Borin - fréza M6 Nakladač
Moderátor: DYK
Re: Borin - fréza M6
Ja riešim to isté....
Tak motor už běžííííí 2 hodiny se v tom kuchal profík a za těchto podmínek bych to sám opravdu nenastartoval... První byl problém s kompresí... Po sundání hlavy byli 3 poznatky... První byl, že motor je po vybrusu a od té doby nejel, druhý byl, že vrtání je 82 místo 80ti a hlavní, proč to nešlo nastartovat bylo, že pod hlavou bylo moc podložek... 2 podložky šli ven a už to vypadalo dobře... Napotřeti motor chytnu, ale brutálně houpal až do chcípnuti, problém byl, že byla pridřená regulační tyčka v objímce, za kterou tahají závaží pod remenicí, tak jsem vystružil díru v maticoobjímce a razantně se to zlepšilo. Po doplnění chybějícího směrovaciho plechu za větrákem z druhého motoru se freza složila a několikrát jsem ji nahodili na první dobrou. Motor už houpe mnohem méně a jen v některých otáčkách což by se mělo zlepšit provozem, jelikož freza stála cca 10-15let. Pokud ne, tak mám návod jak postupovat dále. Když poprvé chytla, tak ač nejsem bukvice jsem měl chuť opraváře obejmout
Chachaaaa super a byl to ten opravar kteryho myslim?
Nevím, koho myslíš. do hlavy ti nevlezu
Tak paráda - hned je veseleji
To ano, ještě koupit olej, udělat ovládání spojky a táhlo řazení a snad to brzo projedu
Štvalo mě to houpání motoru, tak jsem udělal úpravu čerpadla, která mi byla doporučena a i jsem jí ma pár fotkách motoru viděl...akorát jsem to vylepšil o šponovák, většinou je to pérko zaháknuté o něco...
Stále vymýšlím naviják...chtěl bych ho na předek, k přibližování kulatiny, popřípadě i k případnému nouzovému vyproštění... naviják bych chtěl dát klasicky na předek poháněný vývoďákem, který u mě nebude mít jiné využití, akorát přemýšlím nad převodem a nad konstrukcí...nevím, jestli udělat převod rovnou mezi vývoďákem a hřídelí, která by poháněla cívku navijáku, který by byl podél pod motorem a lano by se směřovalo kladkou na střed cívky, nebo od vývoďáku na hřídel 1:1 a dopředu šnekovku. Co myslíte, že je lepší ?
Borin píše:Štvalo mě to houpání motoru, tak jsem udělal úpravu čerpadla, která mi byla doporučena a i jsem jí ma pár fotkách motoru viděl...akorát jsem to vylepšil o šponovák, většinou je to pérko zaháknuté o něco...
Zaujimave riesenie. Aj moj motor kolisal v otackach, ak sa to bude opakovat aj po GO siahnem aj ja po takomto rieseni.
Čo nejde silou, pôjde ešte väčšou silou. Ak to nejde ani tak, treba si prečítať návod na používanie! :D
Řešení více - méně normální, když se podíváš na netu na fotky motorů 1d80, tak to je pomalu na všech, buď takováhle tažná pružina, nebo tlačná přímo na tyčce čerpadla
Okolnosti (záda KO) mě donutilo ke kroku, který původně v plánu nebyl, ale jelikož si potřebuji pomoci a po úvahách stavby kompletního nakladače s SPV ala UNC, které mám doma, jsem stavbu odložil z důvodu, že na komplet stroj nemám čas, tak "pod kudlu" se dostala M6... jestli to celé utáhne motor netuším, kdyžtak to budu muset řešit silnějším. Nečekám, že budu zvedat 400kg, ale i 200Kg by mě potěšilo...
Udělaš z toho lepší stroj než vyjel s výroby.
Motor ma dost síly, asi budeš přidělávat hydraulické čepadlo chtělo by to zvolit vhodným převodový poměr.
Maximalně budeš déle čekat ale nakonec to zvedne.
Motor ma dost síly, asi budeš přidělávat hydraulické čepadlo chtělo by to zvolit vhodným převodový poměr.
Maximalně budeš déle čekat ale nakonec to zvedne.
Moc děkuju, s převodem čerpadla to ještě bude laborování, ale to ještě chvíli bude trvat... Aktuálně řeším ramena, jestli jít cestou rovných jeklů, nebo to v některém místě udělat lomené, nevím, jaké to má výhody a nevýhody...nakladač budu mít na drobné teréní úpravy a občasné skládání/nakládání vidlema...
Re: Borin - fréza M6 Nakladač
Času moc není, ale po chvilkách se dělá... včera jsem přivezl výpalky na ramena, nevypadá to vůbec zle
Re: Borin - fréza M6 Nakladač
Sice to asi nikoho nezajímá, ale přidám další fotky