mas auto a ti druhi nech su uvedomeli a nech nemaju. Ja by som uz radsej nepokracoval. Pripominas mi Gretu. Aj ta isla do New Yorku na karbonovej jachte za dva miliony, aby radila kudom, ze maju byt doma....
Ale nikto ich nekupoval ani v amerike ani inde na svete. Mohol si ho kúpiť v tom zmysle že bol na svete a existoval. Rovnako sa mohol previezť vzducholoďou - vtedy boli a existovali.
Ja mám auto a nech ho majú aj ostatní - každý aspoň tri - veď píšem že východisko neexistuje , tak nech to ide celé do pekla čím skôr. :pohar:

jean

#1224 Nový příspěvek od jean »

V Amerike si auto mohol kupit robotnik uz v roku 1920 - Ford T bol dostupny masam a vyronili ho cca 15 milionov. V 50. rokoch fiat vyrabal miliony aut rocne, renault od 60. rokov. VW robil od 40. rokov miliony chrobakov, skoncili na nejakych 21 milionoch. Vo vychodnom bloku sa auta nekupovali, lebo neboli. Este stara octavia nebola urcena na bezny predaj. Pre plebs bola akotak dostupna MB1000. Zamienas pricinu s nasledkom.

vfisch2202
Kontaktovat uživatele:

#1225 Nový příspěvek od vfisch2202 »

"aký argument sa dá použiť ak vidím ako slepú cestu auto ako také?? Bez ohladu na pohon
Pretože : :tyty:
Zaberá miesto, je príčinou dopravných nehôd , spôsobuje znečistenie pri výrobe aj prevádzke.
... Ja ti neviem Roman (oco), je príliš filozofické. Kde sa dá chodím pešo do 1km. Ak je to viac tak bicyklom. Dopravné nehody má aj chodec s cyklistom.

Správne cesta je necestovať. Ako to že ludstvo celých 2tisíc rokov nemalo potrebu takto masovo sa presúvať krížom krážom po planéte a všetko aj tak fungovalo ?
... ale cestovanie ľudstva to sú nové poznatky, všeobecne: pokrok nezastavíš, jasné že pohodlie = demencia, vyhlasovanie nenormálnosti za normálne.

Akákolvek doprava je strata času a ten si nekúpiš za peniaze. :-/
Ja viem som spiatočník, :pohlavek: ale som presvedčený, že svet by lepšie fungoval ak by europska rodina mala namiesto auta - potomka. 8) Nemali by sme potom potrebu importovať si migrantov z dôvodu nedostatku pracovnej sily. :tyty:"

... vychovávam štvrté dieťa-síce je to vnuk ale žije u mňa

Cesta môže byť aj cieľ - jasné, hlučných motorkárov neuznávam lebo otravujú okolie nadmerným hlukom a smradom. :friends:

zetör

#1226 Nový příspěvek od zetör »

Oco tvoje úvahy jsou hodně dětinský.Dnes jsou baterie jinde,první elektroauta měly dojezd pár km a prečo by si to můj děda kupoval?Za komára tu byly maximálně pokusy s nějakým Trabantem přestavěným na elektro.Běhen pár let půjdou ceny elektroaut dolů a dojezdy nahoru,že i tisíc km dojezd nebude problém.

sekalsemmalo

#1227 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

to ale nesmíme zavéstt clo na komunistickou Čínu. https://www.echo24.cz/a/HCQKU/zpravy-sv ... -370-tisic
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

oco13

#1228 Nový příspěvek od oco13 »

zetör píše: sob kvě 18, 2024 4:48 pm že i tisíc km dojezd nebude problém.
No vidíš a ja už teraz chodím každý rok 1000km cestu na elektre. Len to nie je mobil ale vlak. :typek: Takže aj v tomto smere som pred vami. :smich: :smich:

sekalsemmalo

#1229 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

cha,to bych ti něco řekl.ale nechám to bejt...
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

oco13

#1230 Nový příspěvek od oco13 »

Šak povedz, nech to tu neumiera :zapomel: Hromadná elektromobilita je ovela prospešnejšia pre spoločnosť ako individualna. 8)

Odpovědět

Zpět na „Putyka“