Borin - fréza M6 Nakladač

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
LukasPF

Re: Borin - fréza M6

#61 Nový příspěvek od LukasPF »

Ja riešim to isté....

Borin

#62 Nový příspěvek od Borin »

Tak motor už běžííííí :D 2 hodiny se v tom kuchal profík a za těchto podmínek bych to sám opravdu nenastartoval... První byl problém s kompresí... Po sundání hlavy byli 3 poznatky... První byl, že motor je po vybrusu a od té doby nejel, druhý byl, že vrtání je 82 místo 80ti a hlavní, proč to nešlo nastartovat bylo, že pod hlavou bylo moc podložek... 2 podložky šli ven a už to vypadalo dobře... Napotřeti motor chytnu, ale brutálně houpal až do chcípnuti, problém byl, že byla pridřená regulační tyčka v objímce, za kterou tahají závaží pod remenicí, tak jsem vystružil díru v maticoobjímce a razantně se to zlepšilo. Po doplnění chybějícího směrovaciho plechu za větrákem z druhého motoru se freza složila a několikrát jsem ji nahodili na první dobrou. Motor už houpe mnohem méně a jen v některých otáčkách což by se mělo zlepšit provozem, jelikož freza stála cca 10-15let. Pokud ne, tak mám návod jak postupovat dále. Když poprvé chytla, tak ač nejsem bukvice jsem měl chuť opraváře obejmout :D :D :D

mastnacek

#63 Nový příspěvek od mastnacek »

Chachaaaa super :) a byl to ten opravar kteryho myslim? :)

Borin

#64 Nový příspěvek od Borin »

Nevím, koho myslíš. do hlavy ti nevlezu :D

Daddy

#65 Nový příspěvek od Daddy »

Tak paráda - hned je veseleji :ano:

Borin

#66 Nový příspěvek od Borin »

To ano, ještě koupit olej, udělat ovládání spojky a táhlo řazení a snad to brzo projedu :)

Borin

#67 Nový příspěvek od Borin »

Štvalo mě to houpání motoru, tak jsem udělal úpravu čerpadla, která mi byla doporučena a i jsem jí ma pár fotkách motoru viděl...akorát jsem to vylepšil o šponovák, většinou je to pérko zaháknuté o něco...

Obrázek

Borin

#68 Nový příspěvek od Borin »

Stále vymýšlím naviják...chtěl bych ho na předek, k přibližování kulatiny, popřípadě i k případnému nouzovému vyproštění... naviják bych chtěl dát klasicky na předek poháněný vývoďákem, který u mě nebude mít jiné využití, akorát přemýšlím nad převodem a nad konstrukcí...nevím, jestli udělat převod rovnou mezi vývoďákem a hřídelí, která by poháněla cívku navijáku, který by byl podél pod motorem a lano by se směřovalo kladkou na střed cívky, nebo od vývoďáku na hřídel 1:1 a dopředu šnekovku. Co myslíte, že je lepší ?

čimo

#69 Nový příspěvek od čimo »

Borin píše:Štvalo mě to houpání motoru, tak jsem udělal úpravu čerpadla, která mi byla doporučena a i jsem jí ma pár fotkách motoru viděl...akorát jsem to vylepšil o šponovák, většinou je to pérko zaháknuté o něco...

Zaujimave riesenie. Aj moj motor kolisal v otackach, ak sa to bude opakovat aj po GO siahnem aj ja po takomto rieseni.
Čo nejde silou, pôjde ešte väčšou silou. Ak to nejde ani tak, treba si prečítať návod na používanie! :D

Borin

#70 Nový příspěvek od Borin »

Řešení více - méně normální, když se podíváš na netu na fotky motorů 1d80, tak to je pomalu na všech, buď takováhle tažná pružina, nebo tlačná přímo na tyčce čerpadla :)

Borin

#71 Nový příspěvek od Borin »

Okolnosti (záda KO) mě donutilo ke kroku, který původně v plánu nebyl, ale jelikož si potřebuji pomoci a po úvahách stavby kompletního nakladače s SPV ala UNC, které mám doma, jsem stavbu odložil z důvodu, že na komplet stroj nemám čas, tak "pod kudlu" se dostala M6... jestli to celé utáhne motor netuším, kdyžtak to budu muset řešit silnějším. Nečekám, že budu zvedat 400kg, ale i 200Kg by mě potěšilo...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

thovt

#72 Nový příspěvek od thovt »

Udělaš z toho lepší stroj než vyjel s výroby.
Motor ma dost síly, asi budeš přidělávat hydraulické čepadlo chtělo by to zvolit vhodným převodový poměr.
Maximalně budeš déle čekat ale nakonec to zvedne.

Borin

#73 Nový příspěvek od Borin »

Moc děkuju, s převodem čerpadla to ještě bude laborování, ale to ještě chvíli bude trvat... Aktuálně řeším ramena, jestli jít cestou rovných jeklů, nebo to v některém místě udělat lomené, nevím, jaké to má výhody a nevýhody...nakladač budu mít na drobné teréní úpravy a občasné skládání/nakládání vidlema...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Borin

Re: Borin - fréza M6 Nakladač

#74 Nový příspěvek od Borin »

Času moc není, ale po chvilkách se dělá... včera jsem přivezl výpalky na ramena, nevypadá to vůbec zle :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Borin

Re: Borin - fréza M6 Nakladač

#75 Nový příspěvek od Borin »

Sice to asi nikoho nezajímá, ale přidám další fotky ;-)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“