Sazeč brambor

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Poupic
Kontaktovat uživatele:

Re: Sazeč brambor

#16 Nový příspěvek od Poupic »

to jaza:na kolik kč tě vyroba toho sazeče přišla.

peťo TK
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od peťo TK »

jaza píše:takže po skúške "na sucho" bez riadkovacej radlice a zahrnacích diskov v záhrade na snehu ,som sa rozhodol upraviť sadzač tak že dám večšie hnacie kolá a samozrejme aj ozubené reťazové kolo ,/palo mal si pravdu/ nebudem riskovať teraz je na úpravu viac času ,zajtra dokončím a dám foto
zdar jaza,
keď budeš mať trochu času tak daj nejaky detajlnejší záber hore do toho kolena, ako miska opúšta to koleno resp. prechádza nim. Alebo ako to funguje, ty máš reťaz vonku a misky v trubke. (potom musí byť ta trubka rozrezaná po dĺžke).
Palovi ide reťaz aj s miskami v trubke? alebo reťaz s miskou navedie zemiak do trubky a potom z kolena vylezie?
dík za info Peter
Ujo, odveziete ma na traktore?

jaza

#18 Nový příspěvek od jaza »

sadzač prešiel úpravou ,dal som večšie hnacie kolá ,samozrejme aj reťazové kolo tak aby výsev bol 25 cm
to poupic: mňa sadzač nestál mnoho ,kupoval som iba farbu a plech na zásobník ,všetko ostatné som si zohnal v dielňach u nas v praci tam pracujem takže som nemal problém sústružiť ,rezať, brúsiť a pod. ,jednotlivé dielce sú zo šrotového materialu ktorý aj tak šiel do zberu
to peťo TK:kolená aj trubka sú po celej dlžke rozrezané ,reťaz mala ušká preto sa nezmestila do trubky ,tie som využil na upevnenie vynášacích misiek ,nechcel som zvárať na reťazové očká ,zvar mení štruktúru materialu ,pod zásobník som dal 12 cm trubku tak že sú v nej súčastne dve misky ,jedna vezme zemiak a nesie ho hore a popod ňu padnú zemiaky na druhú misku atd..,vzájomná vzdialenosť je 11cm,
Přílohy
DSC02433.JPG
DSC02430.JPG

palo

#19 Nový příspěvek od palo »

tak teraz to je uz dokonale super v pracicka

peťo TK
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od peťo TK »

Máte niekto skúsenosť, ako funguje tento stroj na sadenie, a ktorý je v porovnaní lepší? (ten na obr.vs. reťazovka)
Přílohy
sadzac1.jpg
sadzac.jpg
Ujo, odveziete ma na traktore?

palo

#21 Nový příspěvek od palo »

dvojriadkový za tk jednovalec bi to bolo trochu tazke naradie trapil by sa stym ale za dvojvalec myslim ze by to slo. mna vysiel sadzac na 1500-2000 korun bez roboty je sice jednoradkový ale na zasadenie 5 vries zemiakov to staci

Poupic
Kontaktovat uživatele:

#22 Nový příspěvek od Poupic »

to jaza:nechtěl bys vyrobit takový sazeč jak máš ty na zakázku k MT8 070 mini.

jaza

#23 Nový příspěvek od jaza »

to Poupic:tento sadzač MT8 070 mini neunesie ,je dosť ťažký ,staval som to k TK -čku,má MT8 070 hydrauliku ? ,za tvojím traktorom musíš riešiť značne odlahčenú verziu sadzača,
bohužiaľ na pracu na zakazky nemam dostatok času ,som rád keď stihnem niečo zmontovať pre seba ,

Poupic
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od Poupic »

Hydrauliku má.Kolik ta sazečka váží zhruba?

jaza

#25 Nový příspěvek od jaza »

váži cca 100 kg

jaza

#26 Nový příspěvek od jaza »

a ešte nové vynášacie misky
Přílohy
DSC02511.JPG

Pitr

#27 Nový příspěvek od Pitr »

peťo TK píše:Máte niekto skúsenosť, ako funguje tento stroj na sadenie, a ktorý je v porovnaní lepší? (ten na obr.vs. reťazovka)
Nazdar Peto TK, tento sadač fabrickej výroby z Prostejova používam uz asi 10 rokov a môžem povedať že nemá chybu. Je tam možné nastaviť až 3 vzdialenosti sadenia zemiakov, ja tam mám asi vzdialenosť 25 cm a sadí spolahlivo, nevynecháva, no ked ze pôda príliš skypená alebo je tam nejaká priehlbina, tak si treba všímať či sa točí náhonové koleso. Ja mam TK jednovalec a sadím na prvom rýchlostnom stupni, na rovine a dobre upravenej pôde sa dá aj na dvojke ale to je už dosť rýchlo lebo potrebuješ sledovať aj ako pracuje sadač.Pri sadení máš už len estetický problém aby si udrzal riady rovné. Na kopanie používam konskú kopačku tá je na tieto riadky ako stvorená.
U nás maju sadače aj domácej výroby ale nie sú až také spolahlivé stane sa že vynechávajú.

S podzravom Peter R.

cont33

#28 Nový příspěvek od cont33 »

Mám tiež takýto sadzač, len som ho trocha upravil a davkuje mi aj hnojivo. Požívam ho z frezou TJ6,5 čo ja v podstate len predná časť TK... Cez víkend to vyfotím a dam sem foto... To prihnojovanie je super...:o)))
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

marcelmi

#29 Nový příspěvek od marcelmi »

jaza píše:a ešte nové vynášacie misky
z coho su tie misky robene alebo len s nieceho upravene.a asi aky priemermaju.

jaza

#30 Nový příspěvek od jaza »

misky sú vyseknuté z 3mm plechu a prelisované do poloblúku pomocou ocelovej gule a trubky ,priemer je 60 mm

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství k malotraktorům“