hydraulické riadenie -klbový traktor s riadenou nápravou.
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
hydraulické riadenie -klbový traktor s riadenou nápravou.
Chlapi čo sa vyznáte vedeli by ste mi vysvetliť ako to funguje - na videách na YT som to videl, ale aký je princíp. Je tam nejaký ventil ? alebo ako
Re: hydraulické riadenie -klbový traktor s riadenou nápravou.
UP Chlapci od hydrauliky - to nikto sem nenakukne
Skúsim položiť otázku inak - dva rovnaké hydraulické piesty zapojené paralelne - chovajú sa ako diferencial? teda ten čo má menší odpor ide rýchlejšie a ďalej???
Skúsim položiť otázku inak - dva rovnaké hydraulické piesty zapojené paralelne - chovajú sa ako diferencial? teda ten čo má menší odpor ide rýchlejšie a ďalej???
Samozřejmě, ale to jsme probírali již před mnoha lety. Zase jsi nedával pozor.
Nemáme nejaký link? hladanie nejde a blúdim medzi forami už dosť dlho a k ničomu som sa nedostal. Len z hydraulického hladiska, či je možné to nejako ošetriť. Ani Terablick na hydraulika.tode.cz sa tým nezaoberá.
Hydraulickými valcami to bude dosť zložité. Ja som niekedy uvažoval že si urobím natáčaciu prednú nápravu ako má New Holand systém riadenia Supersteer. Tam je to ovládané jedným servovalcom a je to prepákované. Tak ten valec jedným pohybom otáča kolesá v zvyslich čapov a celá náprava sa posunie- natočí o pár CM. Od oboch kolies ku konzole nápravy boli dve spojovacie tyče ktoré to posúvali.
Len ta jedná fotka mi z toho ostala.
Len ta jedná fotka mi z toho ostala.
V originale to má Antonio Cararro, tie isté modely čo majú aj otočné pracovisko vodiča.
Takže - aj keď odozva bola minimalna, aspoň kolega ITS mi pošepkal myšlienku nerobiť to čisto hydraulicky, ale kombinovane. Takže podvozok bude klbový riadený hydraulicky a natáčanie zadnej nápravy bude mechanické od predku.
Co třeba tady:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?t=4947
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?t=4947
Žádný experiment nelze považovat za naprostý nezdar - vždy může totiž posloužit jako varovný příklad.
Ďiky moc nejde hladanie a tak som sa k tomu nevedel dopátrať.