Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Antony30011
Kontaktovat uživatele:

Re: Svářecí technika

#3826 Nový příspěvek od Antony30011 »

trikko

#3827 Nový příspěvek od trikko »

Aký najhrubši materiál si zvaral ? Nemáš fotku pár zvarov len tak pre oko ? Skúsim si spraviť výlet asi o ním na predajni :)
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3828 Nový příspěvek od Antony30011 »

Já mám tuhle ve verzi 160 mig/mag mma. Tady tu 250tku ale někdo z fóra taky má. On se ozve :-)

GeorgTK

#3829 Nový příspěvek od GeorgTK »

Zdravím všechny.
Jelikož zvažuju nákup nové samostmívací kukly, měl bych dotaz, jestli někdo nemá zkušenosti s Lincoln Electric Viking 3350 4C nebo asi stejný filtr je v Kowax KWX820. Zajímají mě zkušenosti, postřehy, názory. Vím že je asi vyrobena v Číně, ale podle testů (které se samozdřejmě dají koupit) nevypadá špatně. Na svarforu moc info není, na zahraničních forech ji celkem chválí.
Díky.
TZ-4K-20 + H357XPG nabízím vše k prodeji: https://georgtk.rajce.idnes.cz/Na_prodej/

exot
Kontaktovat uživatele:

#3830 Nový příspěvek od exot »

trikko píše:Aký najhrubši materiál si zvaral ? Nemáš fotku pár zvarov len tak pre oko ? Skúsim si spraviť výlet asi o ním na predajni :)
S takovougle masinou klidne svaris 40 kotlak jen to bude trvat drtek dyl nez masinou co ma 400 A .Na druhou stranu je vyhoda ze pokud s ni budes snurkovat(delat housenky bez rozkyvu) tak bude min vneseneho tepla a tim padem mensi deformace.Nicmene takovehle sily (obecne nad 25 mm) by se mely tak jako tak predehrivat na100-150°C.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

trikko

#3831 Nový příspěvek od trikko »

V práci mastim zvary kút 305 processor len myslím že doms by som ju asi nevyužil tak premýšľam o niečom menšom :)

Radia mi aj esab caddy mig200 len neviem čo si otom myslieť :-/

Sender

#3832 Nový příspěvek od Sender »

Nestačila by OMI 206 ?

Sadra17

#3833 Nový příspěvek od Sadra17 »

trikko píše:V práci mastim zvary kút 305 processor len myslím že doms by som ju asi nevyužil tak premýšľam o niečom menšom :)
dělá se i slabší verze 8)
malej traktorista v malým traktoru

trikko

#3834 Nový příspěvek od trikko »

Omi som mal v bývalej práci kde sme zvarali kontajneri a s cloosom u mňa najhoršie zváračky stále sa o tomu volal servis stále to chcipalo , najlepšia bola formig radosť zvarat len na doma by to zbytočný luxus :(

Jj viem že kit sa robí aj slabší ale chcem skúsiť aj niečo iné trošku menšie :) dosť ma láka ten esab caddy :) takže kto vie o niečom dobrom za rozumný peniaz a nové tak šup :friends:

trikko

#3835 Nový příspěvek od trikko »

Hoši Alfa in abc164 čo nato hovoríte porovnatelne s tým jasicom? samozrejme mám ju možnosť mať za polovičnu cenu jasica :)

ota

#3836 Nový příspěvek od ota »

No já myslel, že by bylo dobré spíš svářečku na 380V než na 220V co je ta ABC 164 Alfina. Kdysi jsme měli podobné v práci a stály v koutě, nikdo s tím nevařil. Byly to asi starší modely než ten co píšeš. Neměly jsště vytažený ty plastoví řidítka v předu. Ale byly slabé a ve větším svářecím proudu to koktalo a musel být silnější jistič a nebo vytažená z 380V zásuvky přechodka. Tahalo se to jen na opravy, protože to nebylo tak těžký jako normální mašina. Takhle s tím doma šmoulat nějakou karosařinu asi jo, ale vařit silnější placku nic moc. Stejně být Tebou, zvyklej na silnější mašinu, šel bych do staršího osvědčenýho stroje, kterejch se po netu motá v inzercích spousty.

trikko

#3837 Nový příspěvek od trikko »

Máš pravdu v práci mám kita procesor a to je iná liga ale na doma tu mašinu nevyuzijem tak sa musím zvoliť kompromis ešte ani dielňu nemám takú veľkú takže uvidíme mám týchto horúcich kandidátov :)

Akurát u tej omi 206 ma serie že není na veľké cievky :( ale nevadi. Takže ktorú z týchto dvoch? :)

http://www.zvartop.sk/product.php?id_product=864
http://www.zvartop.sk/product.php?id_product=722

Joe66

#3838 Nový příspěvek od Joe66 »

Z odbockovych masin by som zobral radsej kutreberger tu 2200-ma 4kladku + daju sa pouzit 15 az 18kg cievky a obluk je oproti omi206 taky maksi. Ale na tvojom mieste by som radsej isiel do osvedcenej invertorovej masiny jasic 250 a budes urcite nadmieru spokojny :)

trikko

#3839 Nový příspěvek od trikko »

2200 som bol dnes skúsiť u známeho a nejak extra má neoslovila , celkový dojem je bohvie aký veľká neforemna k... A hlavne to regulovanie je hrôza teda čakal som že bude lepšia :( zajtra mám dohodnutý test omk206 tak uvidíme . Kit na 4kladku ale omi má na 2kladke hnane aj horné prítlačné koliesko :) a vraj u omi existuje aj nejaka redukcia na veľké cievky tak som zvedavý :)

Na montáže nosím zo sebou MMA invertor takže to ma netrápi tento. Problém mám vyriešený toto bude čisto len na dielňu poprípade to pretiahnem do veľkej haly ked sa bhde zvarat nejaká väčšia konštrukcia :)

Toho jasica by som musel skúsiť a neviem kto by ho mal v mojom okolí :-/

Ronny

#3840 Nový příspěvek od Ronny »

Myslis tuto http://www.zvaracka.eu/kit-2200-standard ?? Čo sa ti nanej nepačilo ??

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“