Moje traktory zetor 25

Moderátoři: Lukashil, mihi

Odpovědět
Zpráva
Autor
CBS

Re: Moje traktory zetor 25

#121 Nový příspěvek od CBS »

CBS píše:
tatra píše:Dnes som si na burze v Slavkove na veteránfestivale za pár penez, kúpil takúto hračku.
Obrázek
Je to diagnostický merací prístroj pre dieselové motory ELKON SD 302. Je to nové, nepoužívané a dá sa na tom urobiť meranie počtu otáčok kľuky, meranie uhla predstihu, meranie tlakovej hladiny (čo neviem čo je, a rád si nechám poradiť) a skúšanie obrazu splynovania vstriku (tiež pre mňa neznámi pojem). Vie s tým niekto robiť? Návod sa odvoláva na nejaké diagramy uhlu predstihu na závislosti od otáčok motora. Napríklad: pri koľkých otáčkach treba nastaviť uhol predstihu na Zetore 25 30stupňov?
U väčšiny traktorov máš konštantný počiatok vstreku, tam sa uhol predvstreku memení v závislosti od otáčok, ale niektoré motory majú odstredivý regulátor predvstreku, kde sa predvstrek mení trebárz v rozmedzí 24 - 32° v závislosti od otáčok, tam môže byť tento diagnostický prístroj obzvlášť vhodný pre kontrolu regulátorov.
Opravujem sa, teraz ma napadlo, že niektoré staré vstrekovacie čerpadlá majú konštantný koniec vstreku, tým sa menil počiatok vstreku v závislosti od vstrekovanej dávky, teda od zaťaženia motora.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“