Naviják - diskuze

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pepa.cz
Kontaktovat uživatele:

Naviják - diskuze

#1 Nový příspěvek od Pepa.cz »

Chtìl jsem se zeptat proè poøád sháníte navijáky z V3S když se nechá naviják udìlat jednodušeji bez øádkování mìli jsme tu malotraktor MT-050 a naviják byl øešen jednoduše.
Naposledy upravil(a) Pepa.cz dne úte říj 21, 2008 7:25 pm, celkem upraveno 2 x.

Skalda

.

#2 Nový příspěvek od Skalda »

Protože to vùbec není jednoduché øešení a pak s takovým navijákem mužeš tahat tak pampelišky, øetìz je absolutnì na nic, jedinì kardan a šneková pøevodovka.
Až øeknu krleš, tak to vemem šturmem. Krlééééééééééš...............

Pepa.cz
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od Pepa.cz »

To je vidìt že jsi asi v lese nedìlal ,tenhle naviják utáhl strom kolem kubíku,a než odvinu lano z navijáku V3S tak tady u toho jsem minimálnì 3 krát tam a zpátky.A ještì k tomu pøevodu se øetìzem tak asi polovina navijáku se takhle dìlá.

Milan
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Milan »

nevím co vám vadí na øetìzech ja mám na Buldoku pohon zadní nápravy duplexem a nic to nedìlá :prace:

Skalda

#5 Nový příspěvek od Skalda »

Pepa.cz: Jo a jaké, vejda šnek, zil šnek, tatra 148 šnek, právì proto nikdo nechce z vetøésky ale ze zila. Lkt 80 hydromotor, s øetìzem jsem toho moc nevidìl. Uvaž že øetìz není to co by vytáhlo deseti tunového zila ze škarpy.

Rendy9999
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od Rendy9999 »

mam navijak z vejdy a ty blaboly o odvyjeni se nedaji poslouchat
Obrázek tady mas fotku navijaku hnaneho prez retez jak mu das sponu brzda to moc neudrzi

Obrázek

tady mas dalsi dvojnavijak ktery je hnany od vyvodove hridele retezem a co myslis ze udela retez pri zatezi ...roztrhne se a ten hluk kdyz mas poslouchat celou sichtu to je narez

Obrázek

ja mam navijak z V3S asi 8 let a nemuzu si stezovat a ten uz neco odtahal

Pepa.cz
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od Pepa.cz »

Tak to øeknu jinak porovnej tøeba naviják Pennto 5002 kterej mam na traktoru a tahám tak 9 -10hodin a že by mnì bolela hlava to ani náhodou.Naviják z V3S s tím toho moc nevydìláš ale na domácí práce super .Já jsem psal o navijáku který se hodí pro malotraktory ale taky tøeba pro traktor 6340,je to pouze mùj názor nikomu ho nenutím Proto tu tohle super forùm je!!!

Rendy9999
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od Rendy9999 »

Pepa.cz píše:To je vidìt že jsi asi v lese nedìlal ,tenhle naviják utáhl strom kolem kubíku,a než odvinu lano z navijáku V3S tak tady u toho jsem minimálnì 3 krát tam a zpátky.A ještì k tomu pøevodu se øetìzem tak asi polovina navijáku se takhle dìlá.
tak potom jsem spatne pochopil toto

Rendy9999
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od Rendy9999 »

Pepa.cz píše:Tak to øeknu jinak porovnej tøeba naviják Pennto 5002 kterej mam na traktoru a tahám tak 9 -10hodin a že by mnì bolela hlava to ani náhodou.Naviják z V3S s tím toho moc nevydìláš ale na domácí práce super .Já jsem psal o navijáku který se hodí pro malotraktory ale taky tøeba pro traktor 6340,je to pouze mùj názor nikomu ho nenutím Proto tu tohle super forùm je!!!
Obrázek asi jsi to myslel tak ze ten navijak z ventry nebude mit volne odvijeni

Skalda

.

#10 Nový příspěvek od Skalda »

Právì proto , že jsem už nìco v lese odtahal tak vím, že øetìz ne, pokud myslíš malotrakturky, naviják na orání, vláèení apod. tak tam to možná staèí ale do lesa v žádném pøípadì, myslím les jako tìžba, ne žádné probíreèky. Podívej se naveškeré pracovní stroje lakatoš, traktory, náklaïáky, buldozery apod. vidìl jsi tam nìkde nìjaký øetìz, jenom kardany a pøevodovky, koleso na koleso, nic jiného. :nene: :nene: :nene:

Pepa.cz
Kontaktovat uživatele:

#11 Nový příspěvek od Pepa.cz »

Já jsem právì myslel ten naviják spíš do probírek ,jasnì že se nadá srovnat tøeba z LKT 80.tøeba u to pennta je øetìz o šnek a poøad je lepší pøetrhnout øetìz nìž aby sem ukroutil nìco v pøevodovce ten øetìz je pojistka.Lesu zdar.

Robo

#12 Nový příspěvek od Robo »

A já poøád nechápu co chtìl autor tímto pøíspìvkem øíci.

Peetan

#13 Nový příspěvek od Peetan »

Jen taková malá kosmetická úprava:

Já teda trktor ani naviják ještì nikdy tìžit nevidìl,snad harvestor,ten ano.
Co vím,tak se tady bavíte o pøibližování a ne tìžbì,ta se provádí rukama(pilaøi).
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA

rezis

#14 Nový příspěvek od rezis »

Blba otazka co je to harvestor??? :shock:
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

Tom

#15 Nový příspěvek od Tom »

To je stroj, ktery je vybaven hydrulickou rukou, na niz je harvestorova hlavice, kterea ma v sobe zabudovanou motorovou pilu, odvetvovaci noze a pojezdove kola. Obsluha si na pocitaci navoli, na jak dlouhe kusy se bude drevo zpacovavat, navoli tma treba i minimalni prumer kmene, se kterym chce pracovat. JAk hlavice dolde k minimalni tloustce kmene, tak ho vyplivne, a jede dal. Na prvni fotce harvestorova hlavice, na druhe harvestor. Omlouvam se, nejsem doma, a nic lepsiho jsem tu nenasel.
Obrázek

Obrázek
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“