Olej A a AD
Moderátor: Lukashil
Olej A a AD
Zdar chlapi, nevíte jak poznat rozdíl mezi olejem A a AD???
Díky za všechny tipy.
Díky za všechny tipy.
Zetor 50 SUPER
Re: Olej A a AD
To je těžká otázka a ani se do ní nikomu nechce. Pokud přede mě postavíš dva vzorky, jeden z flašky M6A a druhý třeba z flašky M8AD tak to nepoznám. Snad jedině že ta šestka bude o malinko hustší a nebo kdyby jsi vedle ní nabídl novjejší plně sintetický olej s viskozitou OW40.Ten už teče skoto jako voda.
Kdysi jsem četl odpověď na tento dotaz v Světě motorů a tam psali že jediná přesná odpověď je z laboratoře a cena rozboru by byla dražší než olej.Pokud ho teda nemáš sud Já když nevím tak ho použiju na mazání řetězu motorovky
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
- adam125
- Kontaktovat uživatele:
Když v názvu oleje je písmeno D, je to olej který neobsahuje detergenty - což znamená, že rozpouští karbon. Takže pokud je v motoru olej bez detergentu nelze do něj lit olej s detergenty, protože po nalití oleje může dojít k uvolnění větších kousků, které mohou zacpat mazací kanálky a tak dojít k zadření motoru.
-
jj souhlasim s adamemm 125 mě se to takhle stalo a odešel mi motor
To ale většina ví a neodpovídá to na položenou otázku. Poznáš rozdíl mezi AD a A čkem?
Dílna je dílna
Když po A dáš AD a zkrátíš první 3 výměny na 1/4 intervalu,tak ten rozpuštěnej carbon dostaneš ven a můžeš v klidu jezdit na AD.
ALE pokud je motor original na A,tak když mu dáš lepší olej,neznamená to že je to pro něj lepší.
ALE pokud je motor original na A,tak když mu dáš lepší olej,neznamená to že je to pro něj lepší.
Bez dobrých řidičů,je i sebelepší motor na P . . U
TEL 723 154 096-NONSTOP
TEL 723 154 096-NONSTOP
-
a co třeba čuchem nejsou rozdilny na čuch?každej olej ma svou typickou vuni a nebo koupit litr třeba toho adečka a pokusit se to vylit na skličko a kouknout do mikroskopu to jako je asi jedinej možnej zpusob jinej mě nenapada ale třeba je to blbost
Tohle si fakt pamatuju I když už zapomínám. Možná ale že dnešní oleje jsou rozdílnější jak ty před revolucí.staník píše:Kdysi jsem četl odpověď na tento dotaz v Světě motorů a tam psali že jediná přesná odpověď je z laboratoře a cena rozboru by byla dražší než olej.Pokud ho teda nemáš sud Já když nevím tak ho použiju na mazání řetězu motorovky
Každopádně pokud si nejsem jistej tak to fakt radši dám na mazání něčeho, třeba tý lišty v motorovce.
Dílna je dílna
S motorovejma a přvodovejma olejema laboruju dlouho.
Výrobce schválil pro daný motor nebo převodovku daný typ oleje.
Můžeš zaměnit výrobce,ale musís dodržet normu ACEA a API
Výrobce schválil pro daný motor nebo převodovku daný typ oleje.
Můžeš zaměnit výrobce,ale musís dodržet normu ACEA a API
Bez dobrých řidičů,je i sebelepší motor na P . . U
TEL 723 154 096-NONSTOP
TEL 723 154 096-NONSTOP
-
- Kontaktovat uživatele:
Dneska M6A nahrazuje olej 15W40
Leju do Zetoru 4011 olej 15W40
Leju do Zetoru 4011 olej 15W40
Zavařit,uřiznou,nebo umrtvit kladivem :D
Stroje:
1 Traktůrek http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=52618
2 vlatním pouze polovinu. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 51&t=61275
Stroje:
1 Traktůrek http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=52618
2 vlatním pouze polovinu. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 51&t=61275
a co vzít třeba starej zakarbonovanej píst, a na jednu půlku natřít Ačko a na druhou ADčko - nebo spíš sehnat někde vzorek Ačka a ADčka, testovací plochu rozdělit na 3 části, natřít Ačkem , ADčkem a neznámým vzorkem a za cca 14dní se podívat jak natřené plochy vypadají co se týče narušení karbonu, a porovnat?
-
Divím se když to řešíte a již několikrát se to rešilo.Stačí se jen podívat.
Problem není ve viskozitě,ale v tom ,že AD má detetergentní přísady pro rozpuštění karbonů
a oleje řady A je nemají .... motory jsou zakarbonované.
Dělat pokusy je ztráta času!
Problem není ve viskozitě,ale v tom ,že AD má detetergentní přísady pro rozpuštění karbonů
a oleje řady A je nemají .... motory jsou zakarbonované.
Dělat pokusy je ztráta času!
Tady se ake původně řešilo jestli se dají ty dva oleke od sebe poznat.Pochopil jsem to tak že je má třeba v kanystru a nemá to popsaný.
Jak se pozná motor kterej jede na áčko nebo ádéčko snad ví každej kdo dělal autoškolu a nechrápal tam.
Jak se pozná motor kterej jede na áčko nebo ádéčko snad ví každej kdo dělal autoškolu a nechrápal tam.
Dílna je dílna
A hrozně smrdí proti AD