Ovozka Schrek

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
LEV

Ovozka Schrek

#1 Nový příspěvek od LEV »

Zdravím všechny z fóra,

pře pár lety jsem se rozhod pro stavbu vyvážečky, respektive spíše odvozky. Mým cílem bylo postavit vlek, kterým si budu schopen sám naložit a odvézt hlavně suráky a palivo, ale taky kulatinu aspoň 10m. Vlek není koncipovaný na denní používání ani na vyvážení z přímo z porostů ( u nás je 90% lesa hrb).
Samozřejmě jsem teď v testovací a zátěžové fázi a v plánu jsou již změny ... .

Přikládám pár fotek ze stavby a z dovozu. Příště si snad vzpomenu vzít foťák do lesa a udělám pár fotek přímo z akce.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

díky všem z fóra co pro mě byli inspirací

díky Terablick za hydrorady
Z7245+TUN40, 8011 - lesák/zemědělec hobbík

frturek1

Re: Ovozka Schrek

#2 Nový příspěvek od frturek1 »

no tak to je kousek 8) s tou dylkou bych se chtel nekde tocit ve vsi :D

LEV

#3 Nový příspěvek od LEV »

frturek1 píše:no tak to je kousek 8) s tou dylkou bych se chtel nekde tocit ve vsi :D
S to délkou je sranda jezdit prakticky všude no ale točení ve vsi nehrozí ... .

LEV

#4 Nový příspěvek od LEV »

Pár foto z víkendu

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Terablick »

LEV píše:díky Terablick za hydrorady
Za málo :) Rád poradím, a těší mě, že jsem snad pomohl k dobrému výsledku :) Ať slouží 8)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

LEV

#6 Nový příspěvek od LEV »

Tak o víkendu byla první pořádná zátěžová zkouška, zelené jedle a smrky.

Samozřejmě byl foťák doma, tak mě kámoš aspoň blejsknul u něj.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ještě jsem zapoměl uvést rozměry ložné plochy - 6000x2100mm

LEV

Odvozka Schrek

#7 Nový příspěvek od LEV »

Kluci nemáte někdo zbytečné čerpadlo U100 viz. poslední obrázek?

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

lukisek 099

#8 Nový příspěvek od lukisek 099 »

8) pěkná stavba cojedu kolem tak čučím přes plot jak se stavba vleku hýbe 8)

Danek
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od Danek »

Vidím že ruka je silná dost, koupil jsem totiž stejnou. Jakým čerpadlem ženeš tu ruku a jak rychle to chodí?

Jindra

#10 Nový příspěvek od Jindra »

byl jsem v Luboměři asi 3x u kamaráda a nějak si nedovedu představit motání se těma uličkama s takovou soupravou :)
kdo si hraje nezlobí

LEV

#11 Nový příspěvek od LEV »

lukisek 099 píše:8) pěkná stavba cojedu kolem tak čučím přes plot jak se stavba vleku hýbe 8)
Jak pojedeš zas kolem se stav dáme po pivu a vyřešíme pár zapeklitých technických hlavolamů ... . :friends:

LEV

#12 Nový příspěvek od LEV »

Danek píše:Vidím že ruka je silná dost, koupil jsem totiž stejnou. Jakým čerpadlem ženeš tu ruku a jak rychle to chodí?
Já tam mám U100 (při 1500ot/min cca 100l/min) s předřazenou 1:2 na vývoďáku 540 ,ale to je celkem jedno jak si to poskládáš, důležité je, aby to mělo dostatečný průtok(tzn. menší čerpadlo víc otáček atd.). Dle mých laických výpočtů bych se měl blížit k 40l/min. Jak to je rychlé ti můžu někdy natočit na video, nebo se stav, nemáš to daleko. Co se týče rychlosti, tak jsem celkem spokojený, problém je, když zapneš více poloh(pístnic), se rychlost snižuje - chtělo by to dvojčerpadlo atd.
Když jsem tu ruku dotáh dom, tak tam byly hadičky jak špilky, takže já dělal komplet novou hydrauliku, abych moh navýšit litráž.

LEV

#13 Nový příspěvek od LEV »

Jindra píše:byl jsem v Luboměři asi 3x u kamaráda a nějak si nedovedu představit motání se těma uličkama s takovou soupravou :)
Kdo se bojí nesmí do lesa ... no a do Luboměře už vůbec ne :)

Projet se s opatrností dá, většinou se níkomu netočím do zahrady nebo do vjezdu, jednoduše to nahážu rukou za plot a je to. Samozřejmě vžycky nevozím dřevo v takových délkách, ale i se samotným vlekem je to celkem prdel.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od Terablick »

LEV píše:
Danek píše:Vidím že ruka je silná dost, koupil jsem totiž stejnou. Jakým čerpadlem ženeš tu ruku a jak rychle to chodí?
Já tam mám U100 (při 1500ot/min cca 100l/min) s předřazenou 1:2 na vývoďáku 540 ,ale to je celkem jedno jak si to poskládáš, důležité je, aby to mělo dostatečný průtok(tzn. menší čerpadlo víc otáček atd.). Dle mých laických výpočtů bych se měl blížit k 40l/min.
Z téhle věty nejsem tedy moc chytrej, ale upřesnil bych jednu věc. Čerpadlo U100 má 100 cm3/ot, tedy při 1500 ot/min čerpadla by byl průtok 150 l/min :) Pokud se čerpadlo žene přes vývod pro nářadí (bez dalšího převodu), kterej má jen 540 ot/min, je to na hraně provozních (dolních) otáček čerpadla, a průtok (reálný, včetně započtení ztrát) bude kolem 50 l/min. Pod zátěží ale bude asi dost klesat kvůli nízkým otáčkám čerpadla. Pokud je tam převod 1:2 (tedy do rychla), bude průtok cca 100 l/min a klesat pod zátěží už prakticky nebude, protože 1080 ot/min je pro to čerpadlo víc než dost :) To jen pro upřesnění těch výpočtů :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

LEV

#15 Nový příspěvek od LEV »

Terablick píše:
LEV píše:
Já tam mám U100 (při 1500ot/min cca 100l/min) s předřazenou 1:2 na vývoďáku 540 ,ale to je celkem jedno jak si to poskládáš, důležité je, aby to mělo dostatečný průtok(tzn. menší čerpadlo víc otáček atd.). Dle mých laických výpočtů bych se měl blížit k 40l/min.
Z téhle věty nejsem tedy moc chytrej, ale upřesnil bych jednu věc. Čerpadlo U100 má 100 cm3/ot, tedy při 1500 ot/min čerpadla by byl průtok 150 l/min :) Pokud se čerpadlo žene přes vývod pro nářadí (bez dalšího převodu), kterej má jen 540 ot/min, je to na hraně provozních (dolních) otáček čerpadla, a průtok (reálný, včetně započtení ztrát) bude kolem 50 l/min. Pod zátěží ale bude asi dost klesat kvůli nízkým otáčkám čerpadla. Pokud je tam převod 1:2 (tedy do rychla), bude průtok cca 100 l/min a klesat pod zátěží už prakticky nebude, protože 1080 ot/min je pro to čerpadlo víc než dost :) To jen pro upřesnění těch výpočtů :)

Zas jsem chytřejší, já myslel že ten průtok je uveden při těch 1500ot/min co uvádějí a to asi bude max. ot.
Těch 540ot na vývodu jsem myslel jak mám zapnutou převodovku.
540ot/min jsou při otáčkách motoru cca2300ot/min
při nakládání mám otáčky motoru na cca1000ot/min tudíž na vývodu bude cca snad 250ot/min ...

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“