měřák komprese

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Vladimír Šimo

měřák komprese

#1 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Máte někdo v současný době koupenej měřák komprese naftovejch motorů? V nabídce docela tápu. Potřeboval bych změřit jak traktorový motory co se měřák připevní místo vstřiku tak pro tdi osobák. Doporučí někdo nějakej nedrahej verk kterej bude ukazovat jak má?

thovt

Re: měřák komprese

#2 Nový příspěvek od thovt »

Vladimír Šimo

#3 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Jo, o tomhle vím. Chtěl jsem se spíš dovědět, jestli si někdo v poslední době něco takovýho pořizoval a jestli jsou tyhle laciný věci totál verky nebo to plusmínus něco změří.

Tomas6

#4 Nový příspěvek od Tomas6 »

Plus mínus změří. Některé naměří víc některé míň. Řešení je skočit někam do hydrauliky a koupit kvalitní budík. Ten zbytek je ok.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

thovt

#5 Nový příspěvek od thovt »

https://www.uni-max.cz/tester-komprese- ... max/?gad=1
Zde je komplet , držáky jsou v několika velikostí,jedním univerzálním se všude nevejde.

Měří se rozdíly mezi válci.

Tomas6

#6 Nový příspěvek od Tomas6 »

Uff. To je cena. Já myslím že ten první odkaz mu postačí. Je tam i konec s kuželem, to by mu mohlo obsáhnout zetora, případně nějaké konce tam jsou, případně pak se dá provrtat žhavička, na ní navařit šroubeni a to připojit k budíku, nebo třeba sehnat starý vstřikovač a z něj něco vyrobit. Těžko bude dávat 7000 na domácí použití.

Tomas6

#7 Nový příspěvek od Tomas6 »

Rozdíly mezi válci jsou důležité, ale rovnoměrně opotřebený motor nepozná, páč nebude vědět jestli ten budík ukazuje dobře.

pavel sk

#8 Nový příspěvek od pavel sk »

Ja zase neviem zohnat kartičky do kompresiomera. Konkretne tento typ: Obrázek

red.bill

#9 Nový příspěvek od red.bill »

Dá se to vystřihovat z kotoučku do tachografu, ale pak by to chtělo udělat folii se stupnicí a tu na to přikládat. Porovnávat válce mezi sebou jdou i bez stupnice...

Killer Koly

#10 Nový příspěvek od Killer Koly »

mam tohle
https://www.hobynaradi.cz/kompresiometr ... rese-geko/
neni to pro profesionalni pouziti, ale na takove to domaci mereni to uplne staci. pouzivam to jak na osobak, tak na nakladak a traktor
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Vladimír Šimo

#11 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

killer - jak měříš traktor? že ty nástavce půjdou na všelijaký typy osobáků beru ale na traktory co se měřej skrz vyšroubovanej vstřikovač mi v tý sadě chybí taková ta úchytka ve tvaru H.,

Killer Koly

#12 Nový příspěvek od Killer Koly »

u belorusa jsem pouzil origo drzak vstrikovace, maly traktor ma nejaky cinsky diesel, kde to neni potreba
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

jojo7011

#13 Nový příspěvek od jojo7011 »

Najprv som mal otcov ten taky starwars komresiometer na papieriky, no kedze kreslil totalne bludy, tak som si vyrobil svoj vlastny kompresiometer aj 3 adpteri. Stym som si vystacil nejaku dobu. Potom som zainvestoval a kupil profi sady na benzin a diesel + rozsirujucu sadu adapterov pre diesel. No v tej rozsirujucej sade jak na potvoru ajtak neboli niektore adaptery ktore som potreboval. Takze som si ich dorobil k svojmu home made kompresiometru a podla potreby pouzivam bud jeden, alebo druhy. No a poslednu dobu je pristup k zavicom prip. vstrekom, alebo svieckam tak fascinujuci, ze na kopresiometer ani nepomyslim. Radsej pouzivam osciloskop a prudove klieste. Na predbeznu ( relativnu ) diagnostiku tlakov vo valcoch to staci a az ked sa mi na oscilorame nejaky valec nepaci, tak az potom vydolujem zhavice a pouzijem kompresiometer na presne zmeranie.

Idealne riesenie je osciloskop s tlakovou sondou a ten Volodov skript https://youtu.be/dYg9YlS-osQ?feature=shared pre prevod z oscilogramu na uhlovy diagram. To je fakt bomba. Z toho sa da presne vycitat ktory ventil je podpaleny, alebo ci su v prdeli kruzky, prip. preskocene rozvody. Len ta cenovka a dalsi problem je, ze clovek tomu musi fakt rozumiet co biva casto problem.

Zetor15

#14 Nový příspěvek od Zetor15 »

Mam takovy jako je v prvnim odkazu tusim od yaoto prodejce a je v pohode merak jsem kestoval a ukazuje presne nikde pri spojeni nic neuchazi takze i vysledek mereni je dost presnej zatim mi stacily nastavce co jsou v sade akorat na italskej motor jsem si dela nastavec misto zhavici svicky a taky bez problemu presne zmereno.

jojo7011

#15 Nový příspěvek od jojo7011 »

Mam presne tuto supravu http://www.naradikrystof.cz/html/DN4A.html + som k nej dokupoval rozsirujucu sadu adapterov pre najnovsie motori koncernu VAG. Pan ma ovela viac veci v ponuke, len niesu na www stranke. Treba mu zavolat ma vseliake pripravky. On ich vyraba. Top kvalita, akceptovatelna cena a hlavne su fakt vymakane.

Odpovědět

Zpět na „Auto Moto koutek“