Nastavení pluhu na orání
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Nastavení pluhu na orání
presne to napadlo aj mna ze to vyzera suche a ked je troska tupsie ostrie tak to nechce ist plochou ostria do zeme. Potom ked je sucho tak dotazit pluh ale to uz je take no...
Za sucha a horších ostří jsem zvednul poslední radlici, ale nechal ji na pluhu a pluh šel krásně do země.
Nevedeli by ste ešte raz sem niekto postnúť tú knihu o nastavení pluhov? Bola na druhej stranke tohto tematu , ale zmizla. Ja som to mal aj stiahnuté, ale tiež mi skapal HDD a tak teraz to neviem nikde najsť.
Pošlem ti to
Ostri mam fungl nove a s tou zadni radlici me to taky napadlo ale potrebuju odoravat u plotu.... dnes.jsem na to koukal a levy cep pujde otocit dovnitr tim doresim to dohazovani predni radlice a na radu vladimirka zkusim na zelko navarit dlato abych mohl pluh naklopit do zahonu kvuli zaklapeni. Jinak za to ze je to suche si muzu sam protoze jsem podmitku celkem trikrat kypril kultivatorem kvuli likvidaci plevelu tak se ani plas moc nemel o co oprit. Kazdopadne dekuji za rady jsem rad ze nejsem uplne blbej preci jen oram 80 hektaru rocne a do predlonska 1500 hektaru rocne.....
Stydím se za tuto zem
Opýtam sa tu, lebo je to o nastavovaní pluhu . Idem ten moj prerábať a tak neviem
musí byť tento nastavovací bod na konkretnej strane? ak ano tak kde pri pravých pluhoch. Totiž najlahšie by som mal odrezať tretí bod a otočiť to dolu hlavou aby mi lepšie sedela poloha spodných ramien traktora. Len tým pádom by to nastavenie prišlo na druhú stranu.
musí byť tento nastavovací bod na konkretnej strane? ak ano tak kde pri pravých pluhoch. Totiž najlahšie by som mal odrezať tretí bod a otočiť to dolu hlavou aby mi lepšie sedela poloha spodných ramien traktora. Len tým pádom by to nastavenie prišlo na druhú stranu.
Taky bych poprosil poslat knihu. Děkuji
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
Na fotce není vidět jak je to zapojené, myslím seřizuje na pluhu zalomenou hřídel, poté ještě na traktoru.
Oreb-ní podmínky jsou ideální dnes jsem oral, spíš bych to viděl na tupé ostří nebo opotřebované ostří: chybí materiál.
Prohnuté ostří je dnes fatamorgána, dneska uříznou je rovný plecháč.
Oreb-ní podmínky jsou ideální dnes jsem oral, spíš bych to viděl na tupé ostří nebo opotřebované ostří: chybí materiál.
Nie je to klasická zalomená hriadel. Okopíroval som to z fotky čo sem dával JiříSBS, Posúva to jedno uchytenie v rameni traktora a teda tým naklápa pluh do brázdy a von z nej. Velmi podobne to má aj polský Wirax.
Jasne a podminky jsou tedy idealni ve vesech pudach a vsude na svete?thovt píše: ↑ned říj 24, 2021 6:55 pm Na fotce není vidět jak je to zapojené, myslím seřizuje na pluhu zalomenou hřídel, poté ještě na traktoru.
Stydím se za tuto zem
Dane, díky moc.