Malá vinice
Re: Malá vinice
To: CB750
Až teď jsem si všiml dotazu na sloupky, dávám 2 výztuhy o průměru 12 mm, beton asi slabší než 400, plastifikátor jsem dával ( BASF), ale neměl jsem s ním dobrou zkušenost, tak teď raději bez, vibruji poklepem kladivem, do zavadlého betonu vkládám hmoždinky na připevnění izolátorů ( sloupky jsou na ohrazení pastvin).
Na podzim jich vždy nasekám okolo stovky, na jaře vyměním místo dřevěných a pořád dokola.
Až teď jsem si všiml dotazu na sloupky, dávám 2 výztuhy o průměru 12 mm, beton asi slabší než 400, plastifikátor jsem dával ( BASF), ale neměl jsem s ním dobrou zkušenost, tak teď raději bez, vibruji poklepem kladivem, do zavadlého betonu vkládám hmoždinky na připevnění izolátorů ( sloupky jsou na ohrazení pastvin).
Na podzim jich vždy nasekám okolo stovky, na jaře vyměním místo dřevěných a pořád dokola.
Vladimíre, nechodí ti na hrozny vosáci? Doma na zahradě máme rané odrůdy, tak jak to uzrálo, tak se na to hned vrhly vosy. Takže vše posbíráno. Něco snězeno, něco presováno.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
...Leo , jediným škůdcem na hroznech jsem já .
Taky se snažím předběhnout vosáky..
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
mě předběhla jákási šedá sviňa, irsai sem odpiskal, hroznů hafol, ale nepoživatelny, šedý povlak, to samy mramornyi, jediny co se dá tak je čabaňská perla. Z odhadované úrody cca150kg, když sklidim 10kilo tak budu rád. Pro odborníky co je to zač ten šedé povlak a čím to stříkat? Listy měly na sobě jakoby puchýřky a ze spodu v nich bílé silné povlak.
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
Zetor 5718
Nešly na tebe mrákoty? Já jsem se kdysi pokoušel taky o vlastní hrozny - stolní, ne moštové. a pamatuji si, že mi kamarád říkal: rodí jednoleté na dvouletém (myšleno dřevo) na dva výhony ( plus jeden záložní, kdyby přišli zmrzlí). A jestli chceš mít kvalitu a ne kvantitu, tak nechávej jen ty nejhezčí hrozny, takové ty "zapšklé" stříhej, jenom ubírají sílu, a vystříhávat tzv. pazuchy
...letos už jsem byl v klidu , ale loni jsem myslel , že to přehnal.
Roman: Trochu neskoro... Ale pravdepodobne Perenospora
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
No a co na to? kdy to stříknout?
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
Zetor 5718
to mě taky zajímá, taky nám vloni zlikvidovalo úrodu
My sme tuším že kuprikolom, tesne pred kvitnutím
A potom nejak po odkvitnuti, a keď moc pršalo
A potom nejak po odkvitnuti, a keď moc pršalo
...stačí jen pohledat na netu . Třeba tu : http://www.vinarskepotreby.cz/agrochemi ... isen-seda/
Vladimírku, veď hej, ale
Niečo si pamätám,
Čo ma tata učil, nieje toho veľa
Veď vieš ako to býva,
Aaaa, načo mi to bude, jedným uchom dnu a druhým von...
Niečo si pamätám,
Čo ma tata učil, nieje toho veľa
Veď vieš ako to býva,
Aaaa, načo mi to bude, jedným uchom dnu a druhým von...