hecht 7100
Moderátor: DYK
-
Re: hecht 7100
Hoši moc děkuji za inspiraci. Modráček, myslím že by to hlavně chtělo ty nohy víc rozkročmo, aspoň jako je rozchod kol. K fortschrittu byl takový zvedáček, sice úplně jiný systém. A byl u něj na řetízku takový klínek, předpokládám že byl na podložení kola, aby se to nesvalilo když se jedno kolo sundá.
Nevěř všemu co si myslíš
už to mám zmerané, ešte nejako nakresliť
nohy dole majú rozteč 470 mm, zadná noha je dlhá 530 mm - skracoval som ju do vtedy kým sa ťažisko rotavátora nepreklopilo smerom k riadidlám
dôležité je aby v závese bola čo najmenšia vôľa, preto som na profil 40 x 40 mm hore aj dole navaril pásovinu 10 mm a po stranách som bodol plechy asi 1,5 mm
tým som v závese dosiahol minimálnu vôľu ( 43 x 60 mm), kým som to neurobil rotavátor sa na stojane preklápal do strán,
zabudol som odmerať výšku predných nôh ale keď dám založený stojan do vodorovnej polohy tak predné nožičky sú 50 mm nad podlahou
nohy dole majú rozteč 470 mm, zadná noha je dlhá 530 mm - skracoval som ju do vtedy kým sa ťažisko rotavátora nepreklopilo smerom k riadidlám
dôležité je aby v závese bola čo najmenšia vôľa, preto som na profil 40 x 40 mm hore aj dole navaril pásovinu 10 mm a po stranách som bodol plechy asi 1,5 mm
tým som v závese dosiahol minimálnu vôľu ( 43 x 60 mm), kým som to neurobil rotavátor sa na stojane preklápal do strán,
zabudol som odmerať výšku predných nôh ale keď dám založený stojan do vodorovnej polohy tak predné nožičky sú 50 mm nad podlahou
-
Díky moc. Na letošní jarní práce to určitě kvůli nemoci nestihnu, ale už se těším jak se do toho pustím.
Nevěř všemu co si myslíš
-
mám podobný k vari, https://www.rajce.idnes.cz/brdce/album/ ... 1507909365
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
- olin
K desce pod motorem jsem přivařil jekl a na něj vpředu závěs. Mám to vyfocené na rajčeti:malotraktor píše: ↑stř dub 17, 2024 8:39 am máš to krásně udělané. Jak jsi dodělal ten přední závěs? Hoď nějakou fotku. Když chci mít radličky před kolama a otočím tím pádem řídítka mám motor moc vzadu a aby šly radličky do země musím zvedat motor.
Díky. Mám sice Weimu, ale tyhle mezohryzy jsou většinou na jedno kopyto.
https://www.rajce.idnes.cz/olin77/album/muj-hecht-7100
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC
PRSKAVEC
v utorok som bol pripraviť pôdu rotavátorom na sadenie zemiakov a zistil som nasledovné, keď som vyrábal stojan mal som založené na kolesách len polovicu závažia, v utorok som mal všetky a na stojane sa mi posunulo ťažisko a preklopený rotavátor som musel pridržať, preto som skrátil zadnú nohu, bol som v mäkkej pôde a šikmé nohy sa začali zabárať, takže prerábam pätky na 10 x 10 cm, toľko skúsenostimalotraktor píše: ↑pon dub 22, 2024 10:49 am Díky moc. Na letošní jarní práce to určitě kvůli nemoci nestihnu, ale už se těším jak se do toho pustím.
To je nejlepší jak svátek efektivně využít.
-
Zdravim , kto mi poradi , kupil som hecht7100 zložil do kopy a v otrasnom návode ani zmienka o prevodovom oleji
že aký typ oleja a kolko litrov. Ďakujem za radu.
Listuj pozorněji, podle měrky.
je to tam, 80W90, mne tam vošlo asi 1,6 litraMartinoptika píše: ↑ned čer 16, 2024 10:37 pm Zdravim , kto mi poradi , kupil som hecht7100 zložil do kopy a v otrasnom návode ani zmienka o prevodovom oleji
-
Zdravím zemědělci.
Pročetl jsem si zde vše od první do poslední stránky protože zvažuji koupi Hechta.
Momentálně mám Hecht 785,jsem sním naprosto spokojený,zkultivoval i zarostlý pozemek i když prodejce tvrdil že to nedá.Mám ho už asi 5 let a za celou dobu byl jediný problém a to že spadl řemen.
Každopádně třeba na řádkování brambor je dost neohrabaný,a to tím že má prostě jednu rychlost a to moc do rychla takže za ním lítám jak hadr.
A čím jsem starší tím je to náročnější,a podle vašich videí to beru tak že s Hecht 7100 to bude přeci jen lehčí.Často řešíte předělání/dodělání příslušenství.Stím problém nemám. Jsem obráběč,mám k dispozici cnc stroje na cokoli ... a svářecí dílnu též.
Pokud vezmeme v úvahu že stroj bude jen na tu zahrádku kultivátorem/orba/brambory a možná občas převezení písku,do lesa asi vůbec.
Nestačil by Hecht 7970 ? Prakticky jediný zásadní rozdíl mezi 7100 a 7970 jsem vzal že 7970 má vpřed 2 rychlosti,což by pro mě asi nebyl problém,a 7970 má o 0,4kw slabší motor.
Máte k tomu někdo nějaký postřeh zda teda stačí 7970 ?
Předem děkuji za rady.
Pročetl jsem si zde vše od první do poslední stránky protože zvažuji koupi Hechta.
Momentálně mám Hecht 785,jsem sním naprosto spokojený,zkultivoval i zarostlý pozemek i když prodejce tvrdil že to nedá.Mám ho už asi 5 let a za celou dobu byl jediný problém a to že spadl řemen.
Každopádně třeba na řádkování brambor je dost neohrabaný,a to tím že má prostě jednu rychlost a to moc do rychla takže za ním lítám jak hadr.
A čím jsem starší tím je to náročnější,a podle vašich videí to beru tak že s Hecht 7100 to bude přeci jen lehčí.Často řešíte předělání/dodělání příslušenství.Stím problém nemám. Jsem obráběč,mám k dispozici cnc stroje na cokoli ... a svářecí dílnu též.
Pokud vezmeme v úvahu že stroj bude jen na tu zahrádku kultivátorem/orba/brambory a možná občas převezení písku,do lesa asi vůbec.
Nestačil by Hecht 7970 ? Prakticky jediný zásadní rozdíl mezi 7100 a 7970 jsem vzal že 7970 má vpřed 2 rychlosti,což by pro mě asi nebyl problém,a 7970 má o 0,4kw slabší motor.
Máte k tomu někdo nějaký postřeh zda teda stačí 7970 ?
Předem děkuji za rady.