Vertikulátor (vertikutátor) zkušenosti, rady
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Vertikulátor (vertikutátor) zkušenosti, rady
tak jsem se sekl na dalším problému. Chtěl jsem mít záběr 1100mm, ale zdaleka nemám takové rovné plochy jako na hřišti. Atk ještě špekuluju, že bych udělal jakoby půlený (2x 550mm každý na své ose), ale hnaný pasivně...........to by lepší kopírovalo terén........
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Tady na tom videu mají nový zahradní traktory Countax, který jsou známý tím, že mají aktivní sběrač posečený trávy, jakousi výměnnou kazetu mezi smetákem a vertikutátorem.
Pokud by mě Drahuše ukecala, abych na dvoře založil a udržoval "trávník", asi bych nějakej ten provzdušňovač taky potřeboval. Dělat výměnnou kazetu se mi zdá moc složitý. Spíš bych šel cestou (pokud budu neodbytně nucen ), že bych stávající skříň se smetákem zachoval jak je,
a sehnal jinou skříň, do které bych vytvořil hřídel s česacíma kudlama...buď i se sběrným košem, nebo bych napasoval závěs na použití stávajícího. Tím by vyčasenej bordel byl zároveň i sbíranej.
Jo když už jsem u toho vyčesanýho materiálu, dáváte to normálně na kompost? Nebo to tam nepatří, že by tam mohli být nějaké škodlivé mechy, nebo nějaké netlející zbytky?
Pokud by mě Drahuše ukecala, abych na dvoře založil a udržoval "trávník", asi bych nějakej ten provzdušňovač taky potřeboval. Dělat výměnnou kazetu se mi zdá moc složitý. Spíš bych šel cestou (pokud budu neodbytně nucen ), že bych stávající skříň se smetákem zachoval jak je,
a sehnal jinou skříň, do které bych vytvořil hřídel s česacíma kudlama...buď i se sběrným košem, nebo bych napasoval závěs na použití stávajícího. Tím by vyčasenej bordel byl zároveň i sbíranej.
Jo když už jsem u toho vyčesanýho materiálu, dáváte to normálně na kompost? Nebo to tam nepatří, že by tam mohli být nějaké škodlivé mechy, nebo nějaké netlející zbytky?
Sekací traktůrek Hayter H1842.....V podstatě Countax z roku 1995
Babetta 207 chopper....................Prostě brutální mašina
UNC 045 Detvan.........................Nakladač malý, ale šikovný
Babetta 207 chopper....................Prostě brutální mašina
UNC 045 Detvan.........................Nakladač malý, ale šikovný
Já to dávám celá léta na kompost a nikdy s tím nebyl problém.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.