TN-4K2-10
Re: TN-4K2-10
Chlapi, nevíte kde na převodovce je kontrolní šroub hladiny oleje? Hledal jsem hledal, ale nenašel
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Je to u čepu páky uzávěrky nápravy, pohled na PTO na pravé straně.
Díky, už jsem to našel. Rafinovaně schovaný malý šroubek
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Ahoj,
konečně velké fotky, je i vidět nové hydraulické čerpadlo.
konečně velké fotky, je i vidět nové hydraulické čerpadlo.
Paráda Jak se s tím dá zatáčet, když je to tak naložené? Jde to v pohodě?
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Naloženej zatáčí jako praga v3s musíš točit kolama za jízdy. Na místě to taky jde ale těžko.Jinak maximální spokojenost,to dřevo je lehký zatočí stou trochou i na místě.Hlína a štěrk se na místě utočit nedá,to dřív něco ukroutíš.Když jedu občas dobře naloženej, tak jen opatrně, aby mi veterán dlooouho vydržel http://s11.postimg.cc/9btsx600j/P7192820.jpg
Proc ma tnko tu korbu tak proklate vysoko, je to nesikovny, jinak paradni stroj.
To je pravda,ale vzhledem k tomu že je korba jen na 800 kg, tak to stačí.Na lehký a objemný věci, jako dřevo je to blbý,protože nejde vidět na cestu i když sedíš docela vysoko.Proto jsem si vyrobil na dřevo vyvážečku, se kterou se parádně protáhnu lesem mezi stromy a na výšku naložím o cca 15-20 cm dřeva víc.Takže 2m TN a 2m ANSka a valím 4m a to se dá
Ta korba by šla níž,ale musel bys vymyslet nový držáky a místo pístnice mailer abys ji neurval,když je tak vysoká.Už jsem o tom dumal,ale zavrhl jsem to.Připouštím že myšlenka třístraného sklápěče mě neopustila.Nechce se mi jen vyrábět přední pant a prznit originál držák.Snažím se stroj vylepšovat a pokud možno zachovat v původních dílech.
Taky by snížené korbě zavazely přední kola při sklápění, svou šířkou dost nabíhá.Deformovali by se bočnnice.Již několikrát se mi to stalo.
Ta korba by šla níž,ale musel bys vymyslet nový držáky a místo pístnice mailer abys ji neurval,když je tak vysoká.Už jsem o tom dumal,ale zavrhl jsem to.Připouštím že myšlenka třístraného sklápěče mě neopustila.Nechce se mi jen vyrábět přední pant a prznit originál držák.Snažím se stroj vylepšovat a pokud možno zachovat v původních dílech.
Taky by snížené korbě zavazely přední kola při sklápění, svou šířkou dost nabíhá.Deformovali by se bočnnice.Již několikrát se mi to stalo.
Jo, vyvážečka je šikovná Třístrannou sklopku bych taky vůbec neřešil, ta korba zase není tak robustní, a vyklápění dopředu by bylo na ní celkem hodně. A hlavně bych se nedivil, kdyby při vyklápění dopředu ten traktor šel na bok. Alespoň při rozchodu kol užším jak maximální. přece jenom korba je dost vysoko a jak by se ještě zvedla...těžiště by bylo nad rámem.
Teď se objevilo v inerci jedno TN za 25. Už je upravované, s tím by se daly dělat divy Já mám TN celé v originálu, takže se taky snažím traktor samotný dát do původního stavu a vymýšlím jen nářadí.
Teď se objevilo v inerci jedno TN za 25. Už je upravované, s tím by se daly dělat divy Já mám TN celé v originálu, takže se taky snažím traktor samotný dát do původního stavu a vymýšlím jen nářadí.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
pošli prosím odkaz na ten inzerát dík.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Ten je pěknej a s trojtou hydraulikou Kluci berte ho někdo kdo ho využije, třeba tuším mastnˇáček ho chtěl dělat z TJ6,5.Cenově a časově si myslím vyjde tento levněji.
Tome s tou korbou si dovoluji oponovat,protože první kusy TN v roce 1963 se vyráběly pouze sklopné vpřed.A myslím si že se to s roztaženýma kolama nemohlo převrátit.Ta korba a hydraulika taky snese víc jak 800kg.Otázkou je proč se od toho upustilo a vyráběli jen s bočním sklápěním.To už se asi nedozvíme,protože pamětníci nejsou.
Zajímavý je že se asi standardně vyráběli bez hydrauliky a tu si tam zákazníci dobastlili sami doma.Jinak si nedovedu vysvětlit ty ovládací prvky rozvaděč na jiném místě a jinou nádrž jsem už viděl na třech strojích.Nebo ta hydraulika byla tenkrát drahá a nedostupná??????
Tome s tou korbou si dovoluji oponovat,protože první kusy TN v roce 1963 se vyráběly pouze sklopné vpřed.A myslím si že se to s roztaženýma kolama nemohlo převrátit.Ta korba a hydraulika taky snese víc jak 800kg.Otázkou je proč se od toho upustilo a vyráběli jen s bočním sklápěním.To už se asi nedozvíme,protože pamětníci nejsou.
Zajímavý je že se asi standardně vyráběli bez hydrauliky a tu si tam zákazníci dobastlili sami doma.Jinak si nedovedu vysvětlit ty ovládací prvky rozvaděč na jiném místě a jinou nádrž jsem už viděl na třech strojích.Nebo ta hydraulika byla tenkrát drahá a nedostupná??????
Encyklopedie traktoru
https://www.ereading.cz/nakladatele/dat ... review.pdf
https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... 2s&cad=rja strana 38
https://www.ereading.cz/nakladatele/dat ... review.pdf
https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... 2s&cad=rja strana 38