Štěpka - cena ?

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
pepa.traktor

Re: Štěpka - cena ?

#61 Nový příspěvek od pepa.traktor »

koukněte se sem http://www.pasak.cz/index.php?id=14&nadpis=tepky-a-kra je to u nás u Tábora
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Shrek

#62 Nový příspěvek od Shrek »

radovann: Jeste bych se vratil k m3 a cene
Stepka se nepocita na m3,pocita se na prms (sypany metr) nezhutneny,neslapany proste nalozeny coz je 0,41m3
Tedy pokud jsi stepknul 5,5 prms v prepoctu na m3 je to 2,25m3
Ty prodavas jeden prms za 400 coz v prepoctu na cenu za m3 je 972kč/m3 a to je cena z rise snu.
jedem prm se u kamose necha koupit za 350 kč v prepoctu na m3 je to cca 500kč m3
Pro me je jednoznacne vyhodnejsi koupit kulatinu
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

radovann
Kontaktovat uživatele:

#63 Nový příspěvek od radovann »

Jaký máš štěpkovač ? Kolik kubíků jsi letos naštěpkoval ? Kolikrát jsi skládal nafoukanou štěpku ?

Shrek

#64 Nový příspěvek od Shrek »

Mno nevim jestli to bylo na me. :-/
Ale na stepkovani jsme pouzivali takovou tu rezacku nemeckou neco jako mackac ale byl v to 6ti valec.Koupila se v Havl Brode v agrobazaru.Byli k tomu 4 listy a 2 podvozky k listam,chteli za to 45 bez dph a zeleza na tom bylo za 70 :jazyk: motor se prodal zvlast.Kola jsem nekomu nechaval tady od tud
Abys tomu stacil muselo se to tam davat rukou na Tatre.
Po spocitani nakladu na stepkovani 1 kontejneru 33m3 se tam mrcha rozrezala jak bylo v planu,a odjela do huti...Zbyvajici odpad ktery byl pripraven na stepkovani se odvezl mistnim mladasum na carodejnice.4 kontejnery po 33m3 a jeste se jimto naskladalo pekne do vysky,vzivote uz takovy carodky asi mit nebudou.....
Kdyz delas stepku,nedelas svoji praci,lepsi delat to co te zivy a drevo si koupit......Jeste usetris.
Jinak jestli myslis ze stlacis stepku pouhym foukanim stepkovace takjsi na veeeelkem omylu. :vysmech: :vysmech: :vysmech: :smich: :smich: :smich:
Tady nas prepoctovou tabulku,a nerikej ze to neplati....
Tabulky na prepocet dreva na m3 plateji uplne stejne.Takhle ti to budou pocitat kdyz to pojedes prodat.nebo na atrotuny...
a nenadelas s tim nic.
Pokud kupuji drevo na prm tak taky nediskutuji jestli jsou tam vetsi nebo mensi mezery ve stosu,proste se to zmeri a bud ber nebo neber.
Přílohy
merna hmotnost.jpg
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.

nick

#65 Nový příspěvek od nick »

Tak taky ceny, tedy díky za ně.. ale od začátku mi šlo hlavně o porovnání různých štěpkovačů a jejich výsledné náklady a přepočtené na nějakou cenu - nejlépe za kg suché.. Chtěl jsem se ujistit jestli jsme s oslíkem nešlápli hodně vedle, anebo právě nee. A asi i ti mudlové co to tu čtou a zatím o tom jenom přemýšlí - nejen jaký se jim líbí, jaký zvládnou postavit... ale i ty náklady konečného produktu... To , že je i jiné palivo levné - to je .

radovann
Kontaktovat uživatele:

#66 Nový příspěvek od radovann »

Shreku, jakou lesnickou školu studovals ? :'(

nick

#67 Nový příspěvek od nick »

Mám jen nástavbu na zeměď. učňák. Tedy stř. s mat. .... Někde mám chibi ? :friends:

nick

#68 Nový příspěvek od nick »

Aha... jsem to poplet. Už to čtu - ja ne, to kolega.

Shrek

#69 Nový příspěvek od Shrek »

radovann: JA :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Jsem nastrojar......
Paxem si udal truhlarinu.
Delal jsem mistra v truhlarne,30-40lidi.a taky tam byl katr,takze dys si jezdil vybirat drevo taxi mluvil s prekupnikama,a tak.
Akorat by jeden brecel jak treba starostove obci cekaji kolik jim das do kapsy kdyz ti prodavaji drevo,to by jeden neveril jaky se daji delat kouzla s kvalitou kulatiny...Aby pan straosta vydelal.
Ta tabulka je od Doc.Vladimír Jelínek a Využití biomasy pro energetické účely

vizovjan

#70 Nový příspěvek od vizovjan »

Já osobně si myslím, že 400Kč/m3 štěpky v pytlích není přehnaná cena. Je tam spousta přidané hodnoty, je rozdíl vysypat na dvoře vlečku anebo mít to v pytlích, v pytlích to doschne a potom to člověk může přímo přenést... Žádné štípání, skládání do hranic - to je práce a za tu se platí. Štěpku různé vlhkosti bez velké příměsi listí zatím dodáváme 190Kč/m3 - vztažení k objemu smazává vliv vlhkosti - když se to váží na kila, tak je třeba řešit vlhkost - jinak by byl člověk trestán za suchý materiál horší cenou. Nicméně v tomto případě je to překupník a ten taky musí z něčeho žít a dopravit to do teplárny. Když to dáváme soukromníkům, tak mokré za 250Kč/m3 s dopravou jako mulč do zahrádky a pěknou bez listí plánujeme ještě posušit a to potom pude přes 300Kč/m3.

Jaké máte finty na sušení štěpky? U nás zatím to nemáme pořešené ve velkém, jen návrhy. Chtěli bychom takové malé silo (40m3) s přívodem vzduchu pomocí ventilátoru.
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI

nick

#71 Nový příspěvek od nick »

To mne také zajímá, jestli již někdo suší tu drobnou štěpku . Víme , že to nechávají zaschnout v celku a pak drtí vlastně suché větve..... ale zkusil někdo i pořešit tu nezaschlou (drobnou)?
Jinak na netu jsou ty základní info. o možnostech sušení a i další měření a pěkně do tabulek jen číst a koumat jak na to . :) http://stary.biom.cz/sborniky/99kara/06.html

Z8011
Kontaktovat uživatele:

#72 Nový příspěvek od Z8011 »

To Shrek:
prosim tě, mohl by jsi více popsat tu řezačku, co jste používali na štěpkování?? co jste do toho dávali za materiál?? opravdu jste to tam cpali rukou z tatry?? vzala to ta řezačka?? Moc mě to zajímá, pls napiš. Dík moc :friends:
Crystal 8011+Trac-lift 360
Crystal 8111
Farma CT 5,1-9
Linddana 960

Shrek

#73 Nový příspěvek od Shrek »

Byl to nakej Forchistr nebo jaxe to pise.
Byli k tomu listy na kukurici,a na senaze,velikostne to bylo asi jako toron.
Stepkovali sme nalet jasanu,prumery sem nemeril ale myslim ze max.7-8cm vic to nebylo rozhodne .Nalozilo se to rukou do kontejneru,a jaxi to tam pechoval,tak ti vypad takovej velkej knedlik vetvi :vztek:
Rukama si z ty hromady nevytahl nic,a ta masina fak valila jako blazen.
S nozema jseme nedali nic.
No a aby to nebezelo na prazdno taxme to zkusili rukou na tatre,stihalo to v pohode,byl tam 6valec v 512 by mel bejt ten samej.Nekdo si ho bral na vymenu,takze to asi je stejny.
Ale jak rikam zralo to naftu jaxvine, 815 taky neklape zadarmo a po nastepkovani velkeho kontejneru,spocitani nafty,baj vocko.Pripocitani obsluhy 2 lidi,jsme usoudili ze se na nejaky stepkovani muzeme pekne zvysoka.
Je lepsi dovezt za stejny cas 2 kontejnery zeleza a za prachy z nich si koupit drevo.Ted se topi plynem a je klid.
Loni se jeste prikoupil 10clankovej viadrus a v nem hori vse.
Jinak tohle je vysypanej kontejner 33m3,nalozeno rukou pobouchano,myslim ze cca 15m3 dreva by to mohlo bejt.
Kdyz si to dovezu sam tak me fura stala 500kč.....letos v lednu.
Diky krizi ted delaji tak na 30% a odpad zdrazili na 1000kč.A ke vsemu ho moc nemaj,coz neni dobre ale mam 2 fury z lonska.
Sice je to sama vrskovina ridke drevo,hori to celkem rychle ale pokud budu mit porad pristup za tyhle penize taxe na nejakou stepku muzu vy¨kaslat
Jo a plachta je 6x4 pro pribliznou velikost fury.
Přílohy
Obraz024 (4).jpg
Obraz023 (4).jpg

Z8011
Kontaktovat uživatele:

#74 Nový příspěvek od Z8011 »

ty jo, dík za podrobnosti!! mám tomu rozumět tak, že rukou z tatry jste to tam cpali po otepích/svazkách??? máte na tatře lesáckej drapák nebo ten drapák kovošroťáckej?? to by mě teda zajímalo dost, uvažuju o nějakym velkooběmovějšim štěpkovači................ :zapomel:
jen tagg mimo, seš přímo z Ledče?? Já jsem od Světlý N/S.
Crystal 8011+Trac-lift 360
Crystal 8111
Farma CT 5,1-9
Linddana 960

Shrek

#75 Nový příspěvek od Shrek »

4prst.srotackej,No davalo se to tam po tom co se vzalo,ale neeeeeee celej drapak :D To by asi nedala....
Okoli Ledce.Blizsi urceni zamerne nedavam...
Doted muzu nechavat klice v aute pres noc,tak at to tak zustane ;-)

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“