Boj s úřadem
Boj s úřadem
Ahoj kluci potřebuji radu co se týče změny územního plánu. Jedná se o to že zřejmě obec porušila vyhlášku a nechala aby si nový majitel postavil barák za hřbitovem. Dle mého nejspíš musí být nějaká ochrana zóna v jaké vzdálenosti se může stavět. Aby se to neopakovalo chtějí z druhé strany kde mám já a dalších 6 sousedu zahradu, změnit územní rozhodnutí a vyhlásit zelenou zónu. Jedná se zhruba o 20-30m pozemku kde nebude cokoli možné postavit. Jelikož mám 3 dospělé děcka je možné ,že se některý z nich rozhodne v budoucnosti postavit barák ale bohužel kvůli zelené zóně to už nepůjde. Údajně jsem se dozvěděl ,že i když budu chtít pozemek prodat tak obec na základě změny územního plánu bude mít přednostní právo.
Tak a teď babo raď jak se mám bránit 20 je sezení tak bych chtěl být nějak připraven.
http://vasektomil.rajce.idnes.cz/Nasten ... py1_LI.jpg
To modré je údajně to co chtějí vyj´hlásit za zalenou zonu.
Tak a teď babo raď jak se mám bránit 20 je sezení tak bych chtěl být nějak připraven.
http://vasektomil.rajce.idnes.cz/Nasten ... py1_LI.jpg
To modré je údajně to co chtějí vyj´hlásit za zalenou zonu.
Re: Boj s úřadem
Mě takhle změnili na zelenou zónu cca 2000m pozemku a udělal jsem proti tomu úplné hovn.... a to jsem nebyl sám, ale asi 5 pozemků vedle sebe.
Se změnou územního plánu mám ještě bohaté zkušenosti z okresu kde jsem kdysi bydlel a chtěl postavit barák - po pár letech, hromadě odvolání apod, jsem to vzdal a přestěhoval se jinde. Jaké čachry se děly na úřadě pro známé a kamarády z toho by jeden blil!!
Přeju hodně štěstí, ale pokud tam nemáš známé nebo si nenajmeš někoho kdo v tom umí chodit, tak si s tebou vytřou prde..., alespoň taková je moje zkušenost.
Se změnou územního plánu mám ještě bohaté zkušenosti z okresu kde jsem kdysi bydlel a chtěl postavit barák - po pár letech, hromadě odvolání apod, jsem to vzdal a přestěhoval se jinde. Jaké čachry se děly na úřadě pro známé a kamarády z toho by jeden blil!!
Přeju hodně štěstí, ale pokud tam nemáš známé nebo si nenajmeš někoho kdo v tom umí chodit, tak si s tebou vytřou prde..., alespoň taková je moje zkušenost.
Podle mě je to naprostej nesmysl. Hřbitov a Vaše zahrady odděluje cesta, takže přímá návaznost na hřbitov ani nic jinýho není. Každá změna územního plánu musí projít veřejným zasedáním zastupitelstva a musí ji zpracovat autorizovanej architekt. Určitě bych na to zasedání zastupitelstva šel a zároveň podal písemný oficiální protinávrh změny, protože Vám to znehodnotí pozemky. Ideální podat společně za všechny a aby to sepsal někdo, kdo tomu rozumí. Změna trvá cca rok až dva a nelze ji provést jen tak bez souhlasu majitele (možná jsou vyjímky v nějakých případech veřejného zájmu atd., ale pak to musí řešit podle mě soud). Je na to oficiální postup, doporučuji se informovat na místě příslušném stavebním úřadě, nebo dojít za nějakým architektem, ten by to měl vědět.
Problém je právě v tom, že takovéto změny územního plánu jsou plně v kompetenci zastupitelstva obce, takže je ve většině případů lze provést bez souhlasu majitele pozemků. Něco principem podobného jsem kdysi řešil a dopadlo to víceméně dobře jen díky tomu, že s OÚ byla relativně rozumná řeč. Kdyby si postavili hlavu, nenadělal bych proti tomu asi nic. Na Tvém místě bych se snažil nějak rozumně domluvit (vím, že se to snadno řekne), a určitě bych nevynechal žádné jednání, které s tím bude souviset.
Pozor pokud vím tak existuje územní plán obce a to je víceméně studie jak bude vypadat rozvoj obce a jiná věc je územní plán státu a tam je problém se změnami. V něm právě se musí žádat o změnu pokud pozemek není stavební parcela a chce se tam stavět. To samé i s převodem pozemku na jinou kategorii.
U nás se schyluje už ke třetí změně územního plánu zastupitelstvem a jak to tu někdo popsal. Hold lidi tlačí. Úplně nejlepší je, když na změně má zájem z nějakého důvodu i obec,(jako tentokrát) tak se s tím svést, ale jede to. I tak. Stejně si myslím, že je to všechno ku hovnu a nanic- územní lán jak se bez něho sto let dozadu vůbec mohlo žít? Pičoviny a bigbít. Pokud se nezajímáš, nikdy se nic nedozvíš i když se to týká tvého pozemku a ještě to je tvoje chyba, protože nečteš tu jejich Nastěnku. Já tomu vůbec nerozumím, ale pokud se něco týká mých nemovitostí a někdo s tím něco zamýšlí či mě chce jinak omezit, měl by se ozvat on - ze slušnosti, nebo to je u mě slušnost a ne že nějakej ing. arch. z Chmutova něco nakreslí na Zlínsku protože si ho někdo najal a ví o tom úplný hovno. Já se tady s tímto přístupem jen těžko smiřuju i když je to legální přístup a zákonem posvěcený. To aby člověk obrážel zastupitelstva a sledoval, i když ty jejich rypáky nechce vidět a četl Nastěnku stavebního úřadu aby neprohrál.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
1. Najmi si někoho, kdo tomu rozumí a bude pracovat pro tebe.
2. Proc jsou na tom obrázku ty čáry dvě? Co to tedy přesně znamená?
3. Jak územní plán vymezuje využití těch parcel teď?
4. Chystá se opravdu změna uzemního plánu nebo se chystá uzemní rozhodnutí, vymezující ochranné pásmo? To je velký rozdíl.
5. I tak by docela značná část těch zahrad zůstala nezměněná, takže dům by nemohk být hned u silnice.
H.
2. Proc jsou na tom obrázku ty čáry dvě? Co to tedy přesně znamená?
3. Jak územní plán vymezuje využití těch parcel teď?
4. Chystá se opravdu změna uzemního plánu nebo se chystá uzemní rozhodnutí, vymezující ochranné pásmo? To je velký rozdíl.
5. I tak by docela značná část těch zahrad zůstala nezměněná, takže dům by nemohk být hned u silnice.
H.
Určitě bod číslo 1. Umí v tom chodit. Já zvolil nějaké advokáty z Brna. Jen na rady,moc peněz to nestálo a situace se díky jednomu dopisu co mi napsali pro obec otočila úplně jiným směrem.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Jasný, pokud nemáš někoho, kdo tomu fakt rozumí a poradí Ti grátis a na obci hrajou nějakou hru, tak si někoho najmi. Já jsem u nás obecní radě/zastupitelstvu a všechno je o rozumné domluvě. Zase na druhou stranu někteří občané si myslej, že koupěj pole za 3Kč/m2 a ze všeho pouhou žádostí na změnu ÚP nasekaj stavební parcely po 500Kč/m2 Takže i to je třeba krotit. Bohužel asi Ti těžko poradíme, neznáme celý pozadí týhle akce
filo: To co je modré chtějí zabrat.
Já bych využil stávající územní plán.
Jestli chápu dobře tak je to nyní území zastavitelné.
Tak si projdi stavebním řízení, třeba na chatku či garáž či dům či něco jiného co tam chceš stavět. Budeš mít vydané platné stavební povolení, to můžeš prodlužovat až do doby, kdy začneš doopravdy stavět.
Měl jsem podobný problém, kdy mi tam nadřazený krajský úřad chtěl načmárat energetická zařízení a změnit ze zastavitelného území na ochranné pásmo en. zařízení, tak jsem je předběhl,využil stávající územní plán, postavil tam dům a teď mají na věky věků útrum.
Jinak u nás na stavebním úřadě jsou skvělí lidé a vždy poradí jak na úředního šimla.
Jestli chápu dobře tak je to nyní území zastavitelné.
Tak si projdi stavebním řízení, třeba na chatku či garáž či dům či něco jiného co tam chceš stavět. Budeš mít vydané platné stavební povolení, to můžeš prodlužovat až do doby, kdy začneš doopravdy stavět.
Měl jsem podobný problém, kdy mi tam nadřazený krajský úřad chtěl načmárat energetická zařízení a změnit ze zastavitelného území na ochranné pásmo en. zařízení, tak jsem je předběhl,využil stávající územní plán, postavil tam dům a teď mají na věky věků útrum.
Jinak u nás na stavebním úřadě jsou skvělí lidé a vždy poradí jak na úředního šimla.