mulčovač Berti

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Šéďa

mulčovač Berti

#1 Nový příspěvek od Šéďa »

Máte někdo tento typ? Výhody/nevýhody, má cenu ho kupovat?
Konkrétně mám na mysli malej svahovej.
http://www.unimarco.cz/25074-svahove-mulcovace-berti

Tomas6

Re: mulčovač Berti

#2 Nový příspěvek od Tomas6 »

Záleží jak velký chceš. Kolega zemědělec ze sousední vesnice měl nějaký takový podobný 2, 5 metru a když ho měl na plné vyložení tak mu to převrácelo 7745.Navíc horizontální nedělá takovou pěknou práci jak vertikální. Křoví to polikviduje pěkně ale trávu nic moc.Musí se jezdit pomalu.Já mám horizontální 2, 4 metru ale pevný neposuvný jezdím s 7011 na max redukovanou 5 a když je třeba víc trávy tak celkem musí motor zabrat.Takže energetická náročnost je dost velká a s tím i spotřeba.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Šéďa

#3 Nový příspěvek od Šéďa »

je to nějaká malá mrcha a chtěj za něj 10 tisíc, chci to na nedopasky asi na 1Ha tak jestli to rozšmělcuje, aby bylo čisto. Připadá mi to praktické, že bych se tím dostal i pod ohradník.
Obrázek

Tomas6

#4 Nový příspěvek od Tomas6 »

No hodně je to o záběru. Pokud to bude mit metr tak se na hektaru ujezdíš.Pokud ho budeš dělat na desetkrát dejme tomu.Ono záleží jestli tam sou nože nebo kladiva.I horizontální udělá pěknou práci. Ale musíš jet pomaličku. A taky záleží kolik tam po pastvě zůstane materiálu. Já po ovcích to někdy jen polítám rotačkou a během měsíce není ani znát že to tam zůstalo. Ale taky někdy ještě udělám na hektaru 4 balíky. Musíš počítat s tím že mulč ti na té louce zůstane.Ten náš horizontál to podrtí na 5-10 cm kousky a nechá to ležet na strništi.

Leo

#5 Nový příspěvek od Leo »

Šeďo, nemáš doma zahradní traktůrek na trávu? Kdysi jsme tu o tomto problému diskutovali, tak tu někdo psal, že nedopasky na takové rozloze seče tímto traktůrkem.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

Šéďa

#6 Nový příspěvek od Šéďa »

Traktůrek se sekačkou nemám, jenom traktor 6911 . Nedopasky aktuálně sekám rotačkou, ale je to na nic, zůstává řádek, myslel jsem, že mulčovač bude lepší.

Šéďa

#7 Nový příspěvek od Šéďa »

Takže který mulčovač je nejlepší? Rotační s noži, válec s kladivy nebo válec s noži?
pokud dobře chápu, tak na válec se dají dát kladiva i nože?

Sekám 2x ročně a počítám, že mulčoval bych také tak, možná 3x aby nebylo tolik hmoty, takže, že se nalítám mi až tak nevadí, spotřebu nijak neřeším. A cena 10 tisíc za funkční stroj mi nepřipadá tak vysoká, kdybych ho stavěl, tak se k té ceně jenom za materiál dostanu také a navíc to sežere spoustu času, kterej já nemám.

Leo

#8 Nový příspěvek od Leo »

Tonda - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95&t=42418 a další kluci v sekci TK používají mulčovače. Tak se je zeptej, co ti nejvíce bude vyhovovat.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

Tomas6

#9 Nový příspěvek od Tomas6 »

No za desítku bych to asi ani neřešil a šel do něj. Jen že se ujezdíš. Pravděpodobně na ten co bys chtěl koupit se dají dát i kladiva i nože. Myslím že podle typu ti v unimarcu poradí. Mám to tady kousek už jsem tam něco i řešil a byli moc ochotní. Nedopasky ti to poseká a za ty prachy stejně nic jiného neseženeš.Jen při koupi zkontroluj ložiska jestli nemají vůli a nechej si ho roztočit aby válec nebyl ohlý.To bys poznal podle silných vibrací.Mi se taky snažili jeden takový prodat.Točit nebudem šak je jak nový. Si budem věřit atd...No 400 km ujeto zbytečně. Mám namysli koupi použitého.

zetorak jirka

#10 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Mám taky už kolik let tohoto bertika, ve dvou metrovím provedení, a nemám s ním problém. 72jka ho v celku zvládá, samozřejmě že při velkým množství trávy jde na redukce, ale to je u všech mulčovačů, i kdyby to traktor vzal , tak stejně musíš jet pomalu, aby to mulčovač stihnul rozemlet. Pak je velkej rozdíl, jestli jsou ipsylony nebo cepy, ipsylony jdou mnohem lehčejc, ale zase nevemou kde jakou trávua je to jak oškubaný a sylně nehezký, Já mám cepy a neměnil bych, i když už je mám za ty roky hodně sjetý, tak ale stále děláj dobrou práci. teď zrovna mulčuju některý první otavy a jezdím normální jedničkou.

Šéďa

#11 Nový příspěvek od Šéďa »

Díky za info.
Bohužel už je prodanej, budu muset shánět dál.
http://stroje.bazos.cz/inzerat/39036336 ... -Berti.php

Tomas6

#12 Nový příspěvek od Tomas6 »

Tady na bazosi za dvacku posuvný dvoumetrový agrimaster. Ale asi v tom bude nějaké ale.Se mi to zdá nejak málo.
http://www.stroje.bazos.cz/inzerat/3722 ... master.php

karfi

#13 Nový příspěvek od karfi »

Leo píše:Šeďo, nemáš doma zahradní traktůrek na trávu? Kdysi jsme tu o tomto problému diskutovali, tak tu někdo psal, že nedopasky na takové rozloze seče tímto traktůrkem.

Tak si pročítám vaše názory a taky se nemůžu rozhodnout, co pořídit. Uvažuji na mučovačem MSO 145-155 , co vy na to. A mám 50 Hp - utahne to ?
Chtěl bych to s kladivama a sekat jak nedopasky, tak přerostlou trávu
Poradte

pirat
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od pirat »

Za zetorem 5211(45hp) jsem tahal kladivkovy mulcovac se zaberem 165cm a na rychlou jednicku to zvladal dobre 8)

AEBI

#15 Nový příspěvek od AEBI »

pirat píše:Za zetorem 5211(45hp) jsem tahal kladivkovy mulcovac se zaberem 165cm a na rychlou jednicku to zvladal dobre 8)
Nazdar borci.Pročítám si zde to Vaše povídání,tak chci taky přispět se svou troškou do mlýna.
Jako tažný prostředek mám zetora 7745 turbo a tahám za ním Agrostroj Maxio 200(2m záběr).
Jako nový byl osazen kladivy a po opotřebení jsem šel do Y nožů.Nože mají jednoznačně menší odpor,ale zase toho toliko nepomelou.S kladivy jsem jezdil nálet 4m vysoký a místy i 6cm průměr kmínku a to vše na stojáka.Dnes je s toho hezká louka.Tohle však nože nedají.To jsou výhody.Velkou nevýhodou kladiv byla velmi malá rychlost pojezdu (max 4 redukovaná).Momentálně jezdím na pomalou 5,což není zase až takový rozdíl,ale plynový pedál udržuji na lepším volnoběhu cca 1500/ot.Nejhorší však je pojezdit celých 17ha,což je někdy nekonečné.Taky však už pokukuji po plošném mulčovači o větším záběru.
Toť mé postřehy s praxe.

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“