Zkušenosti s podkopem na "Japonce"

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
hobr

Zkušenosti s podkopem na "Japonce"

#1 Nový příspěvek od hobr »

Přátelé, mám Yanmar 2310 a chtěl bych koupit podkop. Prostudoval jsem všechny vlákna, co jsem našel ve vyhledávači, ale nenašel jsem odpověď, jakou bych potřeboval. Takže: kdo má zmíněný "přístroj" - napište jak jste (ne)spokojeni, jak váš "kocour" zvládá váhu a vůbec.
Dík za odpovědi :ano: .
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

hobr

Re: Zkušenosti s podkopem na "Japonce"

#2 Nový příspěvek od hobr »

Ani jsem netušil, že bude "tolik" odpovědí.
Moderátora prosím smazat. Díky. :ano:

oco13

#3 Nový příspěvek od oco13 »

Si na fore dosť dlho aby si vedel, že tu bude asi malo ludí ťo majú originalny podkop na japonca. Ondraš a Jara 1303 majú domadely, potom zopár ludí uncčko za Zetormi a konec. Nejako neviem o nikom aktívnom, kto by tento podkop mal. Myslím, že ak podkop zvladne Ondrov domadel tak 25Hp a 1500kg japonec ho dá tiež. Otázka je využitie. Mám malú frézu na pne a poviem , že som mal velké oči keď som za ňu vycáloval dosť peňazí. Nie že by robotu nespravila, ale na kšefty to je malé a svojej roboty tolko nemám. S podkopom to bude rovnaké.

ota

#4 Nový příspěvek od ota »

To jakože po jednom dni co tu máš dotaz ,,házíš flintu do žita?" To si nepočkáš ,,až jedno ráno vstane jeden?" A ten to tu popíše co a jak. Však ,,Janmaristů" je na foru mrtě! Tak ještě vydrž, on někdo poradí.
Tuhle jsem byl v Kolíně a tam ty malé podkopy má na prodej. Povídal mi ten prodejce že se to nechá dát i na malotraktory velikosti Kuboty. Vcelku uhledná hračka to byla Jen pro inspiraci odkaz. A tohle je jen pro inspiraci měl jich tam několik i různé velikosti. 8)
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1599865 ... kladac.php

hobr

#5 Nový příspěvek od hobr »

Inzeráty mám prolezlé, osobně se mi "líbí?" tato Čína:
https://www.dabaki.cz/en/nabidka/zadni-podkop/serie-bh/
Nemám s tím zkušenosti, tak jsem se zeptal. Na kšeft to nechci, jen pro sebe na příležitostné práce. Ještě jsem uvažoval o samostatném "kopátku":
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1605571 ... ovinka.php
Je to "škutina", na hraní by to stačilo. Líbí se mi ten otoč 360°...
Peníze to budou "vyhozené oknem", to vím...

ota

#6 Nový příspěvek od ota »

No já taky nemám na kšeft minibagr. Koupil jsem si kdysi taky svůj pásovej mechanickej 1,4t Kubotu. O víkendu jsem s ním dloubal před garáží vjezd. Pořát tam bylo bláto. Syn couvnul s károu traktorem a já to tam svahovkou vybral. Pod tím krásně tverdej podklad. Lopatou bych to neudloubnul. Takhle jsem si pohrál s páčkama. Mám na něj několik nástavců. Teď poslední je přídavné rameno s rotátorm a drapákem na klest. Zatím jsem to ještě nezkoušel. Jen potřebuju sestavit a dokoupit dvě delší hadice a rychlospojky na to. Mám k tomu i klasickej drapák na sypké materiály. A asi 3 lžíce. Lžíci a drapák jsem si vyrobil sám. To je v pohodě. To není vůbec problém.
Jinak každou chvíli někdo přijde že by potřeboval něco bagrovat. nemám čas ani pro sebe, tak odřikám.

palobobo

#7 Nový příspěvek od palobobo »

Ja pouzivam podkop za cinanom 35hp. Mam od f. U emme dakde mam aj foto vo vlakne. Ked je viac miesta kde sa kope je to v pohode. Samozrejme na mini pasovy bager sa to nechyta. To co si si vybral je hodne male podla toho zase co chces robit uz len v navode pisu ze nenalozis na vlecku.

mufik

#8 Nový příspěvek od mufik »

Svého času jsem provozoval podkop od DABAKI, na japonci Mitsubishi 20hp to bylo o ničem. příliš těžký, pro traktůrek to byl velký soupeř. Tak jsem ho narouboval na torzo domadělu, to celkem fungovalo, s Mitsubishi jsem odvážel. Udělal spoustu práce. Pak jsem koupil pásový Yanmar a podkop šel do světa. Takto pracoval https://www.youtube.com/watch?v=TLot8BHWm4o
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

hobr

#9 Nový příspěvek od hobr »

Díky za odpověď :ano: . Taky se mi zdálo, že + - 5q je na Japonce moc. Asi tedy půjdu do toho malého kopátka s otočí. Začalo škaredé počasí, tak bude čas přemýšlet...

mufik

#10 Nový příspěvek od mufik »

A to jsem ještě nezmínil ty šílené vůle úplně ve všem, základní vůle v čepech byla tak 0,2-0,4 mm, asi aby se nemuselo mazat. Všechny čepy jsem dělal nové, každá díra jiná, až potom s tím šlo pracovat aspoň s přibližnou přesností. No ale udělal kus práce, to jako jo. S pásáčkem to je ale úplně jiná práce.

ota

#11 Nový příspěvek od ota »

Pásovej je dobrej že má nekonečnou otoč. U podkopu jsi omezenej jen tou mimoosou. Mám to mimoosé kopání i u Kuboty a je to hodně dobrá věc. Často to používám. Ale nekonečná otoč, to je vychytávka. Kopal jsem u souseda na zahradě a nebyl tam skoro prostor. Mimoosou jsem vyházel uplně v pohodě u plotu výkop. Najel jsem tam co to šlo, natočil bagr a pak už jen mimoosým kopáním. On by to musel bejval kopat celé ručně. No je to pomocník. Jak mi říkal kámoš když si on koupil bagr. I kytky tím doma sázíme! No když už to je na dvoře, přeci nebudu kopat díru ručně! :vysmech: Prej až to přivezeš dom, tak si na to hned zvykneš! A taky jo. 8)

hobr

#12 Nový příspěvek od hobr »

Právě kvůli nekonečnému otoči se mi líbí toto:
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1605571 ... ovinka.php
Jen mám trochu obavu jak s prodávajícími. Fotka je stejná jak tento inzerát:
https://www.sbazar.cz/jita.kropajda/det ... cnou-otoci
Na ten Kolín jsem četl recenze a je to tak 50:50... :-/

palobobo

#13 Nový příspěvek od palobobo »

tak to uz je lepsi ten podkop za traktor hento pseudo bagrik. Povedz mi ako chces vykopat jamu,? Kde zahaknes tie patky pri sirokej jame?

hobr

#14 Nový příspěvek od hobr »

Žádnou jámu hrabat nebudu. Jen patky pro kůlničku, výkopy pro vodu, elektriku a odpady. Rovnání terénu, nakládání zeminy, hnoje (budu muset spáchat vidle)... Zkrátka práce okolo baráku.

mufik

#15 Nový příspěvek od mufik »

Na takovou práci by to mohlo fungovat, zemina je tam +- písek? Jenom to rovnání terénu bez radlice, to je otázka. Pořád asi lepší než motykou.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - ostatní“