Tak dovolená utekla jak voda a nastal opět čas práce, traktor maká jako ďas a naváží materiál na stvbu, která se zase pohnula, tak dovolte abych se podělil. Zdraví Venca.
Snad i to počasí se umoudřilo a v den betonáže to je včera, tak i dnes je celkem fajn.
Tak zase jeden den s lopatou v ruce, ale je to komplet obbetonované a další den přišlo založení stavby - konečně venku ze země. Zdraví a krásné dny přeje Venca.
Zdravím všechny příznivce malotraktorů, chtěl bych se jen zeptat má li někdo zkušenost s čístičem nafty, lépe řečeno se skleničkou a její montáží na MT 8 132.2. Již dvakrát jsem čistil celou nádrž a když chci napumpovat naftu, dělá mi pumpička podtlak, ale né vždycky, tak si myslím, že by sklenička mohla pomoct. Díky za odpověď. Zdraví Venca.
Já jsem skleničku zkoušel dva roky a pak ji zrušil. Pokud jsou v nádrži tak velké kusy špíny, že udělají podtlak před pumpou, tak sklenička to nevyřeší a navíc ještě zhorší. U mě nasávala vzduch i po výměně originál těsnění. Základem je čistá nádrž ať to stojí, co to stojí a pak čistá nafta. Pumpa má takový tah, že v té hadici před ní už nic nesmí být. I kohout na nádrži jsem zrušil - a vůbec mně to nevadí.
Nádrž jsem měl venku na podzim, komplet vyčištěno bez jakýchkoliv nečistot, naftu dávám přes sítko, tak nevím, chvilku to nejde, pak to povolí a maká normálně, ale nedělá to vždycky, jenom někdy. Hlavně se s tim nechci teď mazat, potřebuju stavět a dostat to pod střechu. Díky za odpověď s pozdravem Venca
ja mal podobny pripad pak som do nadrže dal na nasavani vyžšiu trubku to je cca 3cm nad dnom od tedy pokoj bordel je nadne a naftu cuca až nad jedina nevihoda že v nadrži máš 3cm nafty a traktor nejde bo už ju nenasaje ale zvykol som si držim hladinu okolo pol nadrže a pohoda ... a na druhom stroji rovnaka porucha a zavada bola v hadičke vo vnutri hadičky sa začala olupovať stena a ta mi pripchavala hadičku a to mala kolo pol roka vyrobna vada a trapilo ma to dva roky pak som dal novu a vše v poradku
Tak přestalo zase chvilku pršet a tak jsem se vrhl do zdění a celkem mě to šlo od ruky, jen pomocník mi scházel, jel se podívat za kámoškou z dovolené do Košic. Takže druhý den ráno, když jsem koukl z okna a zase déšť se mi celkem ulevilo, holt už to není co to bejvalo. Zdraví Venca.
Tak zase proběhlo kus stavění při kterém se opět ukázala závada na traktoru a to již tak moc, že došlo k vypuštění nafty a rozeprání traktoru pro vyčištění nádrže. To jsem dělal hned po koupi traktoru a byl jsem zděšen, co tam bylo, jen nevím zda je to barva z nádrže a nebo sedlina z nafty, ale hlavní je, že to zase maká
Tak i přes vyčištění nádrže po krátké chvilce přestalo jít podávací čerpadlo, došlo ke kompletnímu rozebrání a vyčištění od sedlin z nafty. Bylo tam toho mraky a to podávací čerpadlo je hračka vyčistit, nejhorší je, že ta nádrž byla letos v lednu úplně čistá.
sa ani nečudujem to čo dnes davaju do nafty ja katastrofa ja si dal na skušku do 7dcl pohara naftu a nechal som ju na polici po pol roku na vrchu voda vstrede daky ako olej a na spodu mlazgava lepkava usadenina proste katastrofa čo som mal naftu od vojska ( vymena rezerv ) ta držala dva roky jak farbu tak zapach tak konzistenciu a ked som to nalial do traktorov tak išli jak zmyslov zbaveny pak som natankoval na pumpe a čilsa mi zda že idu na 1/3vykon .... to už na frituvaci olej ide motor lepšie jak na tuto naftu ....
Tak proběhl zase posun při stavbě a opětovně závada se zalepeným ventilkem na podávacím čerpadle. To už umím rozebrat po slepu a výkřiky prodejců a pánů ze servisu o složitosti čerpadla jsou úplně bespředmštné. Je to strašně jednoduchý a pokud nebude vyžraná zdvihací tyčka stačí vyměnit Ó kroužky a obavu z ventilků mit nikdo nemusí, je to díl v celku a většinou stačí vypláchnout, či lépe proprat v benzínu. Případné dotazy rád zodpovím. Zdraví Venca.
nazdar ja začal kupovat tu lepšiu naftu ale robila to aj ta tak mi jeden poradil že mam davat tu prisadu dake aditivum a od tej doby pokoj a tryska jak nova za pokus to stoji možna si ušetriš nevy jaa tam leju toto VIF SUPER DIESEL ADITÍV LETNÝ 500ML stoji cca 9 eury a pokoj
Dávám tam též tu lepší, u TK nebyl problém, ale u MT se mi zalepuje ventilek podávacího čerpadla, ale oprava je už tak na 10 min a bez nervů, musím to dostat pod střechu a pak jdu do lesa, takže to bude v pohybu a snad to vyžere ten zbytek co se nepovedlo vyčistit, nechtěl jsem znova sundávat nádrž, možná tak kapnu drobet benzínu.
Tak opět ta samá závada, problém je jen v tom, že opravdu nemám čas es s tím teď mazat, rozebrat, vyčistit a odjet, cca 10 minut. Jak jsem říkal, tak jsem přidal do nádrže trochu benzínu a mladej ho včera prohnal trochu po poli aby se to celé promíchalo a hlavně vyjelo. Jede to jako fík, mám takovou tucho, že je to snad všude a musí se to vypláchnout. Pár foto pro představu náročnosti opravy. Zdraví Venca.
nalej tam to aditivum a to ti stabijizuje biozlozku a ta ti nebude zasierat cely palivovy system benzin to sice rozezere ale je to len dočasu ked tam budes prilievat aditivum bude to nastalo a zas tolko to nezere zebys musel kazdu chvilu kupovat