TROCHU HISTORIE
Re: TROCHU HISTORIE
Myslím na ty lesnické TKčka, už je mám i založené v knížce, ale nemám foťák... a ke scaneru se taky nedostanu Tak snad příští týden.
Ale alespoň napíšu, co se o T_4K-10L píše v Lesnické mechanizaci z roku 1965.
"Pro pohon lanového bubnu lesní lanovky je určen malotraktor T-4K-10-L. Konstručně vychází z T-4K-10, naftový motor má rovněž výkon 10k při 2000 ot/min a zadní náprava je spojena s diferenciálem kloubově. Všechna pojezdová kola jsou hnané a obě nápravy mají vypínač pojezdu. Hřídel pro pohon lanového bubnu má měnitelné otáčky v obou směrech podle zařazeného převodového stupně (4 vpřed, 4 vzad), nebo mohou být otáčky závislé poute na otáčkách motoru."
Ale alespoň napíšu, co se o T_4K-10L píše v Lesnické mechanizaci z roku 1965.
"Pro pohon lanového bubnu lesní lanovky je určen malotraktor T-4K-10-L. Konstručně vychází z T-4K-10, naftový motor má rovněž výkon 10k při 2000 ot/min a zadní náprava je spojena s diferenciálem kloubově. Všechna pojezdová kola jsou hnané a obě nápravy mají vypínač pojezdu. Hřídel pro pohon lanového bubnu má měnitelné otáčky v obou směrech podle zařazeného převodového stupně (4 vpřed, 4 vzad), nebo mohou být otáčky závislé poute na otáčkách motoru."
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Jak jsem kdysi dávno slíbil, posílám fotky T-4K-10-L. Na té fotce, jak je TK v soupravě s celou lanovkou, to vypadá, že tam je benzínový motor, jaký se dával do PT 10 nebo do vojenských elektrocentrál.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Holder
Koukám , že maska je podobná PF - 62 . Velmi zajímavé .
- Juraj Suhaj
- Holder
Juraj moc pěkné , kde si čerpal tyto fotky moc mě to zajímá !
- Juraj Suhaj
Tak niektore fotky su z netu , niečo je scanovane z katalogu VEB kombinat r.v 1981, kompletny lesny vyrobny program DDR. Zaujima ma historia strojov a najviac historia LKT
- Holder
Další : v DDR se používala hodně v lese na probírky . Jedno je Tomo Vinkovič .
-
Ten hák se štítem na tahání klád na prní fotce od juraje je docela povedenej
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Dost dobrý čumím jak puk. I to rameno jakoby jeřábek a naviják je pěkná kombinace. Kde ty fotky furt berete
- Juraj Suhaj
Díky za fotky, to jsem ještě neviděl. Neví někdo, naco jsou ta ramena vzadu, takové bránky ve fotkách od J. Suhaj.
Připadá mi to, jako by to mělo sloužit na odvětvování smrkových tyčovin. Traktor jede po lince a bránama se urážejí suché větvičky od kmenů okolních stromů.creative píše:Díky za fotky, to jsem ještě neviděl. Neví někdo, naco jsou ta ramena vzadu, takové bránky ve fotkách od J. Suhaj.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz