František 4011
Moderátor: Lukashil
Re: František 4011
Rozměry jsou 290x130m a bočnice 50cm. Mailer sem sehnal dvojčinný 5t vlečky tak snad bude stačit
Jestli máš nějaké fotky vlečky tak klidně pošli ať se mam čím inspirovat
Jestli máš nějaké fotky vlečky tak klidně pošli ať se mam čím inspirovat
Sám bych ti to do vlákna nedal. Je to tvoje, já žádný vlákno nemám. Ale když chceš,mrkni na odkaz, který ti dám a pak to klidně smaž. Je tam toho víc.
Já to mám 225 x 135 x37. Nízké bočnice jsem dal proto, že to má vyšší kola,tak aby se lépe nakládalo. Pokud chci naložit víc, dělám nádstavky. Tys to udělal z celého rámu, já jsem to fikl pár cm za zadnim držákem péra a vevařil zadní účko z pořádného matrošu. Majler mám z muliny a úhel sklápění 45°. Na fotce není že jde oddělávat i přední čelo a také komplet opěrné kolečko. To jsem dodělal jako říditelné,tak že si to poměrně lehce potahuji když potřebuji. Hoj.
https://lojzek92.rajce.idnes.cz/Maly_pr ... ku_PAJ_1./
Já to mám 225 x 135 x37. Nízké bočnice jsem dal proto, že to má vyšší kola,tak aby se lépe nakládalo. Pokud chci naložit víc, dělám nádstavky. Tys to udělal z celého rámu, já jsem to fikl pár cm za zadnim držákem péra a vevařil zadní účko z pořádného matrošu. Majler mám z muliny a úhel sklápění 45°. Na fotce není že jde oddělávat i přední čelo a také komplet opěrné kolečko. To jsem dodělal jako říditelné,tak že si to poměrně lehce potahuji když potřebuji. Hoj.
https://lojzek92.rajce.idnes.cz/Maly_pr ... ku_PAJ_1./
Ta se ti povedla video jsme náhodou našel už dřív na YouTube moc se mě líbila.
Co ty listové pera neměli jsi sněma problém při zatížení ? My jsme nápravu raději dali na pevno, měly jsme strach ať ty pružný neotáčíme
Co ty listové pera neměli jsi sněma problém při zatížení ? My jsme nápravu raději dali na pevno, měly jsme strach ať ty pružný neotáčíme
Taky jsem uvažoval že ji dám natvrdo. Už jen proto, že by to nebylo tak vysoké. Pak jsem od toho upustil, že náprava nebude tak trpět,taky práce navíc a taky aby majler nebyl u země.( To jsem ještě neměl ten z muliny,ale z Avie.) Teď toho nelituji. Nejsou to žádné pružiny,ale pevné péra, které 20 metráků hravě zvládnou.( I víc). Navíc se to v terénu naložené chová bezvadně. Na druhou stranu tá náprava má taky své meze které nemá cenu pokoušet. Máme ještě jednou vlečku (290 x 180 x 40) na nápravě z 5ti tuny na 15kách kolech. Bez pér-natvrdo. 30 metráků naloženo,trocha větší rychlost na polňačce,jedna větší díra a uleťela jak řepa. Hrozně se mi líbí když sleduji inzeráty kde se prodávají vlečky doma dělané,jak si je jejich majitelé hodnotí co se týče nosnosti. Hujda na 13náctkách kolech a napíše nosnost 2,nebo 3 tuny. Přitom kdyby na to naložili dva plné 1000l barely,(poctivé 2 tuny),tak by je to rychle přivedlo do reality.
To máš pravdu, taky to nějak přetěžovat nechci ale kdyby to zvládlo 2,5 t tak bych se nezlobil.
Taky když se dívám na ty inzeráty co tam píšou tak se divím Původně jsme chtěli něco koupit ale rovnou se nic zajímavého neobjevilo
Taky když se dívám na ty inzeráty co tam píšou tak se divím Původně jsme chtěli něco koupit ale rovnou se nic zajímavého neobjevilo
Pěkné. Myslím, že dobře poslouží. Zdá se mi, že péra jsou zachována. Pokud by se péra dala pryč a šasi položilo na osu,majler by se tahal po zemi. Ať se daří.
Pekna vlecka. Kolko ti tlaci traktor vzduchu??? Ak ti tlaci nad 7 tak preto ti to neodbrzdilo. Na takuto supravu staci 5,9-6.
Díky pera jsou zachované, ale na pevno. Jsou vyztužené na více místech
Tlačí na 5,5, tak jsem vymontoval rozvaděč protože vůbec neragoval ani na ruční za brždění/odbrždění
Tlačí na 5,5, tak jsem vymontoval rozvaděč protože vůbec neragoval ani na ruční za brždění/odbrždění
To se podá.(Ty brzdy.)Taky jsem musel ten rozvaděč komplet rozebrat,vyčistit a poléčit vazelinkou.Byl celej zasranej tím bílým vysráženým sajrajtem který tam zaschl a zatvrdl.
Chodí bezvadně
Chodí bezvadně